DOS start met dik verdiende zege op KHC

Dos Kampen 1

2 - 1

KHC 1

Competitie

1e klasse D

Datum

12 februari 2022 15:00

Scheidsrechter

S. Oosterkamp

Accommodatie

Sportpark De Maten
De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

DOS start met dik verdiende zege op KHC

Eindelijk mocht er weer in competitieverband gevoetbald worden. De laatste wedstrijd dateert van 27 november 2021 (0-2 verlies tegen DOS ’37). Sinds die tijd is er een hoop verandert op sportpark De Maten. Onder leiding van de nieuwe trainers Johan Pitstra en Edwin Kwakkel is het geloof terug in de 1e selectie. Verder is er in de winterperiode hard gewerkt aan de fitheid van de spelers. Dat was in de thuiswedstrijd tegen KHC, met zo’n 800 toeschouwers langs de lijn, duidelijk te zien.

DOS greep meteen het initiatief en dwong KHC terug. Binnen vijf minuten kreeg Matthijs de Blok na een voorzet van Allan Bakker de eerste mogelijkheid. De timing was niet helemaal op orde waardoor zijn kopbal over het doel ging. Niet veel later ging een schot van Twan Knul ruim over. De derde doelpoging rond de 20e minuut was al een stuk gevaarlijker. Allan zag op rechts Raymon Beuling gaan. Hij pakte een paar meters en zag zijn uithaal op de paal uiteen spatten. De vierde kans was wel raak. En hoe? Burak Öztürk veroverde de bal en hij speelde meteen diep op Matthijs. Met een verwoestend schot boven in de verre kruising liet hij doelman Bryan Wielandt volstrekt kansloos. Het doelpunt leek KHC wakker te schudden. Het elftal van trainer Kenan Durmusoglu speelde het eerste halfuur mat en creëerde amper gevaar. Na een fraaie kapbeweging in de zestien speelde Husham Ali zich vrij. Zijn schot ging voorlangs. Een paar minuten later moest Kevin Dijkstra wel in actie komen. Een bekeken schot vanaf de rand van de zestien lijkt in het net te belandden, maar de doelman weet met een prachtige redding de bal over zijn goal te tikken. Vlak voor rust heeft DOS nog de kans op de voorsprong te verdubbelen. Een uitstekende passeeractie van Allan tussen twee tegenstanders door geeft hem voldoende ruimte om uit te halen. Een fraai gekruld schot in de verre hoek wordt door Wielandt uit zijn doel gebokst. In de rebound is Burak Alp er als de kippen bij, maar zijn schot wordt eveneens door de doelman gekeerd.

Direct na rust is er een mooie aanval van DOS met een grote kans voor Allan, maar opnieuw is goalie Wielandt hem de baas. In de 50e minuut krijgt DOS rond de linker hoek van de zestien meter een vrije bal. Allan gaat achter de bal staan en waar iedereen waarschijnlijk denkt aan een gerichte doelpoging geeft hij de bal bewust laag voor richting de eerste paal. Nick Notrot strekt zijn rechterbeen op het juiste moment naar voren en weet de bal zo tegen de touwen te werken. In de daar op volgende fase krijgen beide teams enkele mogelijkheden, maar tot doelpunten komt het niet. KHC moet door blessures twee keer noodgedwongen wisselen en ook bij DOS komen een aantal frisse krachten binnen de lijnen. Het spel wordt er niet beter op en de wedstrijd wordt erg rommelig en het spel ligt vaak stil.

Toch wordt het nog spannend. Door geknoei in de defensie van de poelänten heeft Boaz Smits vrije doorgang. Dit buitenkansje laat hij niet lopen en met een goede schuiver weet hij de aansluitingstreffer te produceren. Met nog een klein kwartiertje te gaan gaat KHC op zoek naar de gelijkmaker, maar DOS houdt de deur op slot. De geelzwarten zijn na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Steve Oosterkamp, die de kaarten op zak liet, bijzonder uitgelaten. En terecht, want alle spelers hebben alles gegeven en verdienden de zege. De overwinning is dik verdiend en had eigenlijk nog wat ruimer uit moeten vallen. Hopelijk staat het vizier volgende week in de uitwedstrijd tegen DTS ’35 uit Ede nog wat scherper afgesteld.

Opstelling: Kevin Dijkstra, Burak Öztürk, Martijn Barneveld, Nick Notrot, Christian van der Worp (67e Toine Mulder), Burak Alp, Robin Mulder (76e Ruben Meijer), Matthijs de Blok (87e Mitchell Hooisma), Raymon Beuling (76e Mark Sollie), Twan Knul, Allan Bakker (87e Timo Petersen).

Door: Jan de Vries
Foto's: Marc Maurer

Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!