DOS KAMPEN BOEKT EENVOUDIGE OEFENZEGE OP VSCO '61 - De officiƫle website van vv DOS Kampen

DOS KAMPEN BOEKT EENVOUDIGE OEFENZEGE OP VSCO '61

Dos Kampen 1

3 - 0

VSCO '61 1

34'
41'
Thomas Stam (schot)
45'

Datum

16 februari 2023 20:15

Accommodatie

Sportpark De Maten
De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

In een miezerig weertje ontving DOS Kampen donderdagavond tweedeklasser VSCO '61. Het oefenduel kende een vrij kalme openingsfase met louter balbezit voor de thuisploeg. Nadat Allan Bakker in de 7e minuut een vrije trap vanaf de punt 16 over schoot, liet DOS een mooie aanval zien waarbij Ayoub Lakhloufi een subtiele assist gaf op Nick Hendriks die vervolgens de lat trof.

VSCO wist amper de bal in de ploeg te houden, maar DOS wist ondanks de controle weinig kansen te forceren. Na ruim een kwartier was het opnieuw Hendriks die met een afstandsschot een doelpoging ondernam. Ditmaal werd zijn inzet via de vuisten van doelman Korné van de Brake gekeerd. Halverwege de eerste helft deed de VSCO-keeper hetzelfde op een vrije trap van Allan Bakker.

Het duel speelde zich grotendeels af op de helft van de bezoekers. Doelman Justin Bruins keek dan ook doorgaans werkeloos toe. In de 26e minuut zag hij zijn teamgenoot Lakhloufi rakelings naast schieten. In de 34e minuut was het uiteindelijk raak voor de Kamper ploeg. Ditmaal brak Hendriks door het hart van de defensie en wist beheerst af te ronden: 1-0.
Niet veel later liep DOS verder uit. Matthijs de Blok liet een fraaie combinatie met Lakhloufi slagen door de tweede treffer binnen te werken: 2-0.
Thomas Stam die eerder al een flinke kans recht in de handen van de keeper zag verdwijnen, wist in de slotminuut van de eerste helft de ruststand op 3-0 te zetten.

Na rust wist DOS amper iets te creëren. Al moet opgemerkt worden dat de ploeg uit Oosterwolde de bal aan DOS liet en de defensieve stellingen stevig bezet hield. Desondanks oogde het vrij matig wat DOS verder liet zien.

Het duurde even, maar in de 79e minuut kreeg VSCO zowaar de eerste kans van de wedstrijd. Niels Elzerman wist er bij de tweede paal echter geen raad mee. Het duel kabbelde verder naar het einde. Zo verlieten beide ploegen onder toeziend oog van het knvb-trio, onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Stan Smit uit Raalte, het veld met een 3-0 eindstand.

Volgende week donderdagavond staat de volgende oefenpartij op het programma, in en tegen Nunspeet. Aanvang op sportpark De Wiltsangh is om 20.00 uur.

Door: Wilco Bastiaannet

Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!