Goede pot voetbal zonder resultaat. - De officiƫle website van vv DOS Kampen

Goede pot voetbal zonder resultaat.

SVI 1

3 - 2

Dos Kampen 1

Competitie

1e klasse E

Datum

8 oktober 2022 15:00

Scheidsrechter

E.J.H. de Gier

Accommodatie

Sportpark De Siggels
IJsselcentraleweg 9
8014BK
ZWOLLE
tel. 038-4600621

Nadat eerder op de middag DOS 2 van SVI 2 had gewonnen met 1-2 (door twee treffers van Sam Zwanepol) mocht de hoofdmacht in haar derde competitiewedstrijd proberen de eerste overwinning van dit prille seizoen binnen te slepen.

DOS begon goed aan de wedstrijd en al binnen vijf minuten was daar een enorme kans om de geelzwarten op voorsprong te zetten. Na een uitstekende pass van Matthijs de Blok werd Allan Bakker de diepte in gestuurd. Hij won zijn duel en ging met volle snelheid richting doelman Grafhorst. Rond het strafschopgebied besloot hij om te gaan schieten. Het vizier stond duidelijk nog niet op scherp want zijn uithaal ging over de goal. Enkele minuten later was er het eerste gevaar aan de kant van SVI. Een poging van Kok ging ook ruim over. In de 13e minuut kwam Toine Mulder over links opstomen. Zijn voorzet kwam bij Matthijs terecht. Zijn schot miste kracht en ging tevens voorlangs.

De aantrekkelijke openingsfase waarin het spel op en neer golfde kreeg een goed vervolg waarin beide ploegen grote kansen creëerden. Eerst kwam na een mooie cross pass  Gwedelidze oog in oog te staan met Justin Bruins. Met een hele knappe redding wist Justin de bal te keren. Even later stond de Kamper goalie aan de basis van een grote kans voor DOS. Een verre uittrap komt bij Raymon Beuling terecht. Hij wist Allan te bereiken. Vanaf links trok hij naar binnen en met een vlammend schot in de verre hoek dwong hij keeper Grafhorst tot een geweldige redding.

Ook in het laatste kwartier van de eerste helft hoefde het publiek zich niet te vervelen. Na goed voorbereidend werk van Klaas Jan Mulder nam Robin Mulder vanuit de tweede lijn doelman Grafhorst nogmaals onder vuur. Wederom wist hij met een knappe actie zijn doel schoon te houden. Dat lukte even later Justin niet. Na een voorzet van Halfwerk kreeg Van Rijn de punt van zijn schoen tegen de bal, waarna deze vervolgens in de verre hoek in het doel belandde. DOS was daarna even van slag en SVI maakte van dit momentum gebruik om door te drukken. Nadat Justin tot twee keer toe uitstekend had ingegrepen viel de tweede treffer toch nog voor de theepauze. Na een op het oog afgeslagen aanval van SVI maakte Toine op de rand van de zestien meter een overtreding. Genoeg voor scheidsrechter De Gier om de bal op de penaltystip te leggen. Dit buitenkansje liet Kok zich niet ontnemen. In de extra tijd van de eerste helft kreeg DOS nog twee grote mogelijkheden. Een geblokt schot van Matthijs ging net over. Vanuit de kort genomen corner schoot Nick Hendriks de bal in de korte hoek. Opnieuw was het goalie Grafhorst die een treffer van DOS verhinderde. Zo gingen de poelänten na een goede eerste helft toch met een kater de kleedkamer in.

DOS begon slecht aan de tweede helft. Binnen enkele minuten stond het scorebord al op 3-0. Zowel doelman Justin als verdediger Toine zagen er daarbij niet goed uit, waarna Menno Majolee eenvoudig kon binnen koppen. DOS ging niet bij de pakken neer zitten en bleef voetballend gelijkwaardig. De beloning liet niet lang op zich wachten. Na goed werk van Raymon was het Toine die de bal beheerst in het doel wist te werken. Nu was het SVI dat even de weg kwijt was.  Binnen tien minuten had het 3-3 kunnen staan. Twee uitstekende voorzetten van Matthijs werden niet benut. De eerste voorzet kwam bij de tweede paal op het hoofd van Martijn Barneveld terecht. Zijn kopbal spatte tegen de paal het veld weer in. De tweede voorzet, opnieuw bij de tweede paal, werd prima ingekopt door Allan. Met een katachtige reactie wist Grafhorst de bal uit zijn doel te slaan. Het zat DOS in deze fase niet mee.

De aansluitingstreffer viel alsnog, maar pas in de 87e. Een fraaie voorzet van links van de voet van Raymon werd ineens tegen de touwen geschoten door de inkomende Matthijs. In de resterende minuten was het alles of niks. Er waren nog een paar halve mogelijkheden via Allan, Job ter Burg en invallers Jake Stam, die een prima invalbeurt maakte, en Mark Sollie. Uiteindelijk werd het dus niks.

DOS Kampen heeft zichzelf deze middag te kort gedaan. Het kon voetballend goed mee met SVI, maar het kreeg de doelpunten te gemakkelijk tegen. En zelf had het, net als de vorige twee wedstrijden, teveel kansen nodig om tot scoren te komen.

Opstelling DOS Kampen: Justin Bruins, Lucky Akot, Toine Mulder (56e Jake Stam), Job ter Burg, Martijn Barneveld, Nick Hendriks (81e Mark Sollie), Robin Mulder (56e Ayoub Lakhloufi), Raymon Beuling, Klaas Jan Mulder, Matthijs de Blok, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries

Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!