8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

Gestaakt na 45 minuten bij stand van 2-0

Vanaf het allereerste fluitsignaal van arbiter Gidding uit Oosterbeek tot en met zijn laatste was ‘the game on fire’. DOS mocht de wedstrijd in gang zetten, maar door snel balverlies was er dreiging in de zestien van de geelzwarten. Daarna ging DOS vol in de aanval. Allan Bakker zag op rechts Jochem van Putten gaan. Hij speelde de bal in op Matthijs de Blok, die op de rand van de zestien meter, met de rug naar het doel toe, door zijn directe tegenstander naar de grond werd getrokken. Scheidsrechter Gidding floot gedecideerd voor een strafschop. Een unieke kans om DOS al binnen twee minuten op voorsprong te brengen. Allan ging achter de bal staan. Doelman Mike Thus had goed zicht op de plannen van Allan en wist het leer uit zijn goal te boksen.

DOS liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan en bleef de aanval zoeken. De eerstvolgende twee doelpogingen leidden nog niet tot succes. Maar enkele minuten later was het wel raak. Een prachtige actie van Twan Knul op eigen helft waarbij hij twee tegenstanders het bos in stuurde stonden aan de basis van de aanval. Zijn pass op Matthijs was perfect op maat. Met grote passen snelde hij richting het vijandelijke doelgebied. Hij schakelde zijn directe tegenstander uit en kwam oog in oog te staan met goalie Thus. Met rechts haalde Matthijs uit, laag in de verre hoek. De bal belandde op de paal en ging via de binnenkant weer het veld in, waarna een verdediger van DZC ’68 er uiteindelijk een corner van maakte. Allan gaf de bal halfhoog voor bij de eerste paal, de bal werd verlengd door Matthijs en kon daarna van dichtbij door Twan worden binnen geknikt.

DZC ’68 kwam niet in de wedstrijd doordat DOS er telkens kort op zat en enorm veel energie in de wedstrijd legde. Af en toe als DOS wat slordig werd kwamen de gasten op de helft van de poelänten en soms in het doelgebied, maar tot kansen kwam het niet. Het elftal van Jos van der Veen mocht na dertig minuten blij zijn dat het scorebord slechts op 1-0 stond. Dat veranderde in de 31e minuut toen Ruben Meijer aan de bal kwam. Hij leverde de bal op links in bij Allan. De rappe buitenspeler drong door tot in het strafschopgebied en schoot de bal in de korte hoek venijnig binnen. Zo ging DOS met een redelijk comfortabele voorsprong de kleedkamer in. Helaas kon na de theepauze de wedstrijd geen vervolg krijgen, omdat scheidsrechter Gidding met een hamstringblessure moest afhaken. Wanneer de tweede helft wordt ingehaald is momenteel onbekend.

Opstelling: Kevin Dijkstra, Burak Öztürk, Martijn Barneveld, Nick Notrot, Joël Visscher, Burak Alp, Ruben Meijer, Matthijs de Blok, Jochem van Putten, Twan Knul, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries
Foto's door: Marc Maurer