Onbekend

Eindstand: 0-6
Ruststand: 0-1

Wedstrijdverslag:

DOS is slecht uit de winterstop gekomen. Bij een groot deel van de selectie leek het alsof ze nog in de winterslaap verkeerden. WHC daarentegen was gretig en gefocust. Dit verschil betaalde zich al in de tweede minuut uit. Een corner werd door Maxim van der Meer van dichtbij simpel binnengekopt. Al binnen tien minuten had de score verdubbeld moeten worden. Sargon Gouriye had alle tijd om een hoek uit te zoeken, maar zijn schot was niet krachtig genoeg. De 100% kans werd nu knap door Henrico Abma gepareerd.

Na een kwartier kroop DOS ietwat uit haar schulp. Een paar heikele momenten deden zich voor in het strafschop van WHC, maar tot grote kansen kwam het niet. Twan Knul kreeg geen centimeter ruimte en had in de zestien meteen twee of drie man om zich heen. Allan Bakker wist zich die ruimte af en toe wel te creëren. Twee schoten werden door keeper Jasper Kuiper onschadelijk gemaakt. De grootste kansen voor rust waren toch voor de gasten, maar tot een treffer kwam het in de eerste helft niet meer. Mede dankzij een attente en goed keepende Henrico bleef de schade beperkt.

De schade kwam er voor de geelzwarten in de tweede helft alsnog. En hoe! Binnen een tijdsbestek van vijf minuten (tussen de 57e en 63e minuut) stond er ineens 0-4 op het scorebord. Bij de tweede treffer liet Gouriye zijn kwaliteit zien. Een lage voorzet van rechts werd met een hakje achter zijn standbeen langs binnen gewerkt. Daarna was Van der Meer weer aan de beurt. Nadat hij zijn duel met Maurice Vespignani had gewonnen snelde hij de zestien binnen. Met een mooie schuiver in de verre hoek liet hij Henrico kansloos. Een paar minuten later schoot hij een voorzet van Jelle Post hard tegen de touwen.

DOS wist daar bijzonder weinig tegenover te stellen. Allan was nog het dichtst bij een goal. Na een rush over links belandde zijn schot in het zijnet. Ook Frank Jansen dribbelende eenmaal door de WHC defensie, maar zijn voorzet bereikte niemand. Daarna was het WHC weer dat met een aanval de score verder uitbreidde. Een voorzet vanaf rechts werd in het achterland door Gouriye tot doelpunt omgezet. In de laatste minuut mocht invaller Belan Zend ook een duit in het zakje doen. Hij bracht met een intikkertje de eindstand op het bord.

Een complete off day voor de poelänten. Een wedstrijd om snel te vergeten. Er zal de komende weken uit een ander vaatje getapt moeten worden. Te beginnen tegen Nunspeet volgende week.

Opstelling: Henrico Abma, Erik Rotman, Martijn Barneveld, Delano Rijke, Maurice Vespignani (66e Burak Öztürk), Michel Kamphuis, Jochem van Putten, Wim Snippe, Frank Jansen, Twan Knul, Allan Bakker.