Een te sterk Heerde, onsportieve supporters en spelers - De officiƫle website van vv DOS Kampen

Een te sterk Heerde, onsportieve supporters en spelers

Heerde JO19-1

4 - 1

Dos Kampen JO19-2

Competitie

2e klasse 3

Datum

9 oktober 2021 12:00

Scheidsrechter

J. Schrotenboer

Accommodatie

Sportpark Molenbeek
Veldweg 1 A
8181LP
HEERDE
tel. 0578-691298

Wat een anti-climax op de zaterdag in Heerde. Vorige week nog de mooie overwinning in de stadsderby en nu een teleurstellende uitslag. Niettemin werd er de hele wedstrijd sportief gestreden.

De eerste helft liet DOSKampen zich overbluffen. In de tweede helft kwam kwamen we gelukkig een stuk beter voor de dag. Je kan je als neutrale toeschouwer ook afvragen of Heerde niet een niveau te laag speelt? Gelukkig bezitten de DOSKampen spelers ook veel kwaliteiten en wilskracht, waardoor wij het aantal tegentreffers beperkt hebben kunnen houden.

Bij aankomst in Heerde, werden wij verrast door een behoorlijk opstootje tijdens de wedstrijd van het thuisspelende JO16. Er heerste een vreemde en grimmige sfeer op sportpark Molenbeek. Iets wat totaal niet past als je met zijn allen lachend en ontspannen het mooie en zonovergoten sportpark oploopt.

Vandaag hebben wij nieuwkomer Jallow Omar mee, die zijn eerste wedstrijd in jaren gaat spelen. Omar is weer ‘terug’ . Super dat je weer aansluit bij ons. Jona loopt nog met een blessure waardoor hij helaas nog niet kan spelen. Hij gaat de eerste helft vlaggen. Hasan ontbreekt deze wedstrijd, vanwege zijn opgelopen blessure afgelopen wedstrijd. Sterkte met het herstel.

Bij de opwarming komt de trainer van Heerde vragen of wij deze willen doen aan de andere kant van het veld. Slim van hem want nu staat onze keeper vol met zijn gezicht in de zon. Volgende keer wat beter opletten.

Dit is mijn langste en hopelijke laatste lange voorbeschouwing ooit. De KNVB scheidsrechter komt in de kleedkamer de spelerspassen controleren. Daarnaast verteld hij waarom hij er is, de spelers van Heerde raken nog al eens in de emotie. Vorige wedstrijd 6-3 gewonnen, maar wel spelers die met gele kaarten en 2 rode kaarten het veld af moesten. Of wij hier niet in mee wilden gaan was zijn dringende verzoek indien zij dit gedrag weer zouden vertonen. De scheidsrechter benoemt dit meerdere keren, zodat het kwartje valt.

De eerste helft zet een sterk Heerde direct druk naar voren. Het team bestaat uit 2e jaars A spelers aangevuld met 2 senioren ( wat is toegestaan ). Het verschil is direct groot en onze spelers moeten zicht even herpakken en de organisatie neerzetten. Vanuit de eerste corner wordt er door Heerde gescoord omdat de bal niet wordt weggewerkt uit de eigen zestien. De 1-0 is een feit. Kees komt in een duel, waarbij hij onderuit gehaald wordt. Tabe krijgt een kans vanuit een vrije trap op de goal. DOS Kampen is niet kansloos, maar je ziet duidelijk een goed ingespeeld Heerde. Je kunt merken dat zij al heel lang met elkaar spelen. Na een actie van de aanvallers van Heerde een redding van onze keeper anders was er binnen de 20 minuten een tweede goal gevallen. We kunnen onze borst nat maken.  Luuk schiet in een ongelukkig duel tegen de onderkant van de schoen van zijn tegenstander aan. Direct een enorm ei op zijn voet waarna hij het veld helaas moet verlaten. Tabe krijgt weer via Jasper de bal op zijn slof maar schiet helaas over. Dan komt Heerde met zijn tweede treffer. Het gevolg van uitverdedigen door het midden. Jammer.

Ondertussen knettert het verbaal flink richting onze spelers en de scheidsrechter op het veld. De meest vreselijke opmerkingen worden er over het veld geslingerd. Als je iets zegt, dan bemoeien een aantal supporters er zich op een niet al te vriendelijke manier mee (dan druk ik mij nog zachtjes uit). Onfortuinlijk valt er net voor de pauze een derde goal tegen. 3-0 voor Heerde, waarna er wordt afgefloten voor rust.

In de rust kwam coach Tadema en Woning mij helpen om alles opnieuw neer te zetten zodat we beter voor de dag zouden komen. De schade in de tweede helft proberen te beperken en een tegentreffer maken was de opdracht. Dank nog daarvoor.

Deze reorganisatie en het praatje in de rust deed het team goed.

Er waren in de tweede helft genoeg kansen voor DOS Kampen om te scoren. Zo was er een grote kans voor Tabe. Tabe ging alleen op de keeper af, maar kwam niet tot scoren. Totdat er een fijne treffer kwam van Daan, 3-1. Nu kwam er nieuwe energie vrij en de Dossers tankten moed en vertrouwen. Heerde begon nadrukkelijker te schreeuwen over het veld en er ontstond wat frustratie binnen hun team. DOS Kampen hield het hoofd gelukkig koel en ging hier niet in mee. Ondertussen gingen supporters van Heerde zich op negatieve wijze bemoeien met de beslissingen van de scheidsrechter. De sfeer werd er niet leuker op. De details zal ik u besparen want wij hebben nog steeds te maken met jeugdige spelers.

Heerde maakt een lompe sliding op onze spits Tabe waarna de speler van Heerde er met geel vanaf mocht voor 10 minuten. Dat voordeel was snel weer weg. Jallow Omar kwam voor het eerst het veld in en hij dacht er goed aan te doen bij een vrije trap even voor de bal te gaan staan zodat DOS de tijd had zich te organiseren. Hij begreep niets van de beslissing van de scheidsrechter maar ook hij moest met een gele kaart het veld af. Die spelregel moeten we er nog even inslijpen. Op dat moment was het dus 10 tegen 10. Na een tijdje loopt de speler van Heerde die geel had ontvangen zo het veld weer in. Waarschuwing van de scheidsrechter richting de trainer van Heerde waarna de speler er weer af moest. Wachten op het signaal van de scheidsrechter was de duidelijke opdracht. Toen was het 11 tegen 10 en daar maakte Heerde gebruik van. De vierde treffer was een feit.

Tabe komt bij een uitbraak van DOS net niet door de laatste linie van Heerde. Als Cendric een vrije trap mee krijgt roepen omstanders woorden naar de scheidsrechter die niet op een voetbalveld thuis horen. Scheidsrechter verneemt het niet. Onze meegereisde ouders wel en zij nemen het  terecht op voor onze speler en de scheidsrechter. Een dreigement vanuit het publiek is het gevolg. Waar gaat het over??? Gelukkig spelen de teams gewoon door, maar je moet je wel afvragen of Heerde hier op deze wijze mee door mag gaan. Hier mag zowel de thuisclub als de KNVB wel eens naar kijken want dit past totaal niet bij jeugdvoetbal. Ondertussen komt de wedstrijd tot een einde na het laatste fluitsignaal.

Als Heerde nu ook nog leert om zich sportief te gaan gedragen richting de scheidsrechter en de tegenpartij, dan zijn zij ook de overwinning waardig. Qua fysiek en voetballend vermogen waren ze ons gewoon de baas. Zonder al die lelijke “fratsen” zouden ze deze wedstrijd ook gewoon hebben gewonnen met dit echt goed spelende elftal.

DOS Kampen heeft weer veel geleerd en neemt dit mee naar de volgende wedstrijd. Niemand liet het hoofd hangen en iedereen van DOS bleef voetballen. Ik ben trots op onze spelers.

Tot slot,

Veel respect ook voor de nog jonge scheidsrechter die een uitstekende wedstrijd heeft gefloten. Uiteraard ook een woord van dank voor de ouders die hebben gereden en ons hebben aangemoedigd.

Vergeet niet: Door Oefening Sterk,

Veel lering trekken uit deze wedstrijd, hard trainen en op naar 23 oktober. Thuiswedstrijd tegen ‘s Heerenbroek op 23 oktober om 12:30 uur.

U bent allemaal uitgenodigd ons te komen aanmoedigen!!

Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!