Wedstrijdkarakteristieken Hierden - DOS Kampen

Datum: 9 november 2019

Eindstand: 2-4
Ruststand: 1-1

Wedstrijdverslag:

In de laatste drie wedstrijden, deze incluis, zes tegengoals incasseren. Dat zal in veel gevallen puntenverlies betekenen. Zo niet bij DOS. Want er worden maar liefst 14 doelpunten gemaakt. Eerst moest DOS ’37 er met 6-2 aan geloven. Vorige week was Go-Ahead Kampen met 2-4 de klos. En na ruim 90 minuten stond deze stand ook op het scorebord van Hierden.

Hierden kwam goed en fanatiek uit de startblokken. Al in de eerste minuut moest doelman Kevin Dijkstra zich flink inspannen om een vrije bal uit de hoek te pakken. Zo’n tien minuten later brak Hierden over links door de DOS defensie. Een scherpe voorzet kon net op tijd door Delano Rijke tot corner worden verwerkt. Hierden was de eerste twintig minuten de bovenliggende partij. Voor DOS lag er zeker ruimte, maar daar werd totaal geen gebruik van gemaakt. Toch was het DOS dat op voorsprong kwam. Een snelle tegenaanval die begon met een prima pass van Michel Kamphuis op Frank Jansen. Zijn aanname was perfect en weg was de rappe buitenspeler. Frank bediende Twan Knul, die vervolgens links van hem Allan Bakker zag komen. Met een gekruld schot, die licht werd getoucheerd, rolde de bal in het doel. Daarna krijgt DOS twee goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Één kans werd zelfs tot doelpunt omgezet, maar tot ieders verbazing, de omroeper had de treffer al gemeld, werd de treffer van Twan alsnog wegens buitenspel afgekeurd. In de slotfase van de eerste helft werd DOS slordig. Dit leverde Hierden enkele kansen en uiteindelijk ook een doelpunt op. Een corner van Donovan Bock werd door Casper Krop knap binnengekopt.

Na rust is er al snel een grote kans voor Hierden, maar Erik Rotman weet de bal nog net op tijd voor de lijn weg te schieten. Ook DOS komt goed uit de kleedkamer. In de 51e minuut stuurt aanvoerder Maurice Vespignani Twan met een uitstekende pass de diepte in. Keeper Nick Grootkarzijn weet met moeite de inzet tot twee keer toe te pareren. In de rebound gaat een poging van Allan nipt naast.

Het eerste kwartier na rust gaat gelijk op, maar zo geleidelijk aan trekt DOS het initiatief naar zich toe. Cris Westerkamp vervangt Frank Jansen in de 60e minuut. Binnen een paar minuten staat Cris ineens op slechts drie meter helemaal vrij voor de keeper. In plaats van te schieten kiest hij er voor om de bal terug te leggen. Dit pakt helaas niet goed uit. In de 66e minuut komt DOS wel tot scoren. Een voorzet van Erik wordt doorgetikt door Michel in de zestien en komt bij Twan in de voeten. De behendige spits blijft rustig en vindt de ruimte om de bal tegen de touwen te schieten. Amper een paar minuten later is het opnieuw raak. Een scherpe voorzet van rechts belandt achterin en dicht tegen de achterlijn aan bij Allan. Hij trekt naar binnen, omspeelt twee verdedigers, waarna zijn schot in de verre hoek via de binnenkant van de paal in het doel gaat. Een knappe goal. Hierden komt er niet meer aan te pas. Het zelfvertrouwen is weg. In de 88e minuut wordt het ook nog 1-4. Een blunder van doelman Grootkarzijn in zijn eigen zestien zorgt er voor dat Allan zijn derde van de middag kan binnenschieten. In de 90e minuut zet Rick Boersma de eindstand 2-4 op het scorebord.

Wederom een prima overwinning. En opnieuw maakt DOS in de tweede helft het verschil. Met 13 punten uit 8 wedstrijden staan de poelänten op een zevende plek solide in de middenmoot. Volgende week reist de formatie van Marcel Post en Edwin Starke af naar Den Ham voor een bekerwedstrijd. De week erop staat een thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld op het programma (15.00 uur).

Opstelling: Kevin Dijkstra, Erik Rotman, Martijn Barneveld, Delano Rijke, Maurice Vespignani, William Jansen (73e Wim Snippe), Michel Kamphuis (86e Bas Adema), Jochem van Putten, Frank Jansen (60e Cris Westerkamp), Twan Knul, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries