Onbekend

Eindstand: 3-2
Ruststand: 2-1

Wedstrijdverslag:

DOS Kampen heeft de smaak van het winnen goed te pakken. Ook SDVB moest er aan geloven. Met 3-2 werden de Barnevelders naar huis gestuurd. Inmiddels heeft de selectie van Marcel Post en Edwin Starke al vijf wedstrijden achter elkaar de drie punten binnen weten te halen. Vier keer in de competitie en vorige week in en tegen Den Ham (0-3) in de beker.

Al binnen vijf minuten kwamen de geelzwarten op voorsprong. Een aanval van SDVB werd op de rand van de eigen zestien door de goed spelende Martijn Barneveld afgeslagen. Hij wist de bal bij Allan Bakker te krijgen die met een uitstekende diepte- en cross pass Frank Jansen weg stuurde. Doelman Ruben van de Streek schatte de snelheid van Frank verkeerd in en was veel te laat. Het doel was helemaal leeg en Frank wist de bal na een prima controle over de goalie te schieten. Nog geen minuut later was SDVB gevaarlijk, maar opnieuw wist Martijn op te ruimen. In de tegenstoot was DOS dichtbij de tweede treffer. Via Jochem van Putten en Allan Bakker kwam de bal bij Michel Kamphuis. Zijn inzet in de korte hoek raakte de lat. Na ruim een kwartier ging een fraai gekruld schot van Allan net voorlangs. Een mooie aanval in de 20e minuut waarbij Allan de mee opgekomen linksback Delano Rijke in stelling bracht had meer verdiend. Een afgemeten en strakke voorzet van Delano kwam voor de voeten terecht van Frank. Hij nam de bal ineens uit de lucht, maar zijn schot miste het doel.

DOS was de bovenliggende partij, maar verzuimd om afstand te nemen. De tweede treffer viel toch nog en wel in de 37e minuut. Opnieuw een knappe actie en assist van Allan. De rappe buitenspeler trok vanaf links naar binnen, omspeeld twee tegenstanders en weet de bal laag en hard voor te zetten. In eerste instantie lijkt de bal voor de keeper, maar hij laat de bal los. Twan staat als een echte spits op de juiste positie en weet wel raad met dit buitenkansje. Hij tikt de bal in het doel voordat doelman Van de Streek kan ingrijpen. Een meer dan terechte 2-0. DOS kan er niet lang van genieten, want nog voor rust maakt SDVB de aansluitingstreffer. Een kort genomen doeltrap van Kevin Dijkstra pakt niet goed uit. Er is direct balverlies en vanaf ruim twintig meter schiet Maarten van de Groep hard boven in de kruising raak.

De tweede helft begint met een ontzettend gretig SDVB. Het zet DOS meteen onder druk. Een grote kans uit een corner en twee goede reddingen van Kevin zorgen er voor dat DOS de voorsprong weet vast te houden. De eerste de beste aanval van de poelänten levert wel direct een goal op. Het begint met een ingooi op eigen helft van aanvoerder Maurice Vespignani. Met een goede trap van Michel wordt het spel verlegd over links. Allan staat vrij en sprint richting de zestien. Met een prachtige droge knal in de korte hoek schiet hij verwoestend binnen. SDVB blijft voetballen en zoekt opnieuw naar de aansluitingstreffer. Een prima aanval in de 73e minuut lijkt afgerond te worden met een doelpunt, maar de bal wordt vlak voor de lijn door Frank tegengehouden. In de 80e minuut neemt Ricardo Mengerink na een fraaie actie het doel van Kevin onder vuur, maar wederom is de Kamper doelman op zijn post. Het doelpunt voor de gasten komt er pas in de extra tijd. Een corner beland in de zestien tegen de hand van Michel. De goed fluitende scheidsrechter Rutgers kan niet anders dan de bal op de stip leggen. De penalty wordt perfect binnen geschoten door Van de Groep.

Over de gehele wedstrijd bezien een terechte overwinning, waarbij DOS eerder afstand had moeten nemen. Het liet de tegenstander in de wedstrijd en dat had ook anders kunnen aflopen in de fase na rust.

Opstelling: Kevin Dijkstra, Erik Rotman, Martijn Barneveld, Delano Rijke, Maurice Vespignani, William Jansen (60e Wim Snippe), Michel Kamphuis, Jochem van Putten (87e Robin Mulder), Frank Jansen (75e Cris Westerkamp), Twan Knul, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries