Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341-252882

Al na twee minuten had Nunspeet gevaar weten te stichten uit twee corners. De eerste ontstond na een uitstekende dieptepass. Het schot wat daaruit volgde kon door Kevin Dijkstra onschadelijk worden gemaakt ten koste van een hoekschop. Rond de 20e minuut opnieuw twee scherpe corners van de thuisploeg. De eerste grote kans van DOS diende zich aan in de 22e minuut. Na balverlies van Nunspeet werd Matthijs de Blok weggestuurd. Zijn inzet ging echter recht op doelman Jardi Niebeek af die zo eenvoudig redding kon brengen. De vijfde hoekschop voor het elftal van Lucas Hoekman leidt dan eindelijk wel tot de verdiende voorsprong. De bal wordt hoog de zestien in geslingerd en vervolgens bij de tweede paal terug gekopt. Daar staat Lars ten Dolle vrij om de bal in het doel te koppen.

DOS laat zich daarna ook met regelmaat zien. Eerst met een fraai gekruld schot van de zijkant door Timo Petersen. Niebeek weet deze tot corner te pareren. Zo’n tien minuten later gaat een knal van Burak Alp voorlangs. Maar het is Nunspeet dat nogmaals weet te scoren. Een afgemeten voorzet van rechts wordt snoeihard door Dominique van de Grift binnen gekopt. De grootste kans voor de geelzwarten is er in de 43e minuut. Een prima schot van Klaas Jan Mulder, die onderweg nog enigszins van richting wordt veranderd wordt met veel moeite gekeerd door Niebeek. In de slotminuut voor de theepauze komt DOS erg goed weg. Een kopbal van Vincent Huisman spat op de lat terug het veld in.

Ook in de eerste fase na rust blijft Nunspeet de bovenliggende partij. DOS komt na een paar hachelijke momenten in het strafschopgebied met de schrik vrij. Toch valt de bevrijdende derde treffer voor Nunspeet al redelijk snel. In de 60e minuut geeft DOS Dani Schmitz teveel ruimte op meters te pakken. Zijn uithaal zeilt in de korte hoek achter Kevin.

DOS blijft inzet tonen en dat wordt in de 70e minuut beloond met een doelpunt. Een voorzet van Mitchell Hooisma wordt simpel binnen getikt door Matthijs. Daarna volgen er nog enkele mogelijkheden om de aansluitingstreffer te produceren, maar ook Nunspeet blijft kansen krijgen. In de 90e minuut brengt invaller Jonathan van ’t Hof de eindstand van 4-1 op het scorebord.

Na de dik verdiende overwinning op Bennekom toch een flinke streep door de rekening van de poelänten. Maar op het eindresultaat valt niks op af te dingen. Tegen dit soort powervoetbal is DOS duidelijk niet opgewassen en als Nunspeet elke week zoveel energie op de mat weet te leggen gaan veel teams het moeilijk krijgen. Volgende week geen competitie, maar een bekerwedstrijd. DOS treedt dan thuis aan tegen derde klasser ESC uit Elburg.

Opstelling DOS Kampen: Kevin Dijkstra, Martijn Barneveld, Burak Öztürk, Toine Mulder (46e Mitchell Hooisma), Erik van de Wetering, Robin Mulder, Timo Petersen (62e Ruben Meijer), Klaas Jan Mulder (73e Nick Notrot), Matthijs de Blok, Burak Alp, Stan Mulder (62e Mark Sollie).

Door: Jan de Vries

Klik hier voor een samenvatting op YouTube!