Freddie van den Burg weer terug op het oude nest!

7 december 2023 20:00


In de ALV van woensdag 29 november jl. gaf de TC een presentatie over het nieuwe talentontwikkelprogramma zoals deze binnen onze club wordt uitgerold. In nauwe samenspraak met clubicoon Jaap Stam is een plan ontwikkeld waarbij wij onze talenten nog beter gaan ondersteunen en begeleiden. Dit met als einddoel om uiteindelijk zoveel mogelijk eigen opgeleide spelers in ons eerste elftal te krijgen op een zo hoog als mogelijk niveau.

De afgelopen tijd zijn de eerste onderdelen uit het talentontwikkelprogramma reeds gestart. Zo is er in de bovenbouw een talentenpool tot stand gekomen in de leeftijdsgroepen O13/O14 en O16 tm O18. De talenten in deze pool worden geselecteerd op basis van hun tactisch en technisch vermogen maar daarnaast vooral ook op basis van een juiste mentaliteit, die noodzakelijk is om door te kunnen ontwikkelen. Deze groepen krijgen op vrijdagmiddag extra training aangeboden door Dick van Warven en Gerard Plender. 

Het Talent Ontwikkkel Programma omvat ook diverse elementen voor de gehele breedte van onze jeugdopleiding. Hier zal in de loop van de tijd meer toelichting op komen per onderdeel. 
Voor de oudste talentengroep van O19 tot en met het 1e zal tevens gewerkt gaan worden met een persoonlijk ontwikkelplan. Daarnaast zullen ook de talenten in deze leeftijdscategorie extra ontwikkel en trainingsmogelijkheden aangeboden krijgen. Dit om deze talenten extra te helpen in hun laatste stap richting het senioren (selectie)voetbal. Om dit gehele traject te begeleiden maar ook voor het geven van de extra trainingen heeft de TC in overleg met het bestuur besloten om vanaf  het nieuwe seizoen een Talent Coach aan te stellen.

Wij zijn trots te vermelden dat wij voor deze functie Freddie van den Burg voor minimaal drie jaar aan onze club hebben weten te verbinden. Freddie is al langer dan 40 jaar lid van onze club en heeft zijn sporen meer dan verdiend in het begeleiden en trainen van jeugdspelers, zowel bij onze club als bij een aantal clubs in de regio. Daarnaast heeft hij in de afgelopen seizoenen een indrukwekkende prestatie neergezet door met het jeugdige eerste elftal van vv 's Heerenbroek te promoveren naar de 3e klasse, alwaar ze ook weer meedoen in de subtop van die competitie. Iets wat in de historie van deze club nog nooit gebeurd was.

Naast zijn rol als Talent Coach zal Freddie trainer worden van een nader te bepalen selectieteam in de middenbouw. Wij wensen Freddie al vast veel succes in zijn nieuwe rol en heetten hem uiteraard van harte welkom thuis!

V.l.n.r. Koos Westendorp (bestuurslid Voetbaltechnische zaken), Chris Wijnhoud (HJO bovenbouw), Freddie van den Burg en Dennis Last (voorzitter Technische Commissie)

Freddie_vd_Burg.jpg
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!