De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

Nadat de rook van de in grote getale afgestoken sfeerfakkels was opgestegen kon de wedstrijd, bezocht door circa 1.000 toeschouwers, rond 18.05 uur beginnen. De wedstrijd ontbrandde al snel. Binnen vijf minuten was er in beide strafschopgebieden het eerste gevaar. Het strijdplan van de twee coaches werd ook al gauw duidelijk. IJVV probeerde met lange ballen DOS onder druk te zetten en de geelzwarten wilden opbouwend hun voetballende intenties vormgeven. Nog binnen het kwartier was er voor IJVV een grote kans. Een snelle uitval over links lag aan de basis. De bal komt rand zestien terecht bij Jarien Schepers. Zijn vizier stond nog niet op scherp en de doelpoging ging hoog over. Voor DOS liet de eerste echte kans wat langer op zich wachten, maar uiteindelijk was het daarin wel direct effectief. Een prachtige aanval ging aan het doelpunt vooraf. Allan Bakker liet met zijn aanvallende actie zien graag de bal te ontvangen. Hij kreeg die ook van Twan Knul. Met een fraaie voetbeweging zette hij zo een combinatie op met de spits en komt Allan oog in oog met doelman Roy van Dyk. Hij wil de goalie linksom passeren, maar Van Dyk weet de bal tot corner te pareren. Allan slingert de bal hoog en scherp de vijfmeter in. Vincent Huisman wint zijn kopduel en vanuit de scrimmage weet hij de bal in het doel te werken.

De fase na de 1-0 was voor IJVV. Een schot van Jorian Wellenberg werd getoucheerd door Lenhard de Velde en zeilde rakelings de kruising. Na balverlies van Nick Hendriks kon Robin Mulder via een keurige sliding de bal net op tijd tot corner degraderen. In de 37e minuut schoot Bas Broekhuizen na een mooie aanval de bal net naast het doel. Nog voor rust verdubbeld DOS de voorsprong. Opnieuw is Allan belangrijk in de opzet van de aanval. Hij dreigt te schieten, maar legt de bal af op Twan Knul. Met een knappe redding weet Van Dyk de bal te keren. De aanval blijft echter in leven. Met een slim en bekeken bal weet Twan op links Allan te bereiken. Zijn voorzet komt perfect terug bij Twan en hij tikt de bal binnen.

Direct na rust lijkt de beslissing al te vallen. Een verkeerde terugspeelbal van een IJVV verdediger leidt tot een sprintduel tussen Allan en Van Dyk. De doelman schiet tegen de rappe buitenspeler aan en de bal beland op de paal. Enkele minuten later knalt de bal na een snelle uitval van IJVV aan de andere kant tegen het aluminium en komt DOS goed weg. In de 63e minuut heeft DOS wederom niet te klagen wanneer de bal uiteenspat op de kruising. DOS verliest steeds meer grip op het middenveld en blijft onder druk staan. Een doelpunt kan niet lang meer uitblijven of het geluk moet aanhouden. In de 69e minuut lijkt het daar in eerste instantie wel op, want opnieuw wordt de paal geraakt. In de rebound schiet Luc Kalter alsnog de aansluitingstreffer binnen.

Het belooft een hectisch en spannend laatste kwartier te worden. Daar kan DOS in de 76e minuut verandering in brengen. Twan haalt over rechts de achterlijn en weet de bal in het achterveld bij Allan te bezorgen. Met een ferme uithaal lijkt hij de bal in te schieten. Echter, is daar met een snelle reflex keeper Van Dyk die met een duik in de rechterhoek de bal weet tegen te houden. Ondanks dat IJVV de druk er op houdt weet het amper kansen te creëren. Telkens is er wel een DOS speler die dat weet de voorkomen. In de 89e minuut weet Fariz Mesud met twee knappe reddingen de krappe voorsprong voor de poelänten te behouden. In de 90e minuut gaat het alsnog mis wanneer Schepers een afvallende bal keihard tegen de touwen weet te rossen.

Alles in overweging nemende waarschijnlijk wel een terechte uitslag, maar voor de geelzwarten zal het toch als twee verliespunten voelen. En in ieder geval is dat het geval op de ranglijst, want daar spreken de feiten. En die laat zien dat DOS inmiddels 7 punten achterstand heeft op koploper Hierden. Weliswaar met één wedstrijd minder gespeeld. Volgende week gaat DOS op bezoek bij de huidige ranglijstaanvoerder. Wil DOS de competitie spannend houden en daarmee ook uitzicht op de eerste plaats dan zal er gewonnen moeten worden.

Opstelling DOS Kampen: Fariz Mesud, Job ter Burg, Nick Hendriks, Robin Mulder, Klaas Jan Mulder (82e Marc ter Steeg), Lenhard de Velde, Steyn van Ark, Matthijs de Blok (68e Raymon Beuling), Twan Knul, Allan Bakker (85e Ayoub Lakhloufi), Vincent Huisman.

Door: Jan de Vries
Foto's door: Marc Maurer

Klik hier om naar de samenvatting te gaan!