DOS neemt punt mee uit Barneveld

SDV Barneveld 1

1 - 1

Dos Kampen 1

Competitie

1e klasse D

Datum

26 september 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

Eindstand: 1-1 
Ruststand: 1-0 

DOS trainers Henk de Velde en Marcel Post hebben het elftal als gevolg van een aantal afwezigen (blessures en ziekte), met name op de backposities, wat anders neer moeten zetten. In de eerste fase probeerden de geelzwarten snel druk te zetten en dat leverde een aantal halve mogelijkheden op. Maar SDVB zette daar al gauw een paar kansjes tegenover. Doelrijpe kansen leverde dat aan beide kanten niet op. Er ging veel mis met de eindpass en soms werd er voor de moeilijke oplossing gekozen. 

Het doelpunt van de thuisploeg in de 32e minuut kwam dan ook uit de lucht vallen. Na niet goed uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van de handige Zakaria El Biyar. Hij schoot vanaf rand zestien knap in de korte hoek binnen. SDVB krijgt daarna nog enkele kansen om de voorsprong voor rust te vergroten, maar in de afwerking is men slordig.

De eerste kans na rust is voor SDVB. Zakaria El Biyar schiet vanuit een vrije bal net over het doel van Kevin Dijkstra. Na 60 minuten lijkt de pijp al grotendeels leeg bij het elftal van Bart Schreuder. DOS steekt er vanaf dat moment wat meer energie in en het geloof op een resultaat is weer aanwezig. Een schitterende dieptepass van Martijn Barneveld op Allan Bakker leidt de eerste grote kans van DOS in. Allan speelt zich vrij en ziet Jochem van Putten in het vijandelijk strafschopgebied staan. Jochem schiet laag en strak in, maar doelman Ruben van de Streek is op zijn post. Even later veroverd Twan Knul de bal en stuurt Raymon Beuling weg. Hij passeert zijn man en schiet met rechts, maar de bal gaat net naast het doel. Weer enkele minuten later, na een fraaie combinatie, staat Twan op het punt om uit te halen. De bal wordt net op tijd tot corner verwerkt. SDVB weet zich amper onder de druk uit te spelen en tot aanvallen komt het zeker niet meer.

Het duurt nog tot de 82e minuut voordat de gelijkmaker valt. Allan wordt vanuit een vrije bal de diepte in gestuurd. Na enkele dribbels draait hij zich op de rand van de zestien vrij. Zijn uithaal wordt vlak voor de doelman via de rug van een SDVB verdediger van richting veranderd, waardoor de bal het doel in rolt. Een enigszins gelukkig doelpunt, maar wel absoluut verdiend. In de slotfase weet DOS nog een paar keer dichtbij een goal te komen, maar er wordt niet meer gescoord.

Een verdiend gelijkspel in een wedstrijd met twee gezichten. En een uitslag met perspectief, want in de 2e helft heeft DOS laten zien dat het niet onder hoeft te doen voor een ploeg waarvan toch wordt verwacht (en dat verwachten ze in Barneveld zelf ook) dat het hoge ogen gooit in de 1e klasse D. 

Opstelling DOS Kampen: Kevin Dijkstra, Martijn Barneveld, Erik Rotman, Leroy Krijn (78e Ruben Meijer), Bas Adema, William Jansen (46e Christian van der Worp), Robin Mulder, Jochem van Putten (72e Frank Jansen), Raymon Beuling, Twan Knul, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries

Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!