Matige pot voetbal met hectisch slot levert DOS (maar één) punt op

Dos Kampen 1

2 - 2

csv Apeldoorn 1

Competitie

1e klasse D

Datum

15 februari 2020 15:00

Scheidsrechter

M.A. Spoon

Accommodatie

Onbekend

Eindstand: 2-2
Ruststand: 1-0

Wedstrijdverslag:

De opstelling van DOS Kampen moest vlak voor de wedstrijd op één positie nog gewijzigd worden. Frank Jansen ging in de warming up door zijn enkel. In plaats daarvan mocht William Jansen aan de wedstrijd beginnen.

En DOS begon fel en gefocust aan de wedstrijd. CSV Apeldoorn werd meteen onder druk gezet. In de eerste tien minuten waren er twee kleine mogelijkheden middels een kopbal van Martijn Barneveld en een schot van Jochem van Putten. CSV werd bij de eerste de beste aanval wel direct gevaarlijk. Na een diepe bal bleef Olaf Kluitenberg in duel met Martijn sterk aan de bal. Oog in oog met Henrico Abma bleef de keeper hem de baas. Zijn schot werd prima gekeerd. In de 14e minuut kwam DOS via een snelle uitval op voorsprong. Een fraaie pass werd door Twan Knul uitstekend gecontroleerd en meteen mee gegeven op de over links weg sprintende Allan Bakker. Allan passeerde zijn directe tegenstander binnendoor en wist zich zo ruimte te verschaffen voor een schot. Zijn uithaal laag in de linkerhoek was niet eens zozeer hard, maar wel uiterst precies waardoor keeper Dean Bredewolt kansloos was.

Na de treffer vergat DOS te blijven voetballen en kwam CSV beter in de wedstrijd. Sander Krijns liet zich regelmatig in het strafschopgebied van DOS zien. Een kopbal ging nipt over en een schot net naast. Ook de corners van Jesse Hartgers waren gevaarlijk. De grootste kans van de roodgelen was vlak voor rust. Met een flitsende actie drong Rachid Boughalab de zestien binnen. De verder prima spelende rechtsback Burak Öztürk was gezien. Het schot van de behendige Boughalab werd knap door Henrico tot corner gepareerd. In de 45e minuut leed CSV in de eigen verdediging balverlies. Jochem ging er met de bal als een speer vandoor. Met een uitstekend schot in de hoek leek de voorsprong te worden verdubbeld, maar keeper Bredewolt wist de bal met een katachtige reflex uit de hoek te tikken.

Vlak na rust gaat Burak aan een rush beginnen. Rond de middellijn stuurt hij Jochem de diepte in. Hij zou tot een doelpoging kunnen overgaan, maar kiest er voor om de bal breed te spelen op Allan, die aan de andere kant in het vijandelijke doelgebied staat. Allan speelt zich met een schijnbeweging vrij. Zijn inzet wordt opnieuw door de doelman gekeerd. CSV begint direct aan een snelle uitbraak over links. Brian Karman gaat mee ten aanval en schiet de bal vervolgens prima tegen de touwen.

Na de gelijkmaker wordt het niveau van de wedstrijd er niet beter op. Af en toe krijgen beide teams vanuit standaardsituaties nog wat mogelijkheden, maar voetballend gezien houdt het niet over.

Pas in de extra tijd is er ineens volop spektakel. Erik Rotman mag een vrije bal nemen na een overtreding op invaller Wim Snippe. Zoals wel vaker vanmiddag slingert Erik de bal nog maar eens voor het doel. Vanuit het achterveld komt Allan inlopen en met een knappe kopbal verrast hij iedereen inclusief doelman Bredewolt. De winst lijkt binnen. Iedereen is dolblij. Maar het eindsignaal van scheidsrechter Spoon uit Enter heeft nog niet geklonken. CSV pompt de bal nogmaals de zestien in. De bal valt in een soort van niemandsland en Henrico heeft de bal al te pakken. Ineens klinkt daar het fluitsignaal van de arbiter. Helaas niet voor het eindsignaal, maar hij wijst naar de penaltystip. Daarnaast trekt hij nog een rode kaart voor Erik. Niemand van de spelers en het publiek had dit zien aankomen. Hartgers pakt de bal, legt die op de stip en schiet hard binnen.

Een hectisch slot gaf nog wat kleur aan een verder niet al te beste wedstrijd. Na een late voorsprong zijn de druiven toch wel zuur voor de poelänten. De drie punten leken al in de tas, maar het liep anders. Over de hele wedstrijd bezien is een gelijkspel echter wel terecht.

Opstelling: Henrico Abma, Erik Rotman, Martijn Barneveld, Christian van der Worp, Burak Öztürk, William Jansen (75e Timo Petersen), Robin Mulder (89e Wim Snippe), Michel Kamphuis, Jochem van Putten, Twan Knul, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries

Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!