Buitenbroeksweg 2
8265PH
KAMPEN
tel. 038-3319027

Er zijn van die wedstrijden dan kunnen alle (strijd)plannen al weer binnen een paar minuten de prullenbak in. Dat overkwam DOS in de stadsderby tegen Go-Ahead Kampen. Miscommunicatie tussen doelman Kevin Dijkstra en centrumverdediger Nick Notrot zorgde er voor dat eerst Tristan van Zuiden en drie minuten later Kees Tol eenvoudig een doelpunt konden maken. Binnen acht minuten stond er 2-0 op het scorebord.

In de 16e minuut had Tol opnieuw een levensgrote kans, maar door goed ingrijpen van Nick kon een goal ternauwernood worden voorkomen. Aanvallend hadden de geelzwarten totaal niets in te brengen. In de 23e minuut liet Allan Bakker zich voor het eerst zien, maar zijn schot ging hoog over. Een paar minuten later werd Tol de diepte in gestuurd. Kevin twijfelde en besloot alsnog uit zijn doel te komen. Te laat. De pass op Van Zuiden op rechts was prima en de kans werd de jonge buitenspeler zo op een presenteerblaadje aangeboden. Toch wist hij de bal naast het doel te werken. DOS had na amper 25 minuten al met 4-0 achter moeten staan.

In de laatste fase voor rust waren de poelänten wat vaker op de vijandelijke helft te vinden en was het af en toe vanuit een corner wat dreigend. Tot echte kansen kwam het echter niet. Zo bleef het grote verschil in spelbeeld slechts beperkt tot twee doelpunten.

Beide ploegen zullen bij het verlaten van de nieuwe kunstgrasmat op weg naar de thee wellicht toch even gedacht hebben aan de wedstrijd van 2 november 2019. Ook toen ging Go-Ahead verdiend met 2-0 de kleedkamer in, maar wist DOS de tweede helft volledig te domineren en was de eindstand 2-4. DOS Kampen begon inderdaad gretiger en dat leidde al snel tot een kans. Na goed werk van Joël Visscher mocht Twan Knul aanleggen voor een schot, maar zijn inzet kon eenvoudig door goalie Tim Noordman worden gekeerd. Maar toen in de 51e minuut Luuc Knul met een fraaie schuiver de derde treffer aantekende was het verzet definitief gebroken. Na een foutieve terugspeelbal van Martijn Barneveld maakte Kevin binnen het strafschopgebied een overtreding met een penalty als gevolg. Knul mocht zo in de 70e minuut de eindstand van deze eenzijdige derby op 4-0 brengen.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Aankomende zaterdag zal het in de thuiswedstrijd tegen SVI anders moeten. Allereerst door de blunders achterwege te laten, maar vooral ook door meer beleving en strijd te laten zien.

Opstelling DOS Kampen: Kevin Dijkstra, Martijn Barneveld, Nick Notrot, Burak Öztürk,  Joël Visscher (63e Christian van der Worp), Ruben Meijer, Burak Alp (46e Klaas Jan Mulder), Jochem van Putten, Allan Bakker (78e Timo Petersen), Mitchell Hooisma (46e Matthijs de Blok), Twan Knul.

Door: Jan de Vries