Selectietrainers bovenbouw seizoen 2024-2025


12 maart 2024 17:15


Na de diverse verlengingen en aanstellingen binnen de eerste en tweede selectie, met toch wel als hoogtepunt natuurlijk de aanstelling van Jaap Stam als hoofdtrainer en prachtige ambassadeur van onze vereniging. Nu vindt de Technische Commissie (TC) het tijd om een update te geven over de aanstelling van de selectietrainers voor het nieuwe seizoen.
Wij zijn dan ook blij te kunnen vermelden dat we deze aanstellingen reeds aan het begin van dit jaar hebben kunnen afronden. Hierbij een korte toelichting per team.

O23 Jos Bartelink
Zoals onder andere op de ledenvergadering reeds is toegelicht wordt onze jeugdopleiding vanaf het nieuwe seizoen uitgebreid met een O23-elftal. Dit met als belangrijkste reden het verlengen van de jeugdopleiding om zo talentvolle jeugdspelers voldoende tijd en weerstand te bieden om de (pittige) stap naar het senioren (selectie)voetbal te maken. Vanaf het komende seizoen wordt de O23-1 dan ook het vlaggenschip van onze jeugdopleiding. Dit elftal wordt getraind en gecoacht door Jos Bartelink.

Jos keerde afgelopen seizoen na een lange periode weer terug op het oude nest alwaar hij ons huidige vlaggenschip de O19-1 onder zijn hoede kreeg. Hij heeft in de tussentijd veel trainerservaring opgedaan, begonnen als assistent van onze toenmalige B1, daarna een heel aantal seizoenen bij IJVV waar hij vanaf de onderbouw tot aan assistent trainer van het 1e elftal zijn vlieguren heeft gemaakt. De TC is erg content met de gedreven en leergierige instelling van Jos. We zien dan ook dat hij onze talenten zichtbaar beter maakt. Daarnaast kijkt hij verder dan de belangen van zijn eigen team. Daarbij is onze O19-1 op dit moment de trotse lijstaanvoerder van de hoofdklasse D.

O17-1 Guido Bastiaannet en Robert Faas
Ondertussen een bekend en vertrouwd duo bij onze bovenbouw selectieteams zijn Robert en Guido. Een mooie mix van ervaring en ambitie zorgen er voor dat de teams altijd kunnen rekenen op een goede begeleiding en een top organisatie. Op dit moment zijn de heren verantwoordelijk voor onze O18-1, die door vooral personele problemen een moeilijke fase kent. Maar de eerste seizoenshelft een topprestatie hebben geleverd op Divisie-niveau, waarbij het kampioenschap net niet behaald werd.  

Guido gaat volgend seizoen tevens een mooie volgende stap zetten in zijn ontwikkeling als voetbaltrainer. Hij gaat volgend jaar namelijk namens de club de opleiding VC3 (UEFA B) volgen bij de KNVB. Dit tekent zijn ambitie en is voor onze club weer een prachtige doorontwikkeling voor het kennis en begeleidingsniveau van onze jeugdopleiding.

O15-1 Freddie van den Burg
Onlangs werd hij al gepresenteerd als de begeleider van onze talenten in de rol van Talenten Coach voor de talenten in onze jeugdopleiding en senioren selectieteams. Hierbij hadden we al aangegeven dat Freddie tevens een nader te bepalen rol in de jeugdopleiding zal gaan vervullen. Deze rol wordt dus die van trainer-coach van ons O15-1 team in het nieuwe seizoen. In de persoon van Freddie krijgen we een trainer met een schat aan ervaring als trainer terug in onze jeugdopleiding. De afgelopen jaren is hij succesvol als trainer geweest bij het eerste elftal van vv `s-Heerenbroek. In de jaren hiervoor is hij al meer dan 25 jaar actief geweest bij onder andere IJVV maar vooral ook bij DOS Kampen. Zo heeft hij diverse succesvolle jeugdelftallen getraind in de jaren dat al onze selectieteams nog op landelijk niveau actief waren. Ondanks zijn uitstapje naar het senioren elftal is Freddies hart altijd blijven liggen bij het beter maken van jeugdspelers en jeugdteams. Daarvoor is hij bij DOS op de perfecte plek!

De O15-1 bestaat volgend seizoen uit een mix van de meest talentvolle spelers uit onze huidige O14 en O13-teams.

O13-1 Peter van der Wolf en Stef Schrijer
Net als bij de O17-1 heeft de TC bewust besloten om ook bij de O13-1 volgend seizoen een trainersduo aan te stellen. De O13 leeftijd is een leeftijd waarbij er voor spelers veel gebeurd. Zo gaan de teams van 8 tegen 8 op een half veld ineens naar 11 tegen 11 op een heel veld (wordt vanaf het seizoen 2025-2026 9v9 op ¾ veld). Goede en voldoende begeleiding bij deze teams is dan ook een must.

Peter is dit seizoen reeds actief als trainer van de O13-1. Naast deze drukke job volgt hij ook nog de opleiding VC2 (UEFA C) bij de KNVB. We zijn erg tevreden met de brede ontwikkeling die Peter als trainer doormaakt en zijn dan ook erg blij dat we Peter ook volgend seizoen bereid hebben gevonden om als trainer bij deze belangrijke lichting betrokken te blijven.

Naast Peter hebben we de 24-jarige Stef Schrijer weten aan te trekken als zijn compagnon. Stef is op dit moment trainer van de O17-1 van ESC in Elburg waar hij zowel sportief maar ook in het vormen van een team een mooie prestatie neerzet. Ook Stef mag binnenkort zijn diploma VC2 (UEFA C) in ontvangst nemen bij de KNVB. Naast deze opleiding is Stef werkzaam in het speciaal onderwijs waardoor hij dus ook de nodige didactische ervaring met zich meebrengt!

Huidige trainers

De huidige aanstelling heeft dus ook tot gevolg dat een aantal selectietrainers afscheid gaan nemen van onze jeugdopleiding. Allereerst is onlangs al bekend gemaakt dat Raymon Beuling de mooie stap maakt naar ons eerste elftal, waar hij Jaap Stam gaat assisteren. Raymon kent alle talenten die in onze jeugdopleiding rond lopen. Wat dus ook extra zal helpen in de ambities om ons eerste elftal uit zoveel mogelijk eigen jeugd te laten bestaan!
Raymon is alweer een heel aantal seizoenen als jeugdtrainer actief en heeft diverse lichtingen onder zijn hoede gehad. Wij zullen zijn expertise en tactische brein zeker gaan missen in de jeugdopleiding, maar prachtig dat hij de volgende stap mag gaan maken in zijn trainersloopbaan en dat binnen onze eigen club. 

Onze O14-1 wordt op dit moment getraind door Eelco Wapstra en Tjerk van der Maten. Naast dat deze heren stappen aan het maken zijn in hun trainerscarrière zijn zij dit ook aan het doen in hun professionele carrière. Hierdoor valt het trainerschap dan ook niet altijd te combineren. Gelukkig blijven de heren wel nauw verbonden met onze vereniging, dus wie weet wat de toekomst brengt!?

Bij onze huidige O13-1 wordt Peter van der Wolf op dit moment bij gestaan door Roland Duitman. Roland blijft volgend seizoen gelukkig ook actief als jeugdtrainer. Echter gaan wij gezamenlijk met Roland nog op zoek naar het team wat het beste past bij zijn ambities! Wij zijn hem in elk geval zeer erkentelijk voor de rol die hij vanaf oktober is gaan vervullen bij de O13-1. 

Wij willen Raymon, Eelco en Tjerk alvast erg bedanken voor hun inzet voor onze jeugdopleiding. 

Ook voor de niet-selectieteams zijn we als TC uiteraard alweer druk bezig met het vormen van de indelingen, het voeren van lichting overleggen met alle trainers en maken we een blauwdruk voor zowel teams al begeleiding. Daarbij zijn we natuurlijk ook erg afhankelijk van diverse vrijwilligers als trainers, coördinatoren, ouders, (jeugd)spelers en andere Dossers.
Wil je hier je steentje aan bijdragen of wil je wellicht opgeleid worden als trainer of ambieer je een andere rol neem dan snel contact op via [email protected]
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!