DOS voetbalt er lekker op los tegen ZAC

Dos Kampen 1

4 - 0

ZAC 1

Matthijs de Blok (intikker)
8'
Mitchell Hooisma (intikker)
28'
Twan Knul (penalty)
58'
Mark Sollie (schot)
84'

Datum

11 december 2021 15:00

Accommodatie

Sportpark De Maten
De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

In de tweede vriendschappelijke wedstrijd onder leiding van Edwin Kwakkel trad DOS Kampen aan tegen 2e klasser ZAC uit Zwolle. De formatie van Arnie Pot staat na negen wedstrijden op een keurige vijfde plek.

DOS begon uitstekend aan de partij en al na acht minuten mocht Matthijs de Blok, na een prima voorzet van Mitchell Hooisma, juichen. Hij had de bal voor het intikken. ZAC werd een aantal minuten gevaarlijk vanuit een corner, maar doelman Justin Bruins plukte de bal solide uit de lucht. Nog binnen het half uur verdubbelde Mitchell de score. Allan Bakker werd de diepte in gestuurd. Bij de rand van de zestien meter speelde hij de bal breed op de mee opgekomen Joël Visscher. Zijn voorzet was op maat en Mitchell hoefde er alleen maar tegen aan te lopen. Een perfecte aanval uit het boekje. 

Het laatste kwartier voor rust werd DOS wat slordiger. Soms werd de moeilijke oplossing gezocht wat veelal snel tot balverlies leed. ZAC kwam zo diep op de vijandelijke helft eenvoudig in bal bezit en binnen luttele seconden stond Justin oog in oog met een ZAC aanvaller. In het duel wat volgde zag arbiter Schoonhoven, die wederom een goede partij floot, een overtreding van de Kamper goalie. De penalty werd door Justin knap gekeerd. Daarna wist ZAC amper nog te profiteren en tot kansen kwam het niet meer. DOS daarentegen kreeg nog twee mogelijkheden, waarbij Twan Knul beide keren aan de basis stond. Zowel de doelpoging van Allan als Mathijs gingen naast.

Na rust namen de geelzwarten het heft meteen weer in handen. Een schot van Matthijs werd door de keeper onschadelijk gemaakt. Ook ZAC deed van zich spreken. Een goed aangesneden voorzet werd rakelings over gekopt. In de 58e minuut wordt Matthijs de diepte ingestuurd. In het strafschopgebied wordt hij omver gelopen door de doelman en nu mag DOS een penalty nemen. Twan gaat achter de bal staan en hij schiet vervolgens hard binnen. 

Het laatste half uur zakte het niveau van de wedstrijd behoorlijk weg. De vele wissels zullen daar zeker een bijdrage aan hebben geleverd. Rond de 80e minuut raakte ZAC nog de paal en even later mocht Mark Sollie na een fraaie actie de vierde treffer produceren.

Door: Jan de Vries
Foto's door: Marc Maurer
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!