CSV Apeldoorn maatje te groot voor DOS

csv Apeldoorn 1

4 - 1

Dos Kampen 1

75'
Robin Mulder (schot)
Assist: Toine Mulder

Competitie

1e klasse D

Datum

23 oktober 2021 15:00

Scheidsrechter

J.A. de Vries

Accommodatie

Sportpark Orderbos
Sportpark Orderbos 13
7313HN
APELDOORN
tel. 055-3563069

Met ‘nul-uit-vier’ afreizen naar sportpark Orderbos. Niet iets om op voorhand naar uit te kijken. De mannen van het elftal van Henk de Velde en Marcel Post zullen in de bespreking toch zeker te horen hebben gekregen om alert te starten en zo lang als mogelijk ‘de nul’ vast te houden? Helaas kwam daar ook dit keer weinig van terecht. Bij de eerste de beste corner in de 5e minuut kon Nathan Greven geheel vrijstaand binnen koppen. Om resultaat te halen bij één van de belangrijkste titelkandidaten moet een ploeg als DOS top zijn en wat geluk hebben, maar als csv Apeldoorn zo snel op voorsprong komt is de opgave onmogelijk. Daarna kwamen de geelzwarten wel beter in de wedstrijd en bleef een snelle grotere achterstand uit. In de 21e minuut kreeg Allan Bakker zelfs een kans om DOS op gelijke hoogte te brengen. Een dieptepass van Martijn Barneveld werd door Allan op waarde geschat. Na de nodige meters trok hij naar binnen en met een prachtige uithaal in de verre hoek dwong hij doelman Dean Bredewolt tot een knappe redding. 

CSV is de rest van de eerste helft de bovenliggende partij, maar in de eindpass is de ploeg van Jan Kromkamp onzorgvuldig waardoor het geen kansen weet te creëren. 

Na rust gaat het snel mis voor de poelänten en ook dat is niet voor het eerst deze competitie. Al in de 47e minuut weet Cedric Bultman na goed voorbereidend werk van handenbinder Lars Huber de bal van dichtbij tegen de touwen te werken. Één minuut later moet Bredewolt weer redding brengen na een schot van Allan. Enkele minuten later legt DOS een prachtige aanval op de mat die helaas in schoonheid sterft. In de 52e minuut gooit Patrick Maneschijn na balverlies aan DOS kant de wedstrijd definitief in het slot. Bijna tien minuten later een identieke situatie, maar dit keer schiet Maneschijn tegen de paal. 

DOS blijft voetballen en beperkt zich niet tot verdedigen. Dat wordt in de 75e minuut beloond. Een mooie voorzet van de goed spelende Toine Mulder komt in de zestien meter voor de voeten van Robin Mulder. Hij bedenkt zich niet en drukt meteen af. Een onhoudbaar schot in de verre hoek zet ook DOS Kampen op het scorebord. In de laatste minuten krijgt Twan Knul, die een goede invalbuurt afleverde, nog een paar mogelijkheden. Toch is het de thuisploeg die nogmaals scoort. Opnieuw is het Maneschijn die na een voorzet doel treft. 

En zo staat DOS ook na vijf competitieduels nog puntloos onderaan. Een verliespartij was vooraf waarschijnlijk wel ingecalculeerd. De uitslag is passend bij het kwaliteitsverschil tussen beide teams. Maar er zijn een aantal aanknopingspunten waar DOS verder mee kan. Robin Mulder, de beste man aan Kamper kant, die lange tijd niet heeft kunnen spelen, heeft laten zien voorop te gaan in de strijd. Hij neemt het elftal mee op sleeptouw en ook de andere Mulders worden beter en beter. Hopelijk zet de opgaande lijn zich door en worden er de komende weken punten gepakt.

Opstelling DOS Kampen: Kevin Dijkstra, Martijn Barneveld, Burak Öztürk, Nick Notrot, Toine Mulder (90e Erik van de Wetering), Robin Mulder, Timo Petersen (46e Twan Knul), Klaas Jan Mulder, Matthijs de Blok (72e Christian van der Worp), Allan Bakker (57e Burak Alp, Mitchell Hooisma (46e Stan Mulder).

Door: Jan de Vries
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!