Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Voor beide ploegen waren de belangen groot. Naarmate de wedstrijd vorderde was dat ook goed te merken, zowel op het veld als er buiten. Er was een grote mate van intensiteit, het spel golfde op en neer en de emoties gingen alle kanten op. Uiteindelijk stond DOS met lege handen en dat was een zure constatering.

In de eerste tien minuten creëerde DOS maar liefst drie mogelijkheden. Een schot van Matthijs de Blok kon eenvoudig onschadelijk gemaakt worden door doelman Niebeek. Uit een corner van Matthijs was Allan Bakker tot twee keer toe gevaarlijk. En een voorzet van Matthijs werd in het achterveld door Vincent Huisman in het zijnet gekopt. Zo’n tien minuten later was er opnieuw dreiging. Een prima trap van Allan werd door Vincent bij de tweede paal ineens op de pantoffel genomen. De keeper wist de bal knap te keren. Nog geen minuut later torende Job ter Burg vanuit een corner van Matthijs boven iedereen uit. Zijn inzet werd wederom door doelman Niebeek gekeerd.

Pas na ongeveer 25 minuten kwam Nunspeet er een keer gevaarlijk uit via Adi Draganovic. Tot een kans kwam het niet. Rond de 30e minuut sloeg de vlam ineens in de pan. In het strafschopgebied van Nunspeet was er volop hectiek en lagen er diverse spelers op de grond. Matthijs was er het slechts aan toe en hij werd enkele minuten aan zijn hoofd behandeld. Na de theepauze keerde hij ook niet meer terug. Beide teams kregen nog een goede kans voor rust om de score te openen. Na een prachtige pass met rechts van Matthijs werd Allan weggestuurd. Oog in oog met keeper Niebeek wist de laatste met moeite de bal met één hand zijn doel schoon te houden. Een minuut later moest Fariz Mesud voor het eerst echt in actie komen. Ondanks dat hij in eerste instantie te laat uit zijn doel leek te komen wist hij het schot van Marijn Haze uitstekend te pareren. Zo bleef het scorebord na 45 minuten toch op 0-0 staan, waar DOS verreweg de meeste aanspraak mocht maken op een doelpunt.

De eerste mogelijkheid na rust was ook voor de geelzwarten, die vandaag tegen Nunspeet overigens in het wit speelden. Een vrije bal van Steyn van Ark kwam achter de linie van de thuisploeg uit waar Job zijn kopbal over het doel zag gaan. In de 56e minuut kreeg Nunspeet een vrije bal. Max Jansen krulde de bal richting de eerste paal waar Draganovic de bal tegen de touwen wist te werken. Nog geen minuut later stond het al weer gelijk. Een fraaie combinatie tussen Allan en Steyn in het strafschopgebied van het elftal van trainer Werner Pluim werd door Allan perfect in de verre hoek binnen geschoten. Na twee kansjes voor de poelänten kreeg Nunspeet in de 62e minuut weer een enorme kans. Vanuit een voorzet kwam de bal bij Emiel Goud. Hij omspeelde Fariz behendig. Zijn schot kon nog net op tijd voor de doellijn worden weggerost door Toine Mulder, die de geschorste Nick Hendriks goed wist te vervangen.

In de 65e minuut leek DOS op voorsprong te komen. Een uitstekende dieptepass van Job op Allan stond aan de basis van de grote kans. Allan bracht de bal vanaf de achterlijn direct voor de goal. Daar stond de ingevallen Ayoub Lakhloufi. Zijn schot belandde op de lat. Pas in de 82e minuut was er weer sprake van enige opwinding voor het publiek. En hoe? Na een interceptie van Robin Mulder op eigen helft bouwde hij de aanval zelf op. Hij speelde de bal in op Allan die zich terug had laten zakken. Een prachtige steekpass op Vincent was het vervolg. Na een sprint en een duel met zijn directe tegenstander schoof hij de bal prima onder doelman Niebeek door.

Het werd voor Nunspeet alles of niks. In de 85e minuut werd stormram Reijer Roelofsen gebracht. De lange en bonkige spits had slechts drie minuten nodig om zijn waarde te bewijzen. Na een ingooi werd de bal voor het doel van Fariz gebracht en via een kopbal van Andrew Galea kon Roelofsen met de borst de bal over de doellijn werken.

Zo leek de wedstrijd in 2-2 te eindigen, maar de druiven bleken zuur voor DOS. Diep in blessuretijd kwam Nunspeet nog op 3-2. Eerst kon Fariz een lob van Draganovic nog tot corner degraderen. Een snoeihard schot van Jonathan van ’t Hof ging net naast. De allerlaatste mogelijkheid was alsnog raak. Via Roelofsen wist Van ’t Hof DOS Kampen toch nog in rouw te dompelen.

De spanning om de derde plaats en de tweede periode is door de overwinning van Nunspeet tot grote hoogte gestegen. DOS zal volgende week thuis tegen Unicum een resultaat moeten zien te behalen.

Opstelling DOS Kampen: Fariz Mesud, Job ter Burg, Martijn Barneveld, Toine Mulder, Robin Mulder, Klaas Jan Mulder, Steyn van Ark, Matthijs de Blok (46e Ayoub Lakhloufi, Allan Bakker (86e Rick Diender), Vincent Huisman, Twan Knul (75e Mischa van der Stoel).

Door: Jan de Vries

Klik hier om naar de samenvatting te gaan van de wedstrijd.