Scheidsrechter

T.R. (Thom) Winkel

Accommodatie

Onbekend

DOS heeft de tweede voorronde van het KNVB bekertoernooi bereikt. De poelänten namen na 120 minuten zonder doelpunten de penalty's beter dan de Limburgse 3e divisionist. Dankzij de zege treedt onze hoofdmacht in oktober aan tegen OFC, dat met 3-1 won van Hoek.

De wedstrijd was 20 minuten oud toen de eerste grote kans te noteren viel. Jochem van Putten dook na een vlotte combinatie door de Limburgse verdediging alleen op voor de EVV-doelman, maar zijn schot met links ontbeerde de nodige nauwkeurigheid. Niet lang daarna kreeg spits Allan Bakker een dito kans, maar dit keer redde doelman Vercruysse bekwaam. Ook de derde DOS-spits, Twan Knul, kreeg voor rust nog een goede kans, maar beide ploegen gingen met de brilstand aan de thee.

Het klasseverschil was nauwelijks waarneembaar en dat was mede te danken aan het compacte spel van DOS. EVV had moeite om ruimte te vinden en echt gevaarlijk te worden. Kort na rust schrok het DOS-publiek toen EVV scoorde, maar het doelpunt werd terecht geannuleerd wegens buitenspel. Wel was duidelijk dat de Limburgers met aanvallender intenties op jacht gingen naar een goed resultaat. De ploeg van trainer René Eijer zette DOS meer en meer vast op eigen helft, maar grote kansen bleven verder uit. DOS bleef geconcentreerd verdedigen en deelde af en toe zelf een speldenprik uit. Ondanks dat hadden beide ploegen na 90 minuten geen doelpunt op de borden weten te brengen en brak de verlenging aan. Hierin kreeg EVV duidelijk de overhand, het verschil in niveau en conditie werd echter niet uitgebuit door de blauwwitten. DOS kroop door het oog van de naald, toen Burak Öztürk een inzet op miraculeuze wijze via de lat uit de goal wist te houden.

Op het tandvlees bereikte DOS de noodzakelijk geworden penaltyserie, maar die begon slecht voor de poelänten. Nadat EVV de eerste beurt verzilverde, mikte Rotman naast. Vervolgens werd keeper Dijkstra de held van de dag. Eerst schoot een EVV-speler naast, waarna de doelman zelf de vijfde strafschop benutte. Vervolgens keerde de DOS-goalie de zesde Limburger penalty, waarna Frank Jansen de beslissende elfmetertrap tegen de touwen joeg.

Een regelrechte bekerstunt, die niet helemaal volgens de 1,5-meterregel gevierd werd. DOS kreeg met de winst wel loon naar werken, want de ploeg van Post en De Velde deed zeker niet onder voor de 3e divisionist. Al met al een overwinning van het collectief, de poelänten streden voor elke meter en hadden zeker in de eerste helft de beste mogelijkheden. Als het team deze lijn kan voortzetten, hoeft het voor geen tegenstander in 1D te vrezen.

Door: Theo Heldoorn