Hattrick Erik Rotman bezorgt DOS drie punten

Dos Kampen 1

3 - 0

Nunspeet 1

Competitie

1e klasse D

Datum

21 september 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Eindstand: 3-0
Ruststand: 1-0

Wedstrijdverslag:

Furieus begin DOS
Met prachtig weer vond om 15.00 uur de aftrap van de wedstrijd plaats. Hoe zou de terugkeer in de 1e klasse D gaan verlopen? Ondanks dat de bekercampagne goed is verlopen weet je toch nooit precies waar je als team staat. En waar staat de tegenstander?
DOS startte dominant en het eerste gevaar diende zich al binnen vijf minuten aan. Allan Bakker trok vanaf links naar binnen. Vanaf rand zestien ging zijn schot net naast. Amper twee minuten later kon keeper Sean Poot met de nodige moeite een gevaarlijk indraaiende corner van Erik Rotman over de deklat tikken.

Na iets meer dan een kwartier liet Frank Jansen zich voor het eerst zien. Hij draaide zich vrij en speelde de bal strak in op de in de zestien meter staande Twan Knul. Twan wilde wegdraaien bij twee tegenstanders en werd daarbij door Peter Huijgen tegen zijn standbeen getikt. Genoeg voor een strafschop vond scheidsrechter Wenneker uit Vorden. De penalty werd genadeloos hard binnengeschoten door Erik Rotman. Een verdiende voorsprong voor de ploeg van Marcel Post en Edwin Starke.

Na de goal laat DOS de teugels iets vieren. Maar ook dan kan Nunspeet niet veel creëren. Het probeert met 'lange ballen snel thuis voetbal' op de helft van DOS gevaar te stichten, maar dat lukt zelden. Alleen als DOS balverlies leidt wordt het soms een kansje. Dat gebeurt in de 19e minuut als Maurice Vespignani de bal inlevert en er over links een voorzet wordt gegeven. Lars van de Wetering staat bij de eerste paal, maar doelman Kevin Dijkstra maakt de doelpoging onschadelijk.

Onzuiver DOS in de afwerking
De geelzwarten weten enkele grote mogelijkheden niet te benutten. Zo gaat een schot van Twan, vanuit een prima voorzet van Allan, hard over. Doet Allan er zelf net wat te lang over om te schieten. En weet keeper Poot een inzet van Jochem van Putten met veel moeite te pareren. Direct na rust komt Twan oog in oog met doelman Poot. In plaats om voor eigen succes te gaan legt hij de bal breed, maar de pass in onzuiver. Weg kans.

DOS laat Nunspeet in leven en de spelers blijven zo geloven in een goede afloop. Rond de 50e minuut krijgen de gasten een paar kansen. Bas Adema moet op de lijn redding brengen, nadat Kevin te laat was. Maar de opleving is van korte duur. Erik schiet vanaf dik dertig meter de bal hoog in de verre hoek. Keeper Poot was nog uit positie na eerdere dreiging van William Jansen en Allan. Erik had dit scherp gezien en met zijn nog altijd sublieme linker been bracht hij DOS de nodige rust. Tijd ook om te wisselen. In de 67e minuut maakte Michel Kamphuis zijn debuut. William mocht alvast genieten van de zon en de rest van de wedstrijd.

Kansen worden niet verzilverd
In de slotfase had invaller Cris Westerkamp na goed voorbereidend werk van Allan de derde treffer moeten maken. Geheel in vrijstaande positie schoot hij de bal over het doel. Ook Twan had nog een grote kans. De derde goal kwam er nog wel, wederom door Erik. Vanuit een door hem genomen corner kwam de bal tegen een hand van een speler van Nunspeet. Zodoende mocht Erik nogmaals de bal aanleggen vanaf elf meter. Dit keer schoot hij de bal minder strak binnen, maar het was voldoende om doelman Poot te passeren.

De drie doelpunten van Erik Rotman bezorgden DOS de eerste drie punten van het seizoen. En het betekende tevens de eerste hattrick van Erik in zijn lange en rijke voetballoopbaan.

Opstelling DOS: Kevin Dijkstra, Maurice Vespignani, Bas Adema, Martijn Barneveld (70e Delano Rijke), Erik Rotman, Wim Snippe, William Jansen (67e Michel Kamphuis), Jochem van Putten, Frank Jansen (82e Cris Westerkamp), Allan Bakker, Twan Knul.

Door: Jan de Vries

Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!