JO17-1 KAMPIOEN in de Hoofdklasse!

24 mei 2022 18:15

Afgelopen weekend is onze JO17-1 kampioen geworden in de Hoofdklasse. Met nog één wedstrijd te gaan is de voorsprong op de rest al groot genoeg! En zo kan JO17-1 zich een dik terechte kampioen noemen.

Zaterdag 21 mei stond de derby uit tegen IJVV JO17-1 gepland. Al een paar weken geleden hadden we geregeld via de sponsorcommissie om voorafgaand te gaan ontbijten bij Njoy. Uitgerekend op deze dag konden we ook nog kampioen worden. Een echt kampioensontbijt dus!

Onze kampioenswedstrijd verliep niet meteen volgens plan. Halverwege de eerste helft keken we tegen een 2-0 achterstand aan. Gelukkig wisten we nog voor rust de aansluitingstreffer te maken (2-1).

Direct na rust sloegen we toe en met drie treffers kwamen we op een voorsprong van zelfs 2-4!! Maar IJVV liet ons niet zomaar ‘kampioen’ worden, de thuisploeg kwam nog terug tot 4-4. Lange tijd leek dit de eindstand te gaan worden. In dat geval hadden we volgende week nog een herkansing om kampioen te worden. Maar hoe sneller kampioen hoe beter natuurlijk. Anders kwam er toch meer druk op de laatste speelronde te staan.

In de extra tijd werd nog een keer flink aangezet. Het leverde zowaar het gewenste resultaat op, met twee doelpunten werd IJVV alsnog opzij gezet en met een 4-6 overwinning kon het feest losbarsten.
En zo vierde DOS Kampen JO17-1 een groot feest op het hoofdveld van IJVV. En het feest bleef nog wel even doorgaan in de kleedkamer.
Daarna met z’n allen door naar de DOS-kantine om vervolgens een warm onthaal te krijgen met uiteraard ‘’WE ARE THE CHAMPIONS’’ en patat! TOP FEEST, TOP TEAM!

Het seizoen zit er echter nog niet op. Het kampioenschap is binnen, maar zaterdag 11 juni volgt er nog één finalewedstrijd tegen een kampioen uit een andere Hoofdklasse. De winnaar promoveert naar de divisie. De loting, de locatie en tijd volgen nog.

SPELERS, STAF,  OUDERS en overige betrokkenen allen bedankt voor het geweldige kampioensfeest!