Onbekend

Eindstand: 0-0
Ruststand: 0-0

Wedstrijdverslag:

De verwachtingen waren vooraf hooggespannen. Hoe zou DOS zich houden tegen buurman KHC, dat al jaren in de middenmoot van de 1e klasse bivakkeert. Zeker gezien de uitslagen van de eerste competitieronde, waarin KHC met maar liefst 7-1 werd afgedroogd door CSV Apeldoorn en DOS dat thuis met 3-0 won van Nunspeet.

De beginfase was vooral een kwestie van aftasten. KHC had een licht overwicht en het eerste gevaar kwam dan ook van de ploeg van trainer Herman Oosterhaar. Een scherpe voorzet vanaf rechts werd door Kevin Dijkstra onschadelijk gemaakt. Na een kwartier kregen de geelzwarten de eerste mogelijkheid. De prima spelende Delano Rijke veroverde de bal en wist Jochem van Putten te bereiken. De rappe middenvelder pakte zo maar tien meter en speelde de bal in op Twan Knul. Twan draaide weg, maar zijn doelpoging ging naast. Een paar minuten mocht Jochem het doel onder vuur nemen. Ook zijn inzet belandde aan de verkeerde kant van de doelpaal. DOS had inmiddels het betere van het spel en was ook dreigender dan KHC. In de 27e minuut kwam Allan Bakker over links door. Zijn voorzet kwam in de voeten terecht van Jochem. Hij controleerde de bal en had een mooie pegel in gedachten. Helaas raakte hij de bal slechts half. In de rebound mocht Twan het proberen. Zijn schot had meer kracht en precisie in zich. Dit keer werd de bal door een verdediger van KHC voor de lijn weggerost. Na iets meer dan een half uur spelen was er opnieuw een kans voor de poelänten. Een fraai afstandsschot van William Jansen kon met moeite met de vuisten door keeper Justin Bruins tot corner worden gepareerd. De beste kans van DOS was er in de 38e minuut. Allan zag Jochem in de zestien enigszins vrijstaan. Dit deed keeper Bruins besluiten zijn doel te verlaten. Met een fraaie hakbeweging wist Jochem de bal langs de verraste keeper te krijgen. De bal leek zo in het doel te rollen, maar net op tijd wist een speler van KHC de bal weg te schieten.

De 2e helft was nog maar amper in gang gezet door de prima fluitende scheidsrechter Stegeman en DOS had de eerste doelpoging al weer achter de rug. Allan passeerde op snelheid buitenom zijn directe tegenstander en ging alleen op keeper Bruins af. Zijn schot in de korte hoek werd door Bruins tot corner verwerkt. Het niveau van de wedstrijd werd er daarna niet beter op. Lange tijd was er voor de circa 1200 toeschouwers weinig te beleven. Pas in de 70e minuut was er weer een moment van opwinding. Dit keer was het KHC dat met een snelle counter DOS ver terugdrong. De voorzet werd geblokt en een hoekschop was het gevolg. Een kopbal diep in de zestien door de lange Durk van der Leest ging naast. KHC drong in de slotfase aan en kreeg nog een paar mogelijkheden. Met name Burak Alp was daarbij gevaarlijk.
De beste kans was voor DOS. In de 85e minuut legde Allan de bal terug op Jochem. Vanaf de rand van de zestien schoot hij hard en zuiver in de hoek. Met een knappe redding wist keeper Bruins zijn doel schoon te houden.
De eerste stadsderby dit seizoen eindigde dus in 0-0. Een wedstrijd om snel te vergeten. De wedstrijd wilde maar niet echt op gang komen. De sfeeracties van de fanatieke DOS aanhang waren de hoogtepunten van de avond. Het positieve is wel dat DOS heeft laten zien niet onder te doen voor KHC en dat het nog geen tegendoelpunt heeft hoeven te incasseren. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen DZC’68 op het programma.

Opstelling DOS: Kevin Dijkstra, Maurice Vespignani, Delano Rijke, Erik Rotman, Martijn Barneveld, William Jansen, Jochem van Putten, Michel Kamphuis, Allan Bakker, Frank Jansen (82e Cris Westerkamp), Twan Knul.

Door: Jan de Vries