Onbekend

Eindstand: 1-1
Ruststand: 1-1

Wedstrijdverslag:

Na de schitterende bekeroverwinning afgelopen dinsdag tegen Berkum (1-4) ging DOS met veel zelfvertrouwen richting Doetinchem. In de wetenschap dat DZC ’68 een totaal andere ploeg is dan Berkum en als gevolg van een schorsing van Erik Rotman hadden Marcel Post en Edwin Starke het elftal wat anders neergezet. Robin Mulder speelde centraal achterin en dat pakte goed uit. Hij speelde een prima wedstrijd.

Door een verkeerde terugspeelbal van Sergio Keurntjes had Twan Knul DOS al binnen enkele minuten op voorsprong moeten zetten. Hij dribbelde alleen op keeper Mike Thus af en had de bal over of langs hem kunnen schieten. Hij koos er voor om het duel aan te gaan en treuzelde daarbij veel te lang. Weg kans. Bij de tweede kans in de 13e minuut was het wel raak. Door uitstekend werk aan de rechterflank van Frank Jansen werd Jochem van Putten bediend. Hij snelde de zestien binnen en met een hard en droog schot wist hij de doelman te verschalken.

Na dit doelpunt werd het spel van DOS er niet beter op. Te snel werd de lange bal gezocht en de irritaties onderling namen toe. Dat had zeker ook te maken met de strijd en inzet van DZC ’68, waarbij de duels niet werden geschuwd en er regelmatig een forse tackle werd ingezet. Scheidsrechter Van Zuijlen liet veel toe en gaf pas na de zoveelste overtreding in de 33e minuut op Burak Öztürk een gele kaart aan Jesse Wortelboer. Vlak daarvoor was het elftal van Jos van der Veen op gelijke hoogte gekomen. Het spel werd via enkele schijven goed verlegd over links. Thomas van Kleinlugtebeld kreeg zodoende teveel ruimte en wist de bal perfect in de verre hoek via binnenkant paal binnen te schieten.

Vlak voor rust kreeg DOS nog een enorme gelegenheid om weer op voorsprong te komen. Een prima bal van Martijn Barneveld op Allan nog aan de basis van deze kans. Allan sprintte de diepte in en trok vervolgens op de voor hem bekende manier naar binnen. Zijn schot spatte op de lat uiteen.

Na rust zakte het niveau van de wedstrijd weg. Zo af en toe was er nog een kans te noteren, maar het publiek op het schitterende sportpark werd niet verwend. Na een onderschepping van Robin werd met een fraaie steekbal Frank weggestuurd. Vanaf recht rand zestien werd de bal laag voor gegeven. Twan kreeg de bal helaas net achter zich aangespeeld. Pas in de slotfase was er nog een grote kans. Na een snelle uitval over links ging Frank er met de bal vandoor. Hij bereikte de achterlijn en wist zijn tegenstander uit te kappen. Zijn uithaal werd door de keeper uit zijn goal gebokst. De bal kwam voor de voeten terecht van Timo Petersen. Zijn rebound werd door een verdediger geblokt.

DZC ’68 was het meest tevreden met een punt en had ook niet meer verdiend. DOS heeft verzuimd om de paar kansen die het kreeg om te zetten in een treffer. Helaas, maar het is niet anders. Op naar volgende week. Dan spelen de poelänten een thuiswedstrijd tegen Hierden.

Opstelling: Kevin Dijkstra, Robin Mulder, Martijn Barneveld, Maurice Vespignani, Burak Öztürk, William Jansen, Michel Kamphuis, Jochem van Putten, Frank Jansen, Twan Knul (76e Timo Petersen), Allan Bakker.

Door: Jan de Vries