Heerde 1 - Dos Kampen 1

Heerde 1 - Dos Kampen 1

Afgelopen zaterdag herstelden de poelänten zich fantastisch van de nederlaag tegen Nunspeet door Unicum over de knie te leggen: 3-1. Daardoor is onze hoofdmacht nog altijd in de race voor promotie. In de voorlaatste speelronde kunnen onze jongens het ticket voor de nacompetitie veiligstellen. Dat moet dan op bezoek bij vv Heerde gebeuren, dat zelf nog volop strijdt om degradatie naar de 3de klasse te voorkomen. Laten we de scenario's maar weer op een rijtje zetten.
 
Om te beginnen met onze tegenstander: de geelzwarten uit Heerde bivakkeren al het hele seizoen in de onderste regionen van de ranglijst. Na de eerste speelronde stond men 10e, maar zo hoog zijn ze daarna niet meer gekomen. Lang leek het erop dat Heerde de eerste degradant van dit seizoen zou zijn, maar de afgelopen weken schreef de Veluwse ploeg ineens drie overwinningen bij (op Epe, AGOVV en verrassend genoeg SVI). Daardoor is zelfs directe handhaving nog mogelijk. De achterstand op plek 8, de veilige haven, is vier punten met nog twee duels te gaan. Dat betekent dat Heerde komende zaterdag voor z'n laatste kans vecht - en een kat in het nauw...
 
Poelänten moeten altijd op hun hoede zijn voor katten en nu dus helemaal. Bovendien is de Veluwe ons dit seizoen niet erg gunstig gezind. Wat te denken van de bezoeken aan Hierden en Nunspeet. Maar onze jongens hebben de buit bijna binnen, ze hebben het symbolische koude biertje na een warme dag schoffelen voor het grijpen. Bij winst op Heerde en puntverlies van Nunspeet en WVF is de nacompetitie 'in the pocket'. En anders moet het volgende week, tegen ZZVV, gebeuren. Via drie wedstrijden moeten we vervolgens de weg omhoog zien te vinden, waarbij - als DOS op plek 3 eindigt - het Apeldoornse WSV of sc Bemmel (net boven Nijmegen) vermoedelijk de eerste tegenstander is. 
 
Inmiddels is de eerste beslissing gevallen: AGOVV mag het na de zomer in de 3de klasse proberen. Nummer 12 sv Epe zit daar ook dicht tegenaan, terwijl een handvol clubs daarboven nog twee wedstrijden heeft om p/d te ontlopen. Bovenaan de ranglijst kan Hierden, dat zaterdag vrij is, vanuit de luie stoel de verrichtingen van Unicum gaan volgen. Verspelen de Lelystedelingen opnieuw punten, dan is het feest op sportpark Mheenzicht. Omdat de Hierdense ploeg niet in actie komt, neemt DOS bij winst de leiding in de tweede periode weer in handen. Het kan kortom een mooie zaterdag worden, als opmaat naar een nog mooiere zomer. Maar een gewaarschuwde poelänte...
 
VV Heerde - DOS Kampen begint om 14.30 uur. De scheidsrechter van dienst op sportpark Molenbeek, niet te verwarren met de meest beruchte buurt van Brussel, is de heer W. Braaksma uit Borne. Zet 'm op Dossers, pak dat ticket!

Door: Theo Heldoorn

Competitie

Wedstrijd-nummer

69898

Scheidsrechter

W. Braaksma

Accommodatie

Sportpark Molenbeek
Veldweg 1 A
8181LP HEERDE
tel. 0578-691298

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
11 mei 2024 SVI 1 - Heerde 1 co 1 - 3
04 mei 2024 Heerde 1 - WVF 1 co 2 - 3
20 apr 2024 AGOVV 1 - Heerde 1 co 0 - 3
13 apr 2024 Heerde 1 - Epe 1 co 4 - 3
06 apr 2024 Hatto Heim 1 - Heerde 1 co 3 - 2

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
11 mei 2024 Dos Kampen 1 - Unicum 1 co 3 - 1
04 mei 2024 Nunspeet 1 - Dos Kampen 1 co 3 - 2
20 apr 2024 Dos Kampen 1 - Hierden 1 co 1 - 0
13 apr 2024 IJVV 1 - Dos Kampen 1 co 0 - 4
06 apr 2024 Dos Kampen 1 - FC Horst 1 co 1 - 0
Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!