DOS pakt verdiend punt tegen beter Bennekom

Dos Kampen 1

1 - 1

Bennekom 1

Competitie

1e klasse D

Datum

7 december 2019 15:00

Scheidsrechter

Accommodatie

Onbekend

Eindstand: 1-1
Ruststand: 0-1

Wedstrijdverslag:

Het eerste kwartier leek wel een traag verlopend schaakspel. Beide teams hanteerden een uiterst laag tempo en voor de beide doelen gebeurde er al helemaal niets. In de fase daarna trok de ploeg van Arnold Brehler het initiatief wat meer naar zich toe. Bennekom werd een paar keer gevaarlijk. Met name over rechts kwam men goed door. Delano Rijke had een moeilijke middag, hij gaf regelmatig de nodige ruimte weg. Maar telkens was Kevin Dijkstra het eindstation. Tussendoor deelde DOS af en toe een speldenprik uit. In het laatste kwartier was DOS de bovenliggende partij. DOS veroverde in de middencirkel de bal en Twan Knul ging er met de bal van door. Zo rand zestien speelde hij breed op Allan Bakker. Zijn vizier stond nog niet goed afgesteld en zijn schot ging over het doel. Tien minuten later was Allan al een stuk dichterbij een goal. Na goed voorbereidend werk van Twan en Jochem van Putten trok Allan vanaf links binnendoor het strafschopgebied binnen. Zijn schot in de verre hoek kon nog net met de vingertoppen door doelman Christian de Haan tot corner worden getikt. De corner van Erik Rotman werd bij de tweede paal prima ingekopt door Martijn Barneveld, maar ook nu was goalie De Haan de reddende engel voor Bennekom. In de slotminuut voor rust ging het alsnog mis voor de geelzwarten. Youssef el Hammouchi kreeg weer veel te veel ruimte van Delano. Dit keer werd zijn voorzet toch een keer tot een kans en zelfs een doelpunt omgezet. Martijn Klein-Holte was als eerste bij de bal en schoot eenvoudig binnen. Een domper voor DOS vlak voor de theepauze.

DOS probeert de schade direct na rust te repareren, maar tot grote kansen komt het niet. Bennekom wordt beter en krijgt ook kansen. In de 60e minuut weet Martijn de bal net voor de lijn tot corner te tikken anders was de bal zo het doel in gerold. Even later een 100% kans voor Klein-Holte. Hij heeft Kevin al uitgeschakeld en kan de bal zo binnen schieten. De bal belandt echter in het zijnet. DOS overleeft deze fase met enig fortuin en blijft zo in de wedstrijd. Met de nodige wissels brengt trainer Marcel Post meer voetbal en frisse energie in de ploeg. DOS krijgt vervolgens ook wat meer grip op de wedstrijd. Invaller William Jansen weet over links Twan te bedienen. De behendige spits, die niet zijn beste wedstrijd speelde, ging buiten om. Zijn uithaal ging over het doel. Cris Westerkamp wist met een strakke voorzet Allan bij de tweede paal te vinden. Zijn schot ging hard in het zijnet. Grote kansen zijn het niet, maar mogelijkheden zeker. De tijd begint te dringen voor DOS en natuurlijk krijgt Bennekom meer ruimte. In de 86e minuut schiet Bennekom een keer op de paal. In de rebound is Cris dreigend. Een prima gekruld schot in de verre hoek gaat via een verdediger nipt over het doel. Het spel golft op en neer in een hectische slotfase. Martijn wordt mee naar voren gestuurd als een extra breekijzer. De bal wordt vervolgens nog eenmaal naar voren gepompt. Inmiddels was Michel Kamphuis, die weer enorm veel strijd en inzet leverde, tot man-off-the-match uitgeroepen. De bal komt in het vijandelijke strafschopgebied voor de voeten terecht van Martijn. Daarbij wordt hij van achteren onderuit gehaald. Scheidsrechter Beekman fluit en wijst direct naar de stip. Allan gaat achter de bal staan. Hij blijft rustig en stuurt de keeper de verkeerde kant op. Een prima genomen strafschop bezorgt DOS op de valreep toch een verdiend punt.

Opstelling: Kevin Dijkstra, Erik Rotman, Martijn Barneveld, Delano Rijke, Burak Öztürk, Michel Kamphuis, Jochem van Putten (78e Timo Petersen), Robin Mulder (68e William Jansen), Frank Jansen (78e Cris Westerkamp) Twan Knul, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries

Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!