DOS KAMPEN LEGT GOEDE PARTIJ OP DE MAT IN NUNSPEET - De officiƫle website van vv DOS Kampen

DOS KAMPEN LEGT GOEDE PARTIJ OP DE MAT IN NUNSPEET

Nunspeet 1

1 - 1

Dos Kampen 1

51'

Datum

23 februari 2023 20:00

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Donderdagavond ging DOS Kampen voor een oefenduel op bezoek bij Nunspeet. Ook deze ploeg komt uit op hetzelfde niveau, maar dan in de eerste klasse A, waar het eveneens op een zevende plaats bivakkeert.

In de beginfase hanteerde de thuisploeg een hoog tempo. DOS ging daar zonder al te veel problemen in mee en gaf geen krimp. Het snelle spel leverde Nunspeet alleen maar slordigheden op. Gaandeweg trok DOS de wedstrijd naar zich toe en werd het alsmaar dreigender. Voortdurend wist men elkaar in alle linies goed te vinden, waarbij ook gevarieerd werd tussen goede combinaties en uitstekende diepte-passes van achteruit. Zo grossierde met name Matthijs de Blok doorlopend in prachtige passes, die hij ter hoogte van de middenlijn verstuurde. Zo kwam Allan Bakker een paar keer sterk door op de linkerflank, hetgeen ook in de 14e minuut lukte en hij de eerste kans van de wedstrijd liet noteren. Zijn inzet ging echter een metertje naast.

Na een half uur bleek DOS duidelijk de bovenliggende partij. De ploeg was veel sterker aan de bal. Achterin gaf men niets weg en tevens zag trainer Pitstra dat Job ter Burg ook prima uit de voeten kan op de linksback positie. In de 36e minuut zag een handjevol publiek een vlotte aanval waarin Ayoub Lakhloufi de mee opgekomen Rick Diender in stelling bracht. De vrije schietkans liet Diender echter onbenut en schoot over. Vlak voor rust creëerde DOS flink druk op het Nunspeter doel. Zo kopte Diender vanuit een hoekschop rakelings naast.

Na de thee veranderde het spelbeeld nauwelijks. DOS pakte de draad meteen weer goed op. Na zes minuten kwam de verdiende voorsprong op het scorebord. Matthijs de Blok zag kans om via een geplaatst schot doelman Sean Poot kansloos te laten: 0-1.

Nunspeet getraind door Lucas Hoekman (oud DOS-trainer 2009-2010) bleef het lastig houden. Al brak na een uur spelen van Kamper zijde een mindere fase aan. Er ontstonden wat slordigheden, die Nunspeet optisch iets sterker maakte. Halverwege het tweede bedrijf leken de Veluwenaren op gelijk hoogte te komen, maar de treffer werd wegens buitenspel terecht afgekeurd. In de 77e minuut viel alsnog de gelijkmaker. Rick Stokvis wist met een kopbal doelman Kevin Dijkstra te verschalken.

In de slotfase drong DOS flink aan en verscheen het opnieuw gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Met als hoogtepunt een inzet van Lakhloufi die rakelings over de rechter kruising zeilde. Het bleek tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd te zijn.

Al met al van DOS-kant een goede oefenpartij, waarin de organisatie goed stond en in balbezit nuttig werk werd verricht. Met het vertoonde spel kan het met veel vertrouwen het competitieduel met SVI tegemoet zien. Volgende week zaterdag thuis om 15.00 uur.

Door: Wilco Bastiaannet
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!