Tegengoals DOS vallen te gemakkelijk op cruciale momenten

Dos Kampen 1

2 - 3

SVI 1

Allan Bakker (schot)
80'
Assist: Stan Mulder

Competitie

1e klasse D

Datum

2 oktober 2021 15:00

Scheidsrechter

S. Oosterkamp

Accommodatie

Sportpark De Maten
De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

De wedstrijd begon vanuit DOS perspectief met een flashback tegen Go-Ahead. Al binnen vijf minuten keken de poelänten tegen een achterstand aan als gevolg van miscommunicatie en slap verdedigend werk. Voormalig Dosser Frank Jansen, bediend met een fraai achterwaarts balletje, wist direct te profiteren. Hij schoot de bal strak in de lage hoek. 

In de fase die volgde bleef SVI af en toe gevaarlijk, maar doelman Kevin Dijkstra wist de doelpogingen onschadelijk te maken. Pas in het laatste kwartier van de eerste helft wist DOS een paar keer in het vijandelijke strafschopgebied op te duiken. Tot een echte kans kwam het niet. Wel tot een goede aanval. Jochem van Putten werd over rechts weggestuurd. Zijn voorzet werd door Twan Knul breed gelegd op Allan Bakker. Zijn schot ging over. SVI daarentegen was in de slotminuut wel effectief. Opnieuw stond de DOS verdediging te slapen. Een volledig vrijstaande SVI speler kon de bal eenvoudig door koppen op de eveneens ongedekte Thom Kooke. Hij schoot de bal diagonaal binnen.

Na de theepauze was het direct raak voor de gasten. De geelzwarten waren nog niet bij de les en pardoes werd de bal vanaf rechts de zestien in geslingerd. Pal voor Kevin dook Youp Kok op, die de bal simpel kon binnen werken. Drie minuten later kwam DOS goed weg toen een schot van invaller Jurre Lenting tegen de paal belandde. Weer enkele minuten later een te korte terugspeelbal van Christian van der Worp, waardoor Lenting oog in oog kwam te staan met keeper Kevin. De Kamper goalie kwam als winnaar uit de tweestrijd. 

Aanvallend kwam DOS in de 65e minuut in het spel voor. Allan werd over links weggestuurd. De rappe buitenspeler snelde richting het doelgebied en wist Twan in de zestien te bedienen. Zelf sprintte hij richting de achterlijn, maar de kaats van Twan was onzuiver. Weg kans. Twee minuten later speelde Jochem voorwaarts op Klaas Jan Mulder. Hij draaide fraai weg bij zijn directe tegenstander en bracht de bal hoog in het strafschopgebied. Bij de tweede paal kopte Allan de bal terug de zestien in voor het doel. Voordat Twan gevaarlijk kon worden werd de bal weggewerkt. 

In de 73e minuut wisselden de DOS trainers maar liefst drie spelers tegelijk. Toen even later ook nog Martijn Barneveld als extra aanvaller werd ingezet begon de “Sturm und Drang” fase. Maar eerst was het nog even schrikken voor DOS. Vanuit een corner kwam de bal bij Nathan van Rijn. Hij bedacht zich niet en schoot vanuit een halve omhaal de bal hard tegen de touwen. Een prachtige goal, maar scheidsrechter Oosterkamp floot gedecideerd af wegens gevaarlijk spel.

Met nog zo’n tien minuten te gaan stuurde Stan Mulder Allan de diepte in. Hij had voldoende ruimte om meters te pakken en ook zijn uithaal kon niet door doelman Alex Grafhorst worden gekeerd. DOS veerde op en bleef op zoek naar de aansluitingstreffer. En die kwam er ook. In de 90e minuut legde Jochem de bal terug op Martijn. Vanaf rand zestien knalde hij de bal hard in de verre hoek. In de blessuretijd bleef het onrustig in het doelgebied van SVI, maar tot een derde treffer kwam het niet meer.

Opnieuw geen punten voor DOS Kampen dus. De trainers kunnen zich vasthouden aan een aantal positieve punten t.o.v. de eerste wedstrijd, maar verdedigend valt er nog genoeg winst te behalen. Op cruciale momenten worden de doelpunten te makkelijk weg gegeven. Laten we hopen dat de weg omhoog is gevonden en dat dit volgende week in de uitwedstrijd tegen het eveneens nog puntloze SDVB tot uiting komt.

Opstelling DOS Kampen: Kevin Dijkstra, Martijn Barneveld, Burak Öztürk, Joël Visscher (51e Christian van der Worp), Toine Mulder, Ruben Meijer, Burak Alp, Klaas Jan Mulder (73e Matthijs de Blok), Jochem van Putten, Allan Bakker, Twan Knul (73e Mitchell Hooisma).

Door: Jan de Vries
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!