Stinsweg 15
8042AZ
ZWOLLE
tel. 038-4211708

In Westenholte tegen WVF heeft DOS Kampen het eigenlijk altijd moeilijk en wordt er zelden een resultaat behaald. Dat de geelzwarten het ook nu weer zwaar hadden was zeker het geval. Maar dit keer werd er wel een resultaat gehaald. Met nog tien minuten te gaan leek het een driepunter te gaan worden, maar in de slotminuut werd het uiteindelijk één punt dat mee naar Kampen genomen mocht worden. En op meer had DOS ook geen recht.

DOS begon slecht aan de wedstrijd. Het leed in de eerste tien minuten al twee keer balverlies in de defensie. De doelpogingen waren een simpele prooi voor doelman Fariz Mesud. Tussendoor werd er nog een kopbal over zijn doel gekopt. In de 12e minuut kon de Kamper goalie echt aan het werk. Een goede actie van Rob Schulte in de zestien werd met een knap schot door Bas Koenen afgerond en dwong Fariz tot goed keeperswerk. Niet voor het laatst deze middag. Niet veel later bokste hij een prima vrije bal uit zijn doel.

DOS kwam er de eerste twintig minuten totaal niet aan te pas. Het kwam amper van de eigen helft af en het werd volledig terug gedrongen door een fel WVF. In de 24e minuut kreeg DOS een vrije bal op de helft van de tegenstander. Allan Bakker bracht de bal hoog richting het vijandelijke doelgebied. De achterwaartse kopbal van Ayoub Lakhloufi ging ruim naast. Tien minuten later een mooie combinatie tussen Matthijs de Blok en Ayoub, waarbij de voorzet van de hardwerkende buitenspeler door doelman Melvin Hartenhof redelijk makkelijk uit de lucht gepakt kon worden. In de 37e minuut liet Ayoub Ben Ali Ahlaq weer eens van zich spreken. Hij kapte twee spelers van DOS uit. Het schot van Bas van Wijnen ging echter ver voorlangs het doel over de achterlijn. In de slotminuut moest Fariz nogmaals twee doelpogingen onschadelijk maken.

De tweede helft gaf DOS meer partij, maar daar leek het bij de aftrap nog niet op. De poelänten stonden slapend aan de aftrap en dat leidde meteen tot een enorme kans voor Ben Ali Ahlaq. Het is opnieuw aan Fariz te danken dat het geen doelpunt werd. Met een uiterste krachtsinspanning wist hij volledig gestrekt de bal te keren. In de rebound werd de bal alsnog achter hem binnen getikt, maar dat was duidelijk vanuit buitenspelpositie. Niet veel later kwam DOS tot de eerste kans. Ayoub verschalkte zijn directe tegenstander en haalde de achterlijn. Zijn voorzet werd door Lenhard de Velde bij de eerste paal richting de hoek gekopt, maar doordat hij voldoende gehinderd werd kon hij te weinig kracht en richting meegeven. Na ruim tien minuten kreeg DOS op ongeveer dertig meter van het doel een vrije trap. Nick Hendriks ging achter de bal staan. Met een harde pegel nam hij Hartenhof onder vuur die met een goede safe redding wist te brengen.

In de 58e minuut had WVF op voorsprong moeten komen. Een voorzet vanaf rechts kon door Schulte simpel worden binnen getikt. Hij stond op nog geen meter van de doellijn en had de bal voor het inschieten, maar in plaats daarvan ging de bal over het doel. Vijf minuten later lijkt Allan, na een fraaie diepe bal door het midden, zich een kans te gaan verschaffen. Maar keeper Hartenhof had dit gevaar op tijd ingeschat en kwam snel zijn goal uitgerend en was zo net iets eerder bij de bal. In de 72e minuut staat Allan wel aan de basis van een kans. Zijn voorzet beland bij de tweede paal, waar de ingevallen Twan Knul staat. Hij kopt de bal in de korte hoek, maar een verdediger verwerkt zijn inzet tot een corner. WVF wordt in de 77e minuut weer eens dreigend. Na opnieuw goed werk van Ben Ali Ahlaq schiet Schulte de bal in de korte hoek. Fariz had dit al zien aankomen en lag op tijd in de juiste hoek om het projectiel te keren.

In de 81e minuut komt DOS na een goede aanval op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Twan wordt vanuit het vijfmetergebied hard door Vincent Huisman tegen de touwen gekopt. WVF trainer Jacob Grooten brengt twee verse krachten en in de 84e minuut komen de geelzwarten opnieuw goed weg na grote dreiging voor het doel van Fariz. Even later brengt DOS de laatste twee wissels. Het spelbeeld wisselt daarmee niet en DOS loopt nog verder achteruit. Het is inmiddels de 89e minuut. DOS krijgt de bal niet meer uit de eigen defensie en WVF blijft pushen. Na een afgeslagen aanval komt de bal bij Van Wijnen. Van buiten de zestien krult hij de bal laag in de verre hoek langs Fariz en zet daarmee WVF op 1-1.

DOS heeft in de tweede helft inzet en strijd getoond. Het bleef keihard werken. Het gelijke spel is daarvan een beloning al zal het wellicht direct na de wedstrijd als een teleurstelling hebben gevoeld. Even leek het zelfs met drie punten weg te komen uit Westenholte, maar een puntendeling doet meer recht aan de wedstrijd. Aankomende zaterdag speelt DOS een thuiswedstrijd. Geen competitie dit keer, maar voor de beker. Tegenstander is dan 3e klasser Hoevelaken. Na een 2-1 verlies tegen Fortissimo staat het nu op de 9e plek met “4 uit 4”.

Opstelling DOS Kampen: Fariz Mesud, Job ter Burg, Nick Hendriks, Robin Mulder (67e Rick Diender), Klaas Jan Mulder, Lenhard de Velde, Steyn van Ark, Ayoub Lakhloufi, Allan Bakker (86e Toine Mulder), Vincent Huisman (86e Marc ter Steeg), Matthijs de Blok (60e Twan Knul).

Door: Jan de Vries