Roelof Albers is al 80 jaar een Dosser

23 februari 2024 15:45


Zo sterk als een eik: zo kun je de band tussen Roelof Albers en DOS Kampen wel noemen. De oud-eerste-elftalspeler en oprichter van de Club van 100 is deze maand maar liefst 80 jaar lid van DOS. Dat is een bezoek van het bestuur waard, want in de bijna 100-jarige geschiedenis van de club kwam dit nog niet eerder voor.

Er moest speciaal een speldje gemaakt worden voor het eiken jubileum van de 88-jarige Albers, zo uniek is dit heugelijke feit. Maar dat deed het bestuur met alle plezier. Voorzitter Arend Runia: "Dit is toch prachtig? Roelof maakt deel uit van ruim 80% van onze clubgeschiedenis. In al die jaren heeft hij bovendien enorm veel voor DOS betekent. Op alle fronten heeft hij zich ingezet voor de club. Zo deed hij een tijd lang de inkoop voor de kantine, terwijl hij ook een recordhoeveelheid loten wist te verkopen voor de Club van 100. Heel mooi dat hij en de club al zo lang met elkaar verbonden zijn."

Roelof Albers komt uit een echte DOS-familie en streed altijd met hart en ziel voor de club. Samen met zijn broers verdedigde hij jarenlang de clubkleuren in DOS 1, waarna zijn zoon Henry hem opvolgde. Ook zoon Klaas heeft zijn sporen verdiend binnen de vereniging. Roelof zelf was een harde in het veld. Eén van zijn beroemdste uitspraken deed hij na een hoofdblessure: "Doe het verband er maar strak omheen, dan kan ik wel weer verder!" Zo hard als een eik - dat is Roelof, maar ook de band tussen hem en DOS. Die gaat nooit verloren! Roelof, van harte gefeliciteerd met dit mooie jubileum en we hopen nog vele jaren samen op te trekken!

Roelof_Albers.JPG Roelof-Klaas_en_Henry_Albers.JPG
Roelof Albers V.l.n.r. Klaas, Roelof en Henry Albers
   
Roelof_en_Arend.JPG Speldje-80_jaar.JPG
Roelof Albers met voorzitter Arend Runia Het uitgereikte speldje
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!