De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

DOS Kampen heeft middels ervaring geleerd dat het doorgaans maar weinig op heeft met Zwolse tegenstanders. Zo was vooraf ook rekening gehouden met een lastige middag. Naderhand ging afgelopen zaterdag deze vlieger echter niet op. Na iets meer dan een half uur nam DOS met drie treffers al ruim afstand van WVF. De ploeg uit Westenholte die gezien mag worden als een van de vele concurrenten in de strijd om de bovenste plaatsen.

In de beginfase hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht. Al zag WVF aanvoerder Bas Koenen vrij vroeg in de wedstrijd dat zijn hoekschop vanaf rechts de lat toucheerde. De eerst goede aanval die voor DOS een kans opleverde viel in de 10e minuut te noteren. Matthijs de Blok koos voor een lage bal de 16 in, die na een bekeken overstapje van Vincent Huisman, in het bezit kwam van Allan Bakker. De DOS-aanvaller raakte de bal niet lekker en ging ruim naast.

Niet veel later was Bakker wel succesvol. In een druk bezet strafschopgebied probeerde doelman Dani van der Gragt de bal uit de lucht te plukken. De sluitpost tastte mis en raakte uit positie, de bal kwam voor de voeten van Bakker die DOS vervolgens op voorsprong schoot (1-0).

De thuisploeg oogde gretiger en leek de inzet én les van vorige week bij AGOVV (van 3-1 achter, teruggeknokt naar 3-4 winst) te hebben meegenomen. Terwijl WVF stroperig speelde en verwoedde pogingen ondernam om in de wedstrijd te komen, maar daarin niet slaagde.

De geelzwarten werden alsmaar dreigender. Zo schampte Huisman met z’n hoofd een scherp aangesneden hoekschop van De Blok. WVF slaagde er niet in om druk op het DOS-doel te krijgen, maar de DOS-verdediging gaf geen krimp en bleef door goede inzet gemakkelijk overeind.

In de 29e minuut stond Steyn van Ark aan de basis van een tweede treffer. Via een vlotte actie over de rechterflank haalde hij de achterlijn, trok de bal prachtig voor, waarna Ayoub Lakhloufi de bal voor het inkoppen had (2-0).

Amper enkele minuten later kon het DOS publiek voor de derde maal juichen. Via een sublieme verstuurde pass over de grond van De Blok verkreeg Bakker de vrije doortocht richting het vijandelijke doel. Hij week ruim uit om de keeper te omzeilen en leek de bal in het lege doel te werken, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Gelukkig voor DOS en in dit geval ook voor Bakker zelf, kwam de bal alsnog voor de voeten van Huisman die de thuisploeg op een 3-0 voorsprong zette.

Iets meer dan een half uur op de klok en al op een 3-0 voorsprong! Zou daarmee de wedstrijd al gespeeld zijn? Er was immers nog een uur te spelen. Maar gezien het feit dat er van WVF-kant nauwelijks iets goeds viel te bespeuren, kon én mocht het niet meer mis gaan voor de Poelänten.

In het laatste kwartier voor rust gebeurde er vrij weinig. WVF kwam niet verder dan een schot van aanvoerder Koenen die recht in de handen van DOS-goalie Fariz Mesud belandde.

Voor de tweede helft nam WVF-trainer Jacob Grooten rigoureuze maatregelen en bracht maar liefst vier verse krachten binnen de lijnen. Uiteraard met de bedoeling iets te kunnen forceren binnen zijn ploeg. Meteen in de eerste minuut werden de Westenholtenaren gevaarlijk. Ayoub Ahlaq dook gevaarlijk op in de 16 en Luca Veldhoen zag zijn schot over het Kamper doel verdwijnen. Het vernieuwde WVF zette nog even aan, maar naarmate de tijd verstreek vervloog de hoop op een eventueel resultaat al vlot. Dit ook door toedoen van DOS die als een collectief team goed strijd leverde en daardoor niets weggaf.

Halverwege het tweede bedrijf ging WVF gruwelijk de fout in bij het rond spelen ter hoogte van de middenlijn. Vincent Huisman wist ‘een balletje breed’ te onderscheppen en baande voor zichzelf een weg richting het doel. Hij bleef sterk aan de bal en bleef zijn directe tegenstander de baas en rondde bekwaam af (4-0).

Behoudens nog een goede reactie in de korte hoek van de goed geconcentreerde doelman Mesud gebeurde er in het verdere verloop van de wedstrijd nauwelijks nog iets.

Door de klinkende zege heeft DOS weer kleur op de wangen gekregen. Men meldt zich nadrukkelijk weer in de strijd om de bovenste plaatsen in 2H. Nu zorgen dit vast te houden. De eerstvolgende horde is wederom een Zwolse opponent, bovendien opnieuw een van de concurrenten, namelijk SVI. Met deze teamprestatie van formaat en steun van de supporters zal DOS met vertrouwen het duel in Zwolle tegemoet kunnen zien. Het duel op sportpark De Siggels begint om 15:00 uur.

Door: Wilco Bastiaannet