Hoofdsponsor
Biodiesel Kampen
Goud sponsor
Wiechel Bestratingen
Zilver sponsors
AH Lovinkstraat Meuleman Makelaardij

DOS 45+ Nederlands Kampioen!

Vandaag (zaterdag 3 juni) werd er op het hoofdveld op ons sportpark het Nederlands Kampioenschap voor 45+ teams afgewerkt. De afgelopen seizoenen werd dit toernooi nog georganiseerd door de KNVB in Zeist maar dat stond dit jaar niet in de planning. Daarom heeft DOS (onder aanvoering van Robert Terpstra en Wilfried Vonk) zich opgeworpen als gastheer.

De insteek was dat er twee poules met kruisfinale en finales zou zijn maar op het laatste moment was er nog een annulering van een team. Daarom is er toen gekozen voor één poule waar een halve competitie werd gespeeld en daarna de nummer 1 en 2 de finale en de nummers 3 en 4 voor de derde plaats.

De deelnemende teams waren: DOS Kampen, SO Soest, Rijnsburgse Boys, DEV Arcen en Hardinxveld. Het team van DEV Arcen speelde met drie oud-profs in de gelederen, namelijk Luc Nilis, Stan Valckx en Anton Janssen.

DOS startte in de ochtend goed, het won met 2-1 van SO Soest. De tweede wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys eindigde in een 0-0 en de derde wedstrijd werd nipt gewonnen van DEV Arcen. DOS kreeg in die wedstrijd een discutabele strafschop in hun voordeel en in diezelfde wedstrijd schoot Luc Nilis van ruim 50 meter tegen de lat ... De laatste wedstrijd sloot DOS netjes af met een 2-0 overwinning tegen Hardinxveld.

Eindstand na de poulefase:

  1. DOS Kampen
  2. DEV Arcen
  3. Rijnsburgse Boys
  4. SO Soest
  5. Hardinxveld

De wedstrijd om de derde plaats tussen Rijnsburgse Boys en SO Soest eindigde in een gelijkspel en werd na strafschoppen gewonnen door Rijnsburgse Boys.

De finale tussen DOS en DEV Arcen begon goed voor DOS. Sjaak Koole schoot DOS snel naar een voorsprong en Hans van Dijkhuizen verdubbelde even later de score. Vlak voor rust kwam DEV Arcen terug op 2-1 maar na de rust werd het uiteindelijk 3-1 voor DOS door een doelpunt van Bert Wezenberg.

Al met al was DOS Kampen dus de verdiende winnaar en na een tweede plek in het vorige seizoen nu dan de titel Nederlands Kampioen 45+!

En het bleef nog lang onrustig ...

Klik hier voor een fotoverslag

Webshop DOS Kampen

Je wilt graag lid worden van onze prachtige vereniging?

Klik hieronder indien u meer info wilt zien over het zomerprogramma van DOS Kampen 1

Kijk voor diverse sponsormogelijkheden binnen D.O.S. Kampen.