Onbekend

Eindstand: 4-1
Ruststand: 0-0

Wedstrijdverslag:

DOS Kampen heeft ook tegen voormalig hoofdklasser csv Apeldoorn laten zien dat het voetballend mee kan in de 1e klasse D. Dit keer kwamen de poelänten zelfs op een voorsprong en lang mocht het hopen een punt mee terug te nemen naar Kampen. In de laatste tien minuten had de thuisploeg duidelijk meer energie over en scoorden de roodgelen nog drie keer, waardoor er uiteindelijke een geflatteerde nederlaag op het scorebord stond van 4-1.

CSV kwam goed uit de startblokken. Al binnen vijf minuten kopte Sander Krijns net naast. Slechts enkele minuten later kreeg DOS ook haar eerste grote kans. Vanuit een corner van Frank Jansen kwam de bal in de voeten van Michel Kamphuis. Hij kapte zich knap vrij en had de ruimte om zelf te schieten, maar hij legde de bal opzij. Frank punterde de bal nipt naast het doel. Het eerste kwartier is er evenwicht in het spel. Het tweede kwartier is voor CSV. Het probeert DOS onder druk te zetten, waarbij met name Krijns zijn kwaliteiten laat zien zonder tot kansen te komen. Het slotkwartier voor rust is DOS de bovenliggende partij, maar juist dan creëert CSV zich enkele kansen. In de 39e minuut komen de geelzwarten goed weg. Met gevaar voor eigen leven weet Kevin Dijkstra een goal van CSV te voorkomen. In de laatste minuut is de thuisploeg uit een counter gevaarlijk. Een diepe bal over links verleidt Kevin om zijn doel te verlaten. Hij is te laat bij de bal, maar weet de aanval wel te stoppen. CSV speelt het slecht uit en de bal gaat uiteindelijk over de achterlijn.

CSV start de tweede helft met twee wissels. Bij DOS geen wissel, maar wel een omzetting. Frank mag het over links proberen, waardoor Cris Westerkamp op rechts komt te staan. Dit pakt al snel goed uit. Een verre en gerichte uittrap van Kevin op Cris. De jonge buitenspeler controleert de bal uitstekend, pakt een paar meter en heeft een perfecte voorzet in huis. De bal gaat over de verdediging heen en komt rond de penaltystip in de voeten van Twan Knul. Hij neemt de bal prima uit de lucht en verschalkt keeper Dean Bredewolt. Een fraaie treffer zet DOS op 0-1. Daarna moet DOS de voorsprong verder uitbreiden. Het krijgt drie grote mogelijkheden. Eerst via een schot van Jochem van Putten, maar zijn inzet is niet hard genoeg. Daarna schiet Frank een voorzet van Cris over de goal. Weer een minuut later verovert Michel de bal in de middencirkel. Hij speelt de bal voorwaarts op Twan. Vervolgens ziet de spits Jochem vrij staan in de zestien. Dit keer heeft hij meer kracht, maar gaat zijn schot net naast.

CSV trainer Jeroen Burghout grijpt nogmaals in en brengt zijn derde wissel Rachid Boughalab. Dit betaald zich al snel uit. De behendige buitenspeler omspeelt zijn directe tegenstander. Zijn strakke voorzet wordt door Krijns op waarde geschat en van dichtbij tikt hij de gelijkmaker binnen. Tussen de 60 en 75 minuut brengt DOS drie verse krachten. Beide partijen komen in deze fase niet tot kansen. In de 77e minuut is Boughalab zijn tegenstander weer te slim af. Nu schiet Krijns de bal hard op de paal. Even later wordt de bal hoog in het vijfmetergebied gepompt, waarbij twee spelers van CSV keeper Kevin duidelijk hinderen. Scheidsrechter Spoler ziet er niets in en een corner is het gevolg. DOS staat nog niet in de juiste organisatie als de corner kort wordt genomen. Krijns maakt hier dankbaar gebruik van en krult de bal in de verre hoek binnen. DOS gaat in de 85e minuut ten aanval om er nog een gelijkspel uit te slepen. Met een fraaie combinatie over rechts komt DOS goed door. In de zestien meter beland de bal tegen een hand van een CSV verdediger. Arbiter Spoler staat er dichtbij en beoordeelt dit als niet hinderlijk/opzettelijk en dus geen strafschop. In de extra tijd maakt CSV nog twee treffers. Een corner wordt niet goed weggewerkt, waarna Olaf Kluitenberg de bal in de verre hoek binnenschiet. Daarna mag Krijns zijn derde treffer aantekenen.

Na het laatste fluitsignaal overheerst er weer een dubbel gevoel. Wederom had er een punt in gezeten. Voetballend deed DOS over de hele wedstrijd bezien niet onder. Maar de kansen worden op het juiste moment niet verzilverd. En dan krijg je de deksel op je neus. Dat zijn de harde wetten van de 1e klasse. Inmiddels heeft de selectie van Marcel Post en Edwin Starke dit drie weken achtereen ervaren. De kunst is te leren van de opgedane ervaring en niet de goede dingen overboord te gooien. Oftewel: de rust bewaren en de rug rechten!

Opstelling DOS: Kevin Dijkstra, Maurice Vespignani, Delano Rijke, Erik Rotman, Martijn Barneveld, William Jansen (75e Wim Snippe), Michel Kamphuis, Jochem van Putten, Cris Westerkamp (66e Timo Petersen), Frank Jansen (75e Robin Mulder), Twan Knul.

Door: Jan de Vries

Klik hier om de samenvatting van de wedstrijd te bekijken (met dank aan csv Apeldoorn)

Klik hier voor het fotoverslag van de wedstrijd (gemaakt door WoZoPro)