Veerkrachtig DOS wint met 2-4 van Nunspeet

Accommodatie

Onbekend

Eindstand: 2-4
Ruststand: 2-1

Onderaan wedstrijdverslag twee linkjes naar de nabeschouwing van de trainers en naar de samenvatting van de wedstrijd!

Wedstrijdverslag:

DOS kwam goed uit de startblokken en zette Nunspeet meteen onder druk. In de 6e minuut leidde een schitterende dieptepass van Erik Rotman de eerste kans in. Erik stuurde Frank Jansen de diepte in. Zijn voorzet belandde in het achterland voor de voeten van Allan Bakker. Hij legde de bal goed terug op Jochem van Putten. Helaas raakte hij de bal maar half, waardoor zijn inzet makkelijk verdedigd kon worden. Nunspeet zette direct een tegenaanval op over links. De DOS defensie stond nog niet weer in de juiste positie. In de zestienmeter werd Job Hoogedoorn door Michel Kamphuis tegen de grond gewerkt. Een terechte penalty die uitstekend werd ingeschoten door Lars van Wetering. DOS bleef voetballend de betere ploeg, maar veel aanvalspogingen strandden in de opbouwfase. Halverwege de eerste helft was het wel raak. Een corner van Erik leek vanuit een scrimmage door Twan Knul al binnen gewerkt te worden, maar de bal werd net op tijd weggewerkt. Vanaf de andere kant werd de bal door Frank opnieuw in de zestien gebracht. De hoge bal werd uitstekend binnengekopt door Twan. Niet veel later had Allan een kans om DOS op voorsprong te brengen, maar zijn schot werd door keeper Sean Poot gekeerd. Vlak voor rust werd Nunspeet dreigend. Een scherpe voorzet werd door Henrico Abma gestopt. In de 43e minuut mocht Nunspeet nog een vrije bal nemen. De bal werd hoog de zestien ingetrapt, maar direct weggewerkt. Ver buiten het strafschopgebied aan de zijkant van het veld komt de bal terecht bij Van Wetering. Hij bedenkt zich niet en schiet ineens richting het doel van Henrico. De bal gaat over iedereen heen en valt precies in de goal. Een uniek zondagsschot.

Na rust stelt DOS snel orde op zaken. Martijn Barneveld zag Jochem weg sprinten. De pass was op maat. De rappe middenvelder pakte een paar meters en haalde vervolgens verwoestend uit in de korte hoek. Poot had hier niet op gerekend en was kansloos. Niet veel later was het opnieuw raak. Een voorzet van Twan werd niet goed weggewerkt. In de hectiek kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van de prima spelende Christian van der Worp. Hij kreeg zijn voet tegen de bal en die rolde het doel binnen. Daarna had DOS nog genoeg mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar dat lukte niet. Zo bleef Nunspeet zicht houden op een punt. Het elftal van Erwin Brem speelde echter te pover om daar aanspraak op te maken en creëerde zeer weinig. Een vrije bal in de 83e minuut zorgde voor het enige gevaar. Van Wetering schoot nipt over. In de 89e minuut maakte Allan dan eindelijk de bevrijdende treffer. Een fraaie lob over keeper Poot zette de 2-4 eindstand op het scorebord.

Een verdiende overwinning van een collectief DOS. De geelzwarten spoelen zo op een prima manier de kater van vorige week van zich af en laten zien dat de off day éénmalig was. Het toonde ook na twee keer op achterstand te zijn gekomen veerkracht. Dit geeft voldoende vertrouwen voor de komende weken. Volgende week zaterdag wacht opnieuw een uitwedstrijd. Dan reizen de poelänten af naar Vriezenveen waar DOS’37 de tegenstander is.

Opstelling: Henrico Abma, Erik Rotman, Martijn Barneveld, Christian van der Worp, Burak Öztürk, William Jansen (83e Robin Mulder), Michel Kamphuis, Jochem van Putten, Frank Jansen, Twan Knul, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries

Klik hier om de nabeschouwing van beide trainers te bekijken en beluisteren (met dank aan vv Nunspeet)

Klik hier om naar de samenvatting van de wedstrijd te gaan!