Eindstand: 5-1
Ruststand: 2-1

Wedstrijdverslag:

Dat het een zware opgave voor de mannen van Marcel Post en Edwin Starke zou worden was vooraf wel verwacht. Maar als je SVZW dan ook nog een handje helpt met een paar momenten van onoplettendheid en onnauwkeurigheid dan wordt het ze wel erg gemakkelijk gemaakt. Zeker tegen een ploeg met zoveel kwaliteit als “de Zwaluwen”.
En net als in eerdere wedstrijden, zoals bijvoorbeeld vorige week tegen Bennekom, liggen die momenten vaak net voor én na rust. Binnen een tijdsbestek van tien minuten scoorde het elftal van Philip Agteres drie keer. Wil het elftal verdere stappen zetten dan moeten dit soort fasen na de winterstop vermeden worden.

Al na drie minuten werd de stand op 1-0 gebracht. Een fraaie aanval van SVZW over links werd met een treffer door Bas ter Hogt afgerond. Amper een paar minuten later komt DOS goed weg als een schot van Jesper Middelkamp op de paal belandt. De eerste de beste aanval van de geelzwarten was eveneens direct raak. Robin Mulder speelt de bal langs de lijn diep op Jochem van Putten. Zijn voorzet wordt door Twan Knul perfect binnen gewerkt. DOS krijgt daarna enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo gaat een kopbal van Twan uit een voorzet van Maurice Vespignani net voorlangs. Een schot van Jochem gaat, na een mooie individuele actie van Twan, over het doel. SVZW heeft halverwege de eerste helft een grote kans. Frank Smit schiet van dichtbij hard over.

Daarna moet DOS zichzelf belonen met een doelpunt. Het krijgt een paar grote kansen. Een vrije bal van Allan Bakker wordt door doelman Julian Bakker met de vuisten terug het veld in gebokst. In de 35e minuut is er een prachtige aanval over links waarbij Jochem en Twan zijn betrokken. Uiteindelijk komt de bal in de voeten van Frank Jansen terecht. Met een schijnbeweging passeert hij zijn tegenstander. Vervolgens schiet hij in de korte hoek. Daar staat net op tijd een verdediger die de bal met de borst tot corner weet te werken. Een counter via Allan en Twan leidt de volgende kans in. Allan sprint na een lange rush alleen op de doelman af, achtervolgt door twee tegenstanders. Zijn schot mist daarna helaas precisie en gaat ver naast. En dan gaat het in de extra tijd (waar scheidsrechter Tyler dit op heeft gebaseerd is een raadsel) van de eerste helft alsnog mis. Een prima voorzet op maat wordt uitstekend binnen geschoten door Ter Hogt.

Na rust gaat het al snel mis voor de poelänten. Allereerst levert Kevin Dijkstra de bal vanuit een doeltrap zo in bij SVZW. Smit weet wel raad met dit buitenkansje en hij schiet dan ook eenvoudig raak. Een paar minuten haalt Sefa Yildirim van dik 25 meter verwoestend uit. Kevin is kansloos.
Daarna is de wedstrijd lange tijd weer in balans en krijgen beide teams kansen. Met name Allan is dreigend, maar het zit hem niet mee. Pas in de 88e minuut valt er nog een doelpunt voor de thuisploeg. Uit een snelle counter weet invaller Joshua ter Avest de eindstand op 5-1 te brengen.

De tussenbalans kan worden opgemaakt. De winterstop is begonnen. DOS staat keurig in de middenmoot op de 7e plek met 17 punten. Aandachtspunt is het aantal tegentreffers: 25 stuks, 2 per wedstrijd. Tot op heden wordt dit gecompenseerd met 26 doelpunten. De competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd op 25 januari tegen WHC.

Opstelling: Kevin Dijkstra, Erik Rotman, Martijn Barneveld, Bas Adema, Maurice Vespignani, Michel Kamphuis, Jochem van Putten, Robin Mulder, Frank Jansen (58e Cris Westerkamp), Twan Knul, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries