Hoofdsponsor
At Sea
Goud sponsor
Heutink en Heij
Zilver sponsors
4IT Professionals Slagerij Van Guilik

Wedstrijdverslag DOS 1

DOS sluit Berend Elzerman Toernooi af met overwinning op WVF

Na 30 minuten stond DOS met 0-3 voor tegen de ploeg uit Westenholte in het Berend Elzerman Toernooi bij V.S.C.O.'61 in Oosterwolde. Daarmee leek de buit al op tijd binnen. Dat liep toch even iets anders. WVF kwam terug tot 3-3, maar in de slotfase kwam DOS met enig fortuin weer op voorsprong en pakte zo de tweede zege in het toernooi.

DOS begon sterk aan de wedstrijd. Gefocust en scherp in de duels. Totaal anders dan de voorgaande match tegen Zwolsche Boys. Al binnen het kwartier kwamen de geelzwarten op 1-0. Een prachtige aanval over links met een voorzet op maat van Allan Bakker, die door de inlopende Robin Kwakkel keurig tegen de touwen werd gekopt. Amper vier minuten later maakte Allan er 2-0 van. Een slimme pass van Twan Knul door het midden op Allan stond aan de basis van deze treffer. Allan omspeelde de uitlopende keeper en kon vervolgens redelijk eenvoudig de bal inschieten. Allan had in de 25e minuut de mogelijkheid om de score verder uit te breiden. Raymon Beuling stuurde Allan over links weg. De keeper kwam uit zijn goal, maar was te laat. De bal leek er in te gaan, maar ging net naast. Eén minuut later was het alsnog raak. Dit keer was Rico Westendorp de aangever. Zijn pass op Twan werd door de Kamper spits in de verre hoek binnen gewerkt.  WVF kon hier tot die tijd weinig tegenover stellen, maar vlak voor rust wist Niek Mulder vanuit een voorzet van Jabir Mazouz knap binnen te koppen. 

Deze treffer gaf WVF hoop, want in de tweede helft was de partij meer in balans. In de 57e minuut schoot Lucas Velner de bal perfect in de kruising. Keeper Jesper Tennekes was kansloos. De aansluitingstreffer bleef lange tijd ook het enige wapenfeit in de tweede helft. De wedstrijd zakte mede door de vele wissels naar een duidelijk minder niveau. De slotfase zorgde toch nog voor onverwachts hectiek. In de 83e minuut wist invaller Brend Mellema met een mooie schuiver in de verre hoek de stand op 3-3 te brengen. DOS trok nog eenmaal ten strijde en in de 87e minuut mocht Erik Rotman een corner nemen. De bal werd bij de eerste paal ongelukkig door Sieme ten Broeke achter zijn eigen keeper gewerkt. 

De strafschoppenserie werd ook dit keer perfect uitgevoerd door de poelänten. Allan, Erik en Twan schoten onberispelijk binnen. DOS Kampen eindigde deze 37e editie met een 2e plaats achter winnaar SVI.

De eindstand:

1 SVI 17 punten
2 DOS Kampen 14 punten
3 Nunspeet 13 punten
4 Zwolsche Boys 11 punten
5 V.S.C.O. '61 10 punten
6 WVF 7 punten
Webshop DOS Kampen

Je wilt graag lid worden van onze prachtige vereniging?

Zaterdag 22 september
Competitie: DOS - Be Quick '28
Eindstand: 5 - 1

Kijk voor diverse sponsormogelijkheden binnen D.O.S. Kampen.