Degelijke partij na hectische week

Dos Kampen 1

1 - 1

FC Horst 1

Datum

4 december 2021 15:00

Accommodatie

Sportpark De Maten
De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

Na het ontslag van Henk de Velde en Marcel Post op donderdagavond werd er op zaterdag ‘gewoon’ weer gevoetbald. Door het (tijdelijk) stilleggen van de competitie door de KNVB slechts een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser FC Horst.

DOS was er in bijzonder korte tijd in geslaagd om een vervanger aan te stellen in de persoon van ‘oude bekende’ Edwin Kwakkel. Kwakkel was hoofdtrainer toen DOS Kampen kampioen werd in de 2e klasse H in het seizoen 2018-2019. Marcel Post was destijds zijn rechterhand.

De geelzwarten begonnen goed aan de wedstrijd en kregen in de eerste tien minuten al twee kansen. Met name de doelpoging van Matthijs de Blok was indrukwekkend. Hij nam de bal ineens op de pantoffel en schot kegelhard op de deklat. Aanvallend bleef DOS de betere partij, FC Horst wist weinig te creëren, maar Kwakkel zal qua veldbezetting al snel gezien hebben waar het aan schort. Rond de 40e minuut kwam DOS op voorsprong. Nadat Martijn Barneveld op eigen helft de bal had veroverd zette hij meteen de aanval in. Met een prima pass stuurde hij Matthijs de diepte in. Nadat hij de zestien meter had bereikt schoot hij de bal laag en strak in de verre hoek. Nog voor rust kwam FC Horst op gelijke hoogte. Een vrije bal werd uitstekend binnen geschoten.

Direct na rust kreeg Twan Knul een enorme kans. De doelman was met een fraaie lob al gepasseerd, maar de bal kon nog net op tijd van de doellijn worden gehaald. Ook Mitchell Hooisma deed van zich spreken. Met zijn snelheid verraste hij de keeper. Beiden waren ongeveer gelijktijdig bij de bal en het leek er op dat hij gehaakt werd, maar de prima leidende arbiter Schoonhoven zag er geen strafschop in.

De beste kans kreeg DOS in de 63e minuut. Twan bediende Matthijs met een knappe steekbal. De rappe buitenspeler snelde richting het vijandelijke doel. Zijn schot miste precisie en ging net naast. Iets later ging een doelpoging van FC Horst over het doel van Kevin Dijkstra.

Het was al met al geen hoogstaande wedstrijd, maar wel een degelijke pot voetbal met perspectief. Er was strijd en beleving te zien aan de kant van DOS. Edwin Kwakkel lijkt in zeer korte tijd toch een snaar geraakt te hebben bij de selectie waarop hopelijk de komende weken verder op voortgeborduurd kan worden. Vanwege corona helaas niet met twee doordeweekse trainingen, maar pas op zaterdag met de volgende oefenwedstrijd tegen ZAC.

Door: Jan de Vries
Foto's van Marc Maurer

Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!