De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden Klaas Visser, oud voorzitter en erelid van DOS Kampen, werd iets na 15.00 uur onder zomerse weersomstandigheden de wedstrijd afgetrapt. De belangen voor beide teams gaven extra spanning en lading aan de partij. Unicum speelt nog voor het kampioenschap en DOS is nog steeds in de race voor de belangrijke derde plek en daarmee voor de nacompetitie.

Het eerste kwartier was voor Unicum met enkele kleine mogelijkheden voor Andy van Beveren en Ricardo Fransberg. DOS begon uiterst voorzichtig en was op haar hoede voor de individuele klasse van de tegenstander. Na circa twintig minuten kroop DOS wat meer uit haar schulp en in de 25e minuut kregen de geelzwarten de eerste hoekschop. De scherp aangesneden corner van aanvoerder Nick Hendriks kwam tussen een mêlee aan spelers op het hoofd terecht van Twan Knul die met een fraaie knik de bal achter doelman Tymo Harmsen in het doel wist te krijgen. En daarmee als eerste speler het nieuw in gebruik genomen prachtige digitale scorebord in werking zette.

Unicum leek geschrokken van deze goal, want er zat verder geen tempo en strijd meer in het elftal. Pas in de 43e minuut was er nog een afstandsschot van Miquel Ramdos, die via de vuisten van Fariz Mesud weer het veld werd in gebokst.

Na rust probeerde Unicum de draad weer op te pakken. In de 53e minuut kreeg het van de goed fluitende arbiter Blaak een vrije bal. De kort genomen variant krulde in de verre hoek ruim over het doel van Fariz. De eerste de beste aanval van DOS leverde meteen weer een doelpunt op. Een prachtige dieptepass van Nick langs de lijn op Allan Bakker stond aan de basis van de tweede goal van deze middag. Allan sprintte bij zijn directe tegenstander weg en behield het overzicht. Voor het doel zag hij Twan staan, die goed mee was opgekomen en de bal behoorlijk vrijstaand tegen de touwen kon binnen werken. In de 63e minuut had Allan, na een prima pass van de uitstekend spelende Lenhard de Velde, DOS op een veilige 3-0 moeten brengen. Maar in het één op één duel met de keeper wist de laatste redding te brengen.

Zo bleef Unicum enigszins in de wedstrijd en zou het met een aansluitingstreffer de spanning weer terug kunnen brengen. Een vrije bal van Dyllan Lanser in de 69e minuut, welke van ongeveer 25 meter net naast het doel belandde was een eerste waarschuwing. In de 82e minuut sloeg Unicum toe, juist op het moment dat DOS met tien spelers op het veld stond. Een knap gespeelde dieptepass werd door Jake Wallgarten beheerst afgerond. Met nog zeker tien minuten speeltijd was ineens alles weer mogelijk. Vorige week tegen Nunspeet stonden de poelänten er identiek voor.

De blessuretijd was aangebroken en Unicum mocht een corner nemen. Een kopbal van de ingevallen Kione Blom werd door Fariz onschadelijk gemaakt. Een bal van Lenhard kwam in de zestienmeter bij Twan terecht. Hij omspeelde een tweetal spelers en nadat ook de doelman wat uit positie was gespeeld wist de ingevallen en immer gedreven Toine Mulder de verlossende derde treffer in de verre hoek binnen te poeieren.

Een terechte overwinning van een hard werkend DOS collectief. Na een uiterst doelpuntrijk weekend in de 2e klasse H is de spanning nog volop aanwezig. De belangrijkste concurrenten voor de derde plek, WVF en Nunspeet, wisten hun wedstrijd ook te winnen. Met nog twee matches te spelen staat DOS met evenveel punten als WVF, maar een veel beter doelsaldo, er het beste voor. Maar ook Nunspeet heeft met 40 punten, drie minder dan DOS, nog alle kans. Aankomend weekend speelt DOS uit tegen Heerde (1-3 winst op SVI) dat nog strijd voor de P/D plekken. Het spreekt voor zich dat winst nodig is om in de race te blijven voor de 2e periode en de nacompetitie.

Opstelling DOS Kampen: Fariz Mesud, Job ter Burg, Martijn Barneveld (83e Matthijs de Blok), Nick Hendriks, Robin Mulder, Lenhard de Velde, Klaas Jan Mulder, Steyn van Ark, Allan Bakker (90e Toine Mulder), Twan Knul, Vincent Huisman.

Door: Jan de Vries