DOS dwingt te weinig af; Terechte puntendeling.

Dos Kampen 1

1 - 1

Wijhe '92 1 (zon)

Twan Knul (schot)
43'
Assist: Burak Alp

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 01

Datum

18 september 2021 17:00

Scheidsrechter

S. Smit

Accommodatie

Sportpark De Maten
De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

Er was zaterdag tijdens de DOS STARTdag heel veel te beleven. Zeker voor de massaal toegestroomde jeugdigen. De ouders en ouderen konden op het terras heerlijk genieten van de prachtige nazomerse omstandigheden. Op het veld daarentegen viel er voor de trouwe DOS aanhang erg weinig te genieten.

Wijhe ’92 begon gretig en brutaal aan de wedstrijd en nam het doel van Kevin Dijkstra enkele malen onder vuur zonder gevaarlijk te worden. De eerste echte kans was voor Allan Bakker. Zijn schot laag in de verre hoek kon door doelman Tim Plagman onschadelijk worden gemaakt. In de 10e minuut mocht Allan het nogmaals proberen. Plagman had hier zichtbaar meer moeite mee, maar hij wist zijn doel schoon te houden. De bal kwam terecht bij Jochem van Putten. Zijn voorzet werd door Twan Knul bij de tweede paal net over gekopt. Ook Wijhe ’92 liet zich daarna weer zien. Max Kiekebosch had gezien dat Kevin wat ver voor zijn goal stond. Zijn schot had de juiste richting, maar was net iets te hard en ging zodoende over het doel.

Het eerste kwartier was al met al best aantrekkelijk, maar daarna gebeurde er amper wat. DOS was niet bij machte om het de zondag tweedeklasser moeilijk te maken. Het tempo lag te laag, de linies wisten elkaar niet goed te vinden en het spel was bovendien slordig. Vlak voor rust lieten de geelzwarten eenmaal zien hoe het moest en het was meteen raak. Aanvoerder Martijn Barneveld omspeelde met een slimme actie twee tegenstanders, pakte een aantal meters en speelde Burak Alp in. Burak zijn splijtende pass kwam in de voeten van de diepgaande Twan en in de zestien wist de behendige spits de bal strak en laag in de verre hoek te schieten. Een aanval uit het boekje.

In de tweede helft kwam Wijhe ’92 al snel op gelijke hoogte. Een voorzet van links werd door Kevin niet goed weggewerkt. Na een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Kiekebosch, die van dichtbij de bal tegen de touwen wist te knallen. Een minuut later was er opnieuw een grote kans voor Wijhe ’92, maar nu wist Kevin de bal uit zijn doel te stompen. Het duurde maar liefst tot de 80e minuut voordat DOS aanvallends weer eens wat liet zien. De inzet van Allan miste kracht. Ook in de slotfase was Allan nogmaals dreigend, maar tot een kans kwam het niet.

Met een mager resultaat werd DOS wel winnaar van de bekerpoule. Volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd tegen stadsgenoot Go-Ahead. Laten we hopen dat het gezegde dat begint met de woorden “Een slechte generale….” opgeld doet.

Opstelling DOS Kampen: Kevin Dijkstra, Martijn Barneveld, Nick Notrot, Burak Öztürk (46e Joël Visscher, Klaas Jan Mulder, Ruben Meijer (62e Stan Mulder), Burak Alp, Jochem van Putten (62e Timo Petersen), Allan Bakker, Mitchell Hooisma, Twan Knul.

Door: Jan de Vries

Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!