Barnseweg 9
3773BA
BARNEVELD
tel. 0342-413478

Bij de aftrap van de wedstrijd stonden beide ploegen nog op de hatelijke nul punten. Dat was in de eerste helft ook duidelijk zichtbaar, want veel zelfvertrouwen was er niet te bespeuren. Een snel doelpunt kan daar verandering in brengen. En DOS kreeg binnen tien minuten een enorme kans om op voorsprong te komen. Matthijs de Blok soleerde over recht richting de vijandelijke zestien, diverse tegenstanders achter zich latende. Oog in oog met doelman Ruben van de Streek schoot hij richting de verre hoek. Van de Streek had het plan tijdig in de gaten en wist met zijn voet redding te brengen. De eerste kans van het elftal van Bart Schreuder dient zich aan in de 21e minuut als Zakaria El Biyar met een kapbeweging de bal voor zijn sterke linker klaar legt. Zijn uithaal beland op de paal.

Af en toe was er voor beide doelen sprake van enige opwinding, maar over het algemeen viel er voor het publiek – ondanks het mooie herfstweer waren er weinig toeschouwers – weinig te beleven. De thee was al ingeschonken en de spelers hadden zich verzoend met een 0-0 ruststand. Maar zoals ook tegen SVI vorige week zijn dat nu juist de cruciale momenten dat DOS de doelpunten tegen krijgt. Zo ook nu. SDVB heeft balbezit op de helft van DOS en is zoekende naar een voorwaarts aanspeelpunt. Thimo Vink sluipt tussen de laatste linie door en staat ruim een meter buiten spel als de bal alsnog wordt gespeeld. Daarbij wordt de bal geraakt door een DOS been en daarom laat arbiter van dienst De Jong, die een goede wedstrijd floot, doorspelen. De 18e jarige Vink, die zijn debuut in het 1e elftal maakte, profiteerde van deze buitenkans, bleef uiterst koelbloedig en schoot de bal in de verre hoek. Een uiterst ongelukkig moment voor de poelänten.

Beide trainers hadden in de rust besloten om hun elftal ongewijzigd aan de 2e helft te laten beginnen. DOS stond nog te genieten van het zonnetje op het moment dat Rob Knul de bal in het doelgebied van Kevin Dijkstra slingerde. Vink was het meest alert en kon de bal vrij eenvoudig tegen de touwen schieten. Een paar minuten later slalomt Vink opnieuw door de DOS defensie, zonder een echte obstakel tegen te komen. Als laatste komt hij Kevin tegen die uit zijn doel is gekomen. Vink besluit te schieten, de bal gaat onder de Kamper doelman door, maar DOS komt goed weg. De bal gaat via de binnenkant van de paal weer het veld in. In de 61e minuut valt de alles beslissende derde treffer. Vanuit een corner kan Knul volledig vrijstaat hard binnen koppen.

Het al weinige vertrouwen aan DOS zijde is volledig verdwenen en SDVB krijgt kans op kans om de stand verder uit te breiden. De geelzwarten zijn kapot gespeeld en de organisatie is compleet zoek. Net als er drie wissels klaar staan slaat SDVB voor de vierde keer toe. Knul legt de bal breed op Rico Kuijt en met een fraaie schuiver weet hij Kevin te passeren. De wissels brengen net als vorige week enige elan in het spel van DOS. Zo weet Mitchell Hooisma over rechts regelmatig goed door te breken, maar vervolgens wordt er voor de goal weinig mee gedaan. In de 80e minuut weet DOS nog wel op het scorebord te komen. Een strakke lage voorzet van Hooisma lijkt op de doellijn al door Allan Bakker te worden binnen gewerkt, maar hij laat de bal aan zich voorbij gaan. In de rebound komt de bal voor de voeten van Timo Petersen. Hij controleert de bal, blijft goed kijken en weet het gaatje te vinden. In de slotfase weet de thuisploeg nogmaals te profiteren van een niet oplettend DOS. SDVB krijgt een vrije bal en die wordt snel genomen, waarna Knul het leer onder Kevin door mag schieten.

Al weer een kansloze nederlaag, waardoor DOS na drie wedstrijden de laatste plek op de ranglijst moet delen met Hierden. Laat dat nu net de tegenstander van volgende week zijn. Een echte 'do-or-die' wedstrijd. Een zes-punten match. Excuses verzinnen, verstoppertje spelen, aanpassen aan de tegenstander? Niks van dat alles. Er vol op kletsen en strijd leveren. Terug naar de beginselen waar DOS groot mee is geworden. De mouwen opstropen en allemaal volle bak.

Opstelling DOS Kampen: Kevin Dijkstra, Martijn Barneveld, Burak Öztürk, Toine Mulder (59e Mitchell Hooisma), Klaas Jan Mulder (80e Nick Notrot), Burak Alp (73e Ruben Meijer), Stan Mulder (73e Timo Petersen), Matthijs de Blok, Jochem van Putten (73e Robin Mulder), Allan Bakker, Twan Knul.

Door: Jan de Vries