DOS knokt zich in 2e helft langs SVI

SVI 1

0 - 2

Dos Kampen 1

43'
Job ter Burg (kopbal)
50'
Assist: Job ter Burg

Competitie

2e klasse H

Datum

16 maart 2024 15:00

Scheidsrechter

N.S. Goutier

Accommodatie

Sportpark De Siggels
IJsselcentraleweg 9
8014BK
ZWOLLE
tel. 038-4600621

Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was groot van de kant van DOS Kampen. SVI was duidelijk de betere ploeg voor de rust maar wist niet te scoren. Dat lukte de geelzwarten vlak voor én na de theepauze wel. Het elftal van trainer Dick Krommenhoek kwam er daarna ook niet meer aan te pas. En zo pakten de poelänten drie belangrijke punten en staat het nu op de derde plek in de ranglijst.

Stormachtig eerste kwartier
DOS begon slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Balverlies in de 2e minuut door Job ter Burg gevolgd door een overtreding van zijn kant bezorgde SVI een vrije bal op de rand van de zestienmeter. Het schot belandde in de muur. Een snelle uitval van DOS zijde leidde tot een kansje voor Vincent Huisman en in de rebound nog voor Job. Niet veel later kreeg SVI een grote kans om op voorsprong te komen. Joey Brummel stormde alleen op Fariz Mesud af. Zijn schot ging echter voorlangs en DOS kwam met de schrik vrij. Een minuut later weer een vrije bal voor SVI net buiten het strafschopgebied en recht voor de goal van Fariz. Django Visser krulde de bal over het doel. In de 12e minuut was het weer eens de beurt aan DOS om voor gevaar te zorgen. Een afgemeten dieptepass van Nick Hendriks werd op waarde geschat door Vincent. Zijn uithaal in de korte hoek werd door doelman Alex Grafhorst tot corner verwerkt. De hoekschop genomen door Allan Bakker werd door Job naast gekopt. Enkele minuten later was het Visser die namens SVI een kopbal net naast zag gaan.

SVI de kansen, DOS een doelpunt
Na dik 15 minuten ging de storm wat liggen, maar bleef SVI wel de beter voetballende ploeg. Ook kreeg het af en toe nog een mogelijkheid om de score te openen, maar telkens was het Fariz die zijn doel schoon wist te houden. Een schot van Lucas Nunnink in de korte hoek werd door de Kamper goalie tot corner verwerkt. Rond de 33e minuut zag Serge Nap zijn afstandsschot op de vuisten van Fariz gekeerd worden. DOS kwam er totaal niet aan te pas en wist pas in de 43e minuut tot een fraaie aanval te komen. Die bleek uiteindelijk wel tot een doelpunt te leidden. Een slimme steekbal van Raymon Beuling gaf Allan de nodige ruimte om richting de zestien te snellen en op het juiste moment de bal af te spelen op Vincent. Zijn doelpoging werd gered door Grafhorst ten koste van een corner. De scherp indraaiende hoekschop genomen door Matthijs de Blok werd in de vijfmeter binnen geknikt door Job.

Dominante 2e helft DOS
In de 50e minuut wordt de voorsprong reeds verdubbeld. Een diepe crossbal van Job werd niet goed verdedigd, waardoor Matthijs zich voldoende ruimte verschaft om uit te halen. Hij neemt de bal ineens op de slof en schiet snoeihard in de verre hoek binnen. DOS komt daarna niet meer in gevaar en heeft zelfs diverse kansen om tot meer doelpunten te komen. Een corner in de 61e minuut van Matthijs wordt bij de tweede paal door Vincent met een fraaie voetbeweging tegen de paal getikt. In de 70e minuut kopt Vincent de bal door op Matthijs. Hij schiet oog-in-oog met doelman Grafhorst de bal net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Niet veel later zijn Allan en Vincent net te laat om de bal in de rebound binnen te tikken. Pas in de slotfase krijgt SVI nog een grote kans. De ingevallen Frank Jansen speelt zijn directe tegenstander uit en brengt de bal laag voor. Jordy Halfwerk schiet de bal tegen de paal.

De komende twee weken zijn er geen competitieverplichtingen voor de geelzwarten. En dat komt gezien de groeiende lijst aan geblesseerden goed uit. Met name de enkelblessure van Vincent lijkt pittig. Ook Raymon moest in de rust geblesseerd in de kleedkamer achterblijven.

Opstelling DOS Kampen: Fariz Mesud, Job ter Burg, Martijn Barneveld, Nick Hendriks, Rick Diender, Raymon Beuling (46e Robin Mulder), Klaas Jan Mulder, Steyn van Ark, Matthijs de Blok (90e Lenhard de Velde), Vincent Huisman (83e Toine Mulder), Allan Bakker (89e Ayoub Lakhloufi).

Door: Jan de Vries

Klik hier om naar de samenvatting van de wedstrijd te gaan!

Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!