De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

Een goed voetballend AGOVV heeft het DOS één helft knap lastig gemaakt. Maar twee goals in de 55e en 57e minuut maakten het verschil en zorgden voor een terechte overwinning.

DOS begon slordig tegen de Blauwen uit Apeldoorn. Binnen tien minuten leed het twee keer balverlies in de defensie. Dit leverde kansjes op voor Maikel van der Wijk en Steven van Es, maar beiden hadden het vizier niet op scherp staan. Ook de geelzwarten kregen in die periode een goede mogelijkheid op de score snel te openen. Een voorzet van Nick Hendriks werd bij de tweede paal door Ayoub Lakhloufi naast gekopt. De beste kans van de eerste helft voor DOS was er in de 12e minuut. Een mooie aanval over rechts opgezet door Klaas Jan Mulder waarbij Steyn van Ark de bal teruglegde op Raymon Beuling. Zijn inzet werd door doelman Patrick Jansen met zijn lichaam gekeerd.

Na een aardig eerste kwartier zakte de wedstrijd in en werd het een tactisch schouwspel dat zich zonder kansen vooral op het middenveld afspeelde. Beide teams speelden in een te laag tempo. AGOVV stond positioneel goed en DOS kon zich er niet doorheen voetballen. Pas in de laatste minuten kregen beide ploegen nog een kleine kans.

Na rust ging DOS eerder druk zetten en kwam AGOVV er defensief niet meer zo makkelijk uit. In de 53e minuut leverde dit al het eerste gevaar op. Klaas Jan veroverde de bal en ging op avontuur. Hij leverde een diepe voorzet af die helaas niet tijdig door Vincent Huisman onder controle te krijgen was. Twee minuten later was het wel raak voor de poelänten. Na een scheidsrechtersbal ging Steyn er met de bal vandoor. Net buiten de zestien meter trekt hij naar binnen en schiet de bal verrassend strak en laag tegen de touwen. De volgende aanval, twee minuten later, is het opnieuw juichen geblazen voor het thuispubliek. Een diepe voorzet wordt bij de tweede paal terug gekopt door Ayoub. De bal komt voor de voeten van Matthijs de Blok. Van dichtbij tikt hij de bal achter keeper Jansen.

De wedstrijd is daarmee gespeeld. AGOVV is niet meer bij machte om het DOS moeilijk te maken. Via Ayoub en Allan Bakker levert DOS nog twee schoten af die een makkelijke prooi zijn voor de doelman. Pas in de 84e minuut is er weer sprake van spektakel. Een snoeihard schot van Nick op de paal laat het hele doel trillen.

Een zakelijke en terechte overwinning in een overwegend weinig hoogstaande wedstrijd. Feit is dat DOS na drie competitiewedstrijden nog ongeslagen is en dit keer de nul heeft weten te houden. Volgende week staat er een moeilijke uitwedstrijd op papier. Tegen WVF heeft DOS het altijd lastig. Laat de forse nederlaag (6-1) van de ploeg uit Westenholte tegen SVI eerder een waarschuwing zijn voor DOS dan dat er onderschatting optreedt.

Opstelling DOS Kampen: Fariz Mesud, Job ter Burg, Nick Hendriks, Robin Mulder, Klaas Jan Mulder, Lenhard de Velde, Steyn van Ark, Ayoub Lakhloufi, Raymon Beuling (33e Allan Bakker), Vincent Huisman (76e Rick Diender), Matthijs de Blok (66e Twan Knul).

Door: Jan de Vries

Klik hier om naar de samenvatting te gaan van deze wedstrijd!