Datum

8 februari 2020 14:45

Accommodatie

Onbekend

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Een uitspraak die vanuit DOS Kampen perspectief zeker op z’n plaats was na de met 2-1 verloren wedstrijd tegen DOS ’37. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende, maar toch kreeg. En dat is voor de poelänten bijzonder jammer.

DOS Kampen trad aan in het blauw, het uittenue van de ploeg uit Vriezenveen, omdat scheidsrechter Steinhauser uit Apeldoorn beide tenues van de Kampenaren teveel op het zwart en geel van DOS ’37 vond lijken. De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor DOS ’37. DOS keek de kat uit de boom en moest wennen aan de grasmat, die er erg hobbelig bij lag. En zoals veel vaker deze competitie kwam DOS opnieuw binnen tien minuten op achterstand. Een voorzet op maat van aanvoerder Dennis Boshoeve werd uitstekend binnen geknikt door Lars Kikkert. Binnen het kwartier kreeg Menno Kamphuis twee goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar zijn vizier stond niet optimaal afgesteld.

Na ongeveer twintig minuten kwam DOS beter in de wedstrijd. Door het baltempo op te voeren en met combinatie voetbal drukte het DOS ’37 naar achteren. Het leverde direct enkele dreigende situaties op in de zestien meter, maar de scherpe voorzetten werden tot twee keer toe niet op waarde geschat. Na ruim een half uur moest keeper Patrick Nitert voor het eerst ingrijpen. Frank Jansen wist met een strakke corner Jochem van Putten te bereiken, die met een fraaie hakbeweging vanuit de draai het doel onder vuur nam. Nitert zag het gevaar en bracht redding. Even later mag DOS een vrije bal nemen op circa 25 meter van het doel. Dit nadat Boshoeve Twan Knul van achteren onderuit haalt. Een gele kaart was hier zeker op z’n plaats geweest. Erik Rotman ging achter de bal staan. In plaats van ineens uit te halen speelde hij de bal strak in op Allan Bakker. Met een snelle beweging creëerde hij voldoende ruimte om te schieten. Zijn schot werd door Nitert gekeerd. In de 38e minuut was het wel raak. Een schitterende dieptepass van Erik werd vanuit de zestien door Martijn ineens hoog richting de tweede paal gekopt. Nitert had hier duidelijk niet op gerekend en kon nooit meer bij de bal. Twan mocht de bal het laatste zetje geven om de stand gelijk te trekken. Vlak voor rust kreeg DOS ’37 nog een enorme kans om weer op voorsprong te komen. Menno Kamphuis speelde zich vrij en wist ook Henrico Abma te passeren. Het doel was leeg, maar net op tijd was daar Burak Öztürk. Het schot van Kamphuis kon zo net voor de doellijn worden gered.

Na rust is de wedstrijd van een hoger niveau. Dit komt met name doordat ook DOS ’37 meer gaat voetballen en minder de lange bal gaat hanteren. Beide teams krijgen kansen, het spel golft op en neer. DOS ’37 heeft veel lengte in het elftal en is vooral dreigend vanuit de lucht. DOS met name via enkele schoten over de grond. In de 75e minuut wordt de bal nog eens hoog en diep de zestien in geslingerd door DOS ’37. Bij de tweede paal kopt Ronald te Morsche de bal van dichtbij hard binnen. Henrico Abma had dit op tijd in de gaten en wist ook nog achter de bal te komen en leek de bal zelfs klemvast te hebben. Dit bleek echter niet het geval. De bal werd los gelaten en viel alsnog achter de keeper het doel in. Het elftal van Marcel Post liet zich niet uit het veld slaan en ging in de resterende tijd op zoek naar een doelpunt. Die leek er al te vallen in de 77e minuut. Een niet te missen kans via een schot van William Jansen werd met de voet door Nitert op bijzonder knappe wijze tot corner verwerkt. Ook Allan weet hem even later niet te passeren. Een voorzet van Erik in de 87e minuut wordt door Martijn prima ingekopt en lijkt over Nitert heen te gaan, maar met een katachtige reflex weet hij ook deze inzet te stoppen. In de 90e minuut mag DOS nog een vrije bal nemen. Een buitenkansje voor Erik. Hij krult de bal hoog in de verre hoek, maar zelfs deze ‘bijna perfecte’ bal wordt door Nitert tegen gehouden. In de rebound is Michel Kamphuis als eerste bij de bal. Hij schiet de bal van dichtbij al liggend nog tegen de paal. DOS had geen geluk en DOS ’37 had het geluk dat doelman Nitert een uitstekende dag had. Terecht dat hij na afloop door al zijn medespelers werd bejubeld. DOS Kampen had zeker recht op één punt, maar soms zit het tegen.

Opstelling: Henrico Abma, Erik Rotman, Martijn Barneveld, Christian van der Worp, Burak Öztürk, William Jansen (79e Robin Mulder), Michel Kamphuis, Jochem van Putten, Frank Jansen (79e Timo Petersen), Twan Knul, Allan Bakker.