ZZVV 1 - Dos Kampen 1

ZZVV 1 - Dos Kampen 1

Do or die! DOS moet het onderste uit de kan peuren voor een plek in de nacompetitie nu concurrenten Nunspeet en WVF ook maar blijven winnen. Komende zaterdag kan - met de nadruk op kan - onze hoofdmacht aan één punt genoeg hebben om deelname veilig te stellen. Daar staat tegenover dat tegenstander ZZVV moet winnen om nog kans te maken op rechtstreeks lijfsbehoud. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke wedstrijd zijn aanwezig. Ga daarom mee naar Zuidwolde, want hoe groter de Kamper steun, hoe lekkerder onze jongens voetballen! 

Dat dit duel in Zuidwolde wordt afgewerkt, heeft alles te maken met de toestand van ZZVV. Na dit seizoen houdt de vereniging namelijk op te bestaan. Dat wil zeggen, ze gaat samen met buurman vv Zuidwolde op in fusieclub FC Zuidwolde. De laatste wedstrijd als ZZVV wilden ze graag op eigen terrein afwerken en daarom zijn de uit- en thuiswedstrijd omgedraaid. 10 februari speelden beide elftallen in Kampen tegen elkaar en die confrontatie eindigde in een 2-2 gelijkspel. Met de kennis van toen een redelijke uitslag, aangezien de Drenten lang in de top-3 van de ranglijst terug te vinden waren. Met de kennis van nu kun je zeggen dat de poelänten die middag twee heel dure punten lieten liggen. Het lampje van ZZVV is gaandeweg het seizoen namelijk steeds minder fel gaan branden en nu is de ploeg in de gevarenzone terechtgekomen. In de tweede periode staan de geelzwarten zelfs laatste met slechts vijf punten uit elf wedstrijden. Om zich toch nog veilig te spelen, telt maar resultaat: winst. Daarbovenop moet de Drentse formatie hopen dat Hatto Heim verliest en IJVV ook niet tot winnen komt. Iets met een zijden draadje... 

Waar ZZVV langzaam maar zeker afdaalde op de ranglijst, vertoont de prestatiecurve van DOS een soort V-vorm. We begonnen op plek 1, zakten halverwege het seizoen naar plek 7, maar klommen vervolgens uit het dal naar plek 3. Hoger had gekund, maar daarover klagen heeft geen zin. Het moet zaterdag gebeuren: de eerste voorronde, zou je kunnen zeggen, van de nacompetitie. Hoe de route vervolgens gaat verlopen, weten we zaterdagavond rond de klok van 20.00 uur pas exact. Op dat moment zijn de wedstrijden in de eerste klasse afgelopen. Áls we ons plaatsen natuurlijk. Spannend wordt het sowieso, want zelfs een gelijkspel kan al fataal zijn als WVF en Nunspeet beide hun wedstrijd winnen. In dat geval wint Nunspeet de tweede periodetitel en gaat WVF ons voorbij in de eindrangschikking. 

Hoe moet je daar tijdens de wedstrijd mee omgaan? Feitelijk is het 't handigst om maar meteen een flinke voorsprong te nemen en die niet meer uit handen te geven. En dan nu de praktijk nog. Zenuwen, tussenstanden op de andere velden, een verkeerde terugspeelbal ... Je kunt er eindeloos over voorbeschouwen maar dat heeft geen zin. Om alles uit te sluiten, moeten we gewoon winnen. Veel succes daarbij poelänten, jullie hoeven het niet alleen te doen!

ZZVV - DOS Kampen begint om 15.00 uur en staat onder leiding van een heel jonge scheidsrechter, genaamd Luc Verhart. Hij komt helemaal uit Elst en heeft inmiddels wat ervaring opgedaan in de 2de klasse. Maak het hem niet te moeilijk, maar de ZZVV'ers des te meer!

Door: Theo Heldoorn

Wordt gespeeld op veld

veld 10

Competitie

Wedstrijd-nummer

64860

Scheidsrechter

L.A. Verhart

Accommodatie

Sportpark Woltingeslag
Sportlaantje 4
7921BT ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
18 mei 2024 ZZVV 1 - SVI 1 co 2 - 5
11 mei 2024 WVF 1 - ZZVV 1 co 5 - 1
04 mei 2024 ZZVV 1 - AGOVV 1 co 2 - 2
20 apr 2024 Epe 1 - ZZVV 1 co 2 - 1
13 apr 2024 ZZVV 1 - Hatto Heim 1 co 2 - 1

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
18 mei 2024 Heerde 1 - Dos Kampen 1 co 0 - 2
11 mei 2024 Dos Kampen 1 - Unicum 1 co 3 - 1
04 mei 2024 Nunspeet 1 - Dos Kampen 1 co 3 - 2
20 apr 2024 Dos Kampen 1 - Hierden 1 co 1 - 0
13 apr 2024 IJVV 1 - Dos Kampen 1 co 0 - 4
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!