De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

Na vijf nederlagen heeft DOS eindelijk de eerste zege te pakken. Onze hoofdmacht boekte een fraaie 3-0 overwinning op Bennekom en is verlost van de hatelijke nul. Het team toonde zich onverzettelijk tegen de rood-witten en had zelfs met veel ruimere cijfers kunnen winnen. Een prestatie die perspectief biedt én de nodige blije gezichten opleverde.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Geert Hooisma. Of de mannen hieruit de nodige spirit haalden, weten we niet maar DOS begint uitstekend. Al na zeven minuten kan het thuispubliek juichen na een knappe goal van Twan Knul. De spits krijgt de bal van Burak Alp en manoeuvreert tussen twee tegenstanders door om het leer vervolgens in de korte hoek te mikken.

Een fijne opsteker die het team vertrouwen geeft en twintig minuten later is het opnieuw raak als Matthijs de Blok zijn eerste officiële doelpunt in DOS1 laat aantekenen. De behendige buitenspeler staat goed op te letten als de bal uit een klutssituatie met Twan Knul voor zijn voeten komt en haalt doeltreffend uit. In de 37e minuut moet diezelfde Knul het veld verlaten en wordt vervangen door Timo Petersen. Die geeft nog voor het rustsignaal zijn visitekaartje af door goed druk te zetten op de Bennekomverdediging na een voorzet van De Blok. Onder druk van Petersen besluit één van de rood-witten om zijn eigen doelman te passeren; 3-0 na 45 minuten, een ongekende en daardoor heerlijke weelde voor het elftal van Post en De Velde.

In de tweede helft ligt het niveau wat lager en het is dat onze spitsen het vizier op een aantal momenten niet op scherp hebben, anders was de score nog veel hoger uitgevallen. In minuut 53 stelt Klaas Jan Mulder Timo Petersen in staat om zelf op het scoreformulier te komen, maar de invaller weet dat buitenkansje niet te verzilveren. Daarna gebeurt er lange tijd weinig. Bennekom, dat met de minst gepasseerde defensie naar Kampen was afgereisd, weet helemaal niets te creëren. Ook bij DOS lijkt de meeste energie eruit, maar de DOS-fans veren in de 74e minuut op als Burak Alp in het vijandelijke strafschopgebied wordt aangetikt. De jonge scheidsrechter Tulen ziet er evenwel geen penalty in.

Eén minuut later komt Hooisma de moegestreden De Blok vervangen en de razendsnelle vleugelaanvaller weet in het resterende kwartier nog voor het nodige gevaar te zorgen. In de 82e minuut kan Hooisma richting het Bennekomdoel, maar vindt hij de grensrechter op zijn pad en een fikse botsing tussen de twee zorgt ervoor dat ook deze mogelijkheid geen doelpunt oplevert. In de slotminuut haalt De Velde Robin Mulder nog naar de kant, die na lang blessureleed weer volle bak kon. Net als de drie punten een belangrijke opsteker voor onze hoofdmacht, die moed heeft getankt voor het vervolg van de competitie.

Door: Theo Heldoorn
Foto's: Marc Maurer