DOS 11-3 Kampioen in de 3e klasse!

23 maart 2023 16:45

Woensdagavond 22 maart is dit sterrenteam kampioen geworden in de 3e klasse. In de laatste en beslissende wedstrijd tegen VSCO '61 11-4 werd er maar liefst met 7-0 gewonnen.

Deze fase was er één met meerdere hobbels voor het team. De ene week waren het de weergoden die tegenwerkte het andere weekend was er het 'blessurespook'. Maar door de medewerking van oa JO11-2 hadden we wekelijks voldoende spelers.

De 3e fase begon al op 21 januari, die wedstrijd werd door de weergoden afgelast. WHC zou op bezoek komen. Dit ging dus helaas niet door. Een week later kwamen de polderbewoners uit IJsselmuiden, IJVV 11-3 op bezoek. Een goede eerste helft, met een 3-0 voorsprong werd in de tweede helft volledig teniet gedaan. De bezoekers gingen er met de winst zelfs vandoor, 3-4. Je kunt spreken van valse start van deze competitie voor de boys en de trainers Jan en Berry.
Zaterdag 4 februari moest het dan maar gaan gebeuren, dit lukte uiteindelijk ook, met hangen en wurgen werd er in Westenholte met 2-3 gewonnen van WVF 11-5. Eindelijk van de nul punten af en de weg omhoog kon ingezet worden. Helaas ging het een week later tegen de buren, KHC 11-1 weer mis. Voetballend hadden we deze fysieke tegenstander onder de knie, maar ja, dan moet je wel meer scoren dan hun. Helaas kwamen we fysiek iets te kort en dit resulteerde dan ook in een onterechte 3-5 nederlaag.
Zaterdag 18 februari werd er vol goede moed en frisse zin vertrokken richting stadshagen. Die dag was de wind een bepalende factor als je er goed gebruik van maakt. En dat deden deze toppers. De eerste helft speelden we met de wind in de rug, en werd de tegenstander csv'28 11-5 goed onder druk gezet en afgejaagd. Met een ongekende 0-5 voorsprong moesten we van speelhelft wisselen. Nu waren de rollen omgedraaid. Maar de passie en strijd die ze toen op de mat legden was van ongekende schoonheid. Zelf meer kansen krijgen dan de tegenstander en de score verder uitbouwen. We vertrokken met een 0-6 overwinning en ontzettend veel vertrouwen terug naar huis. Mooie bijkomstigheid is dat er ook weer een keer de NUL gehouden werd. Altijd fijn voor verdediging en keeper.
Door een voorjaarsvakantie was er enkele weken rust voor de boys. Op 11 maart zouden we VSCO 11-4  ontvangen. Maar wederom was het de weergoden die roet in het eten gooide. Door sneeuw kon er niet gespeeld worden. Doordat op andere velden bleek dat iedereen van elkaar kon winnen deze competitie bleven alle ploegen bij elkaar in de buurt op de ranglijst.
Er werd geregeld dat de afgelaste wedstrijden ingehaald konden worden, maar dat zou wel betekenen dat het team in 5 dagen tijd 3 wedstrijden moest spelen. De eerste van die 3 wedstrijden was uit naar Owios 11-2, een ploeg wat veel scoorde maar ook veel tegen kreeg. Kansen volop dus. Met een goede uitslag, 3-9 werd begonnen aan de belangrijke drieluik die zou volgen. We deden door het gunstige resultaat in IJsselmuiden nog volop mee voor het kampioenschap.
IJVV en WHC kwamen daar overeen dat beide teams 1 punt zouden krijgen.

Maandag 20 maart, zou WHC dan op bezoek komen. Bij winst van WHC 11-3 zouden zij kampioen zijn, bij winst van DOS, konden we het zelf woensdagavond af gaan maken. Eigenlijk was maandagavond de finale dus. Finale's zijn niet vaak mooi, maar deze was van ongekende klasse. Wat ons team op de mat legde was van ongekende wilskracht. Luuk was niet te passeren deze avond. Dankzij voortreffelijk verdedigend werk van Wout, Ivan, Wouter en Thomas. Samen met de middenvelders Iven, Yannick, Rick en Beau, en de aanvallers Timo en Joah werd er verdedigd over het hele veld. De kansen die we zelf kregen gingen er goed in. Een snelle voorsprong helpt dan zeker. Dat gebeurde ook. Iedere speler deze avond gaf thuis. Niemand verzaakte. Door een eigen doelpunt werd de rust bereikt met een 2-0 voorsprong. Dit was voor WHC een mentale tik. Die kwamen ze ook niet meer te boven. In de tweede helft werd er nog uitgelopen naar 3-0 en in de slotminuut moest Luuk nog 2x handelend optreden om zijn doen schoon te houden. Dit lukte met verve. Onder toeziend oog van vele ouders en opa's en oma's was dit een topdag.

Woensdagavond het karwei afmaken dan maar. Dit ging niet zo gemakkelijk. De tegenstander kon voetballend goed meekomen. Er zat bij DOS misschien een klein beetje spanning op. Gelukkig werd de score snel geopend door Beau. Met een 2e treffer er snel achteraan was de spanning gebroken en gingen ze er weer vol voor. Uiteindelijk werd het maar liefst 7-0. Door dit resultaat eindigde de ploeg met 15 punten uit 7 wedstrijden op de eerste plaats.

Er werd een klein feestje gevierd. En terecht.
De boys kunnen trots zijn op wat ze samen bereikt hebben. Gefeliciteerd met de titel!!!

Als ze de energie en de wil blijven geven kunnen ze in de 4e fase weer een mooi resultaat behalen. Maar daar aan het einde van het seizoen meer over.