8265VA
KAMPEN
tel. 038-3316332

Voorbeschouwing

Het is herfstvakantie, waardoor er wegens een te lage opkomst van de spelers geen training is geweest. Onze spits Tabe is op vakantie en we hebben maar liefst 3 blessures. In eerste instantie mochten wij de wedstrijd spelen op veld 1, maar bij nader inzien ging deze naar veld 4. Gras gaat toch wel boven kunstgras, doch de heren willen ook wel eens op het hoofdveld spelen.

Dan nog een leuke uitdaging met de scheidsrechter. Op vrijdagavond heeft de trainer van de tegenpartij ingevoerd op Wedstrijdzaken dat hij die taak op zich gaat nemen. Oké geregeld dus ? Nee, niet dus. Verwarring alom en dus uiteindelijk bijna geen scheidsrechter. Hij zegt, nee ik ben de grensrechter. Pfoi. Daar sta je dan. Gelukkig kwam Omar als redder in nood om ons uit te brand redden. Bij deze nog heel erg bedankt voor je spontane inzet ! Zonder jou was de wedstrijd namelijk afgeblazen. Top gedaan, en goed gefloten. Streng maar rechtvaardig. Zoals het hoort.

Volgens interim coach Sjaak zat er meer in voor onze ploeg. De vele kansen werden niet juist afgemaakt.

In de eerste helft komt DOS Kampen direct op een voorsprong door een mooie treffer van onze Kees. Even daarvoor had Kees ook al een flinke kans. Jallow Omar werd onderuitgehaald door een flinke kerel van ‘s Heerenbroek gevolgd door een vrije trap. Luuk neemt deze vrije trap, maar scoort helaas niet. Langs het veld is het leeg en er is bijna geen ouder te bekennen. Het is herfstvakantie en dat is te merken.

Onze verdediging is druk met het verwerken van de vele kansen die de bezoekers creëren. Veel ballen belanden naast of gaan over. Daarnaast stopt keeper Noah ook de nodige ballen die op hem worden afgevuurd. DOS Kampen maakt de vrije trappen niet af. Luuk, Danny en Daan K lukt het niet om via een vrije trap een tweede treffer te maken.

Dan keert de wedstrijd enigszins en gaat ‘s Heerenbroek in de aanval. De tegenpartij loopt ook te mopperen op de scheidsrechter. Vraag dat nog maar eens na bij jullie eigen trainer. Keeper Noah weet met een super redding de gelijkmaker te stoppen. Toch valt er na een rebound de gelijkmaker. Dat geeft ‘s Heerenbroek een zichtbare boost en er worden meerdere goals gemaakt. Met de rust is het 1-3.

In de rust wordt er ingegrepen en de veldbezetting is nu aangepast, wat met slechts 2 wissels niet gemakkelijk is. DOS Kampen herpakt zich en blijft strijden. In deze tweede fase van de wedstrijd gaat het eerst om en om.

Meerdere vrije trappen worden net als in de eerste helft niet benut. Cendric komt regelmatig oog in oog met de keeper te staan, maar weet niet te scoren of de bal af te leggen.Af en toe wordt het spel verstoord door theater van de bezoekers. Dat levert ze nog wel een treffer op wat de stand brengt op 1-4. Toch laat DOS Kampen de kop niet hangen en blijft voetballen vanuit de nieuwe organisatie.

Die strijd levert de mannen van DOS een penalty op die door Daan L koel en hard wordt binnengeschoven. 2-4. Dan neemt DOS Kampen teveel risico, omdat het geloof nu echt terug is gekomen. Met een snelle uitbraak van ‘s Heerenbroek wordt onze verdediging uit elkaar gespeeld. 2-5. DOS probeert ook deze teleurstelling van zich af te spelen en gaat weer vol in de aanval. Een overtreding van de tegenstander in de zestien zorgt voor opschudding en opnieuw een penalty voor DOS Kampen. Wederom benut door Daan L die hem loeihard binnen schiet. De tijd begint nu te dringen en DOS Kampen wil nu door proberen te drukken. ‘s Heerenbroek schiet al onze ballen ver weg de bosjes in en onze ballentas is inmiddels leeg. Er is helaas geen tijd meer om nog dichterbij te komen en de achterstand verder te verkleinen. De scheidsrechter fluit de wedstrijd af.

Ondanks de nederlaag, heeft de toeschouwer vandaag een mooie en interessante wedstrijd gezien. Saai was het zeker niet en er zijn aanknopingspunten voor de komende wedstrijden.

Veerkracht en wilskracht hebben we vandaag gezien.

Volgende week weer op volle sterkte met het team naar Dronten. ASVD JO19-2 is dan onze tegenstander.

Wees welkom en kom de mannen van DOS 19-2 aanmoedigen !!