De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

De voorbereiding liet al zien dat DOS er goed op staat. De trainers hebben een fitte, brede en scherpe selectie tot hun beschikking. De verwachtingen waren dan ook best hoog, maar of dat er bij de start van de competitie uitkomt is altijd even afwachten. Dat afwachten duurde niet lang. Na iets meer dan dertig minuten gaf het scorebord een stand aan van 4-0. Even verslapte het elftal en kwam Hatto-Heim terug tot 4-2. Na een ruststand van 5-2 bleef DOS gas geven en werd het aantal treffers verdubbeld.

Goede start
Al na zes minuten was er de eerste grote kans voor de geelzwarten. Ayoub Lakhloufi haalde over rechts de achterlijn. Zijn voorzet kwam via Raymon Beuling terecht bij Vincent Huisman wiens inzet knap door doelman Jorick Mensink tot corner werd verwerkt. Twee minuten later was het alsnog raak. Job ter Burg zette met zijn dieptepass Vincent aan het werk. Hij was eerder bij de bal dan de uit zijn goal gekomen keeper Mensink. De hard werkende spits schoof het leer keurig onder de doelman door in het lege doel. Enkele minuten later opnieuw een uitstekende pass van Job. Dit keer op Nick Hendriks. Zijn voorzet werd door Vincent over het doel gekopt. In de 12e minuut mocht Allan Bakker zijn eerste assist bijschrijven vanuit een vrije bal. Hij legde de bal perfect terug op de zestienmeter lijn vrijstaande Raymon. Met een droge pegel passeerde hij veel spelers en uiteindelijk ook de doelman.

Effectief vervolg
Veel tijd om bij te komen kreeg Hatto-Heim niet. DOS bleef gretig en fel. Nog voor de 20e minuut was aangebroken had het eigenlijk al 3-0 moeten zijn. Een knappe en afgemeten voorzet met links van Allan had bij de tweede paal binnen geknikt moeten worden. De derde treffer viel niet veel later en was bijna een kopie van de eerste goal. Dit keer gaf Nick de dieptepass en mocht Allan afronden. Opnieuw kwam doelman Mensink uit zijn doel en wederom was hij te laat. Net na het halfuur kopte Vincent op aangeven van Allan de vierde goal binnen.

Goede fase Hatto-Heim
Meteen vanaf de aftrap liet Hatto-Heim zien dat het een ploeg is dat best aardig kan voetballen en ook erg effectief kan zijn. Een verre en gerichte trap van Noah Brommer op Jesse Winkelaar verleidde Fariz Mesud om uit zijn doel te komen. Maar ook hij was duidelijk te laat. Winkelaar profiteerde en schoot de bal over hem heen en in de verre hoek binnen. In de daarop volgende aanval, nog geen minuut later, kwam DOS met de schrik vrij. Een prima uithaal van Twan van Rijssen werd door Fariz los gelaten doordat er een verraderlijk stuitje inzat. De bal belandde op de paal en kon in tweede instantie opgepakt worden. DOS was het even kwijt en niet veel later mocht Hatto-Heim toch juichen. Een voorzet van Brommer kon ongehinderd binnen worden gekopt door Van Rijssen. Voor rust deed DOS nog wat terug. Een slimme krullende vrije bal van Allan werd door Lenhard de Velde bij de eerste paal handig binnen getikt. Met een comfortabele ruststand van 5-2 gingen de mannen van Johan Pitstra rusten.

Krachtsverschil 2e helft zichtbaar
De eerste tien minuten na rust waren bijzonder matig te noemen. DOS speelde slordig en ongeconcentreerd met veel balverlies als gevolg. Het mooiste doelpunt van de middag kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Bijna uit stand schoot aanvoerder Nick van dik twintig meter de bal snoeihard in de verre kruising tegen de touwen. Deze wonderschone treffer deed DOS ontwaken en beseffen dat het een historische middag kon gaan worden. In de 63e minuut leed Hatto-Heim in de eigen defensie balverlies. Ayoub greep deze kans om ook op het scorebord te komen. Eerst omspeelde hij behendig de doelman en daarna nog een verdediger voordat hij de bal het doel intikte. Hatto-Heim kreeg nog een kans. Vanuit een voorzet schoot Ward Willemsen op de paal. Daarna was het weer één en al DOS wat nog drie treffers opleverde. Invaller Twan Knul had niet veel tijd nodig en hij mocht dan ook de 8e en 9e doelpunt produceren. De 10e treffer deze middag voor de poelänten kwam van de voet van Nick. Niet eerder in competitieverband wist het eerste elftal van DOS de dubbele cijfers te halen.

Een prima partij voetbal in de openingswedstrijd van deze competitie. Dat geeft veel vertrouwen richting de komende weken. Maar ook tien treffers leveren gewoon drie punten op en volgende week zal er gewoon met 0-0 gestart worden. Dan mag het elftal in Epe laten zien dat het de goede vorm heeft weten vast te houden.

Opstelling: Fariz Mesud, Job ter Burg, Robin Mulder, Klaas Jan Mulder (73e Marc ter Steeg), Nick Hendriks, Lenhard de Velde (73e Martijn Barneveld), Steyn van Ark, Raymon Beuling (66e Twan Knul), Ayoub Lakhloufi, Vincent Huisman, Allan Bakker (46e Rick Diender).

Door: Jan de Vries
Foto's door: Marc Maurer

Klik hier om naar de samenvatting van de wedstrijd te gaan!