tel. 038-3313900

Eindstand: 1-0
Ruststand: 1-0

Door: Jan de Vries

FC Horst begon sterk aan de wedstrijd en zette DOS meteen onder druk. Een schot van Tim Schep kon door doelman Fariz Mesud tot corner worden verwerkt. Niet veel later mocht Matijs Valstar, na balverlies van Ayoub Lakhloufi, het proberen. Zijn inzet ging over het doel.

Na circa twintig minuten ging de storm wat liggen en kwamen de geelzwarten wat meer aan bod. Een verre ingooi van Matthijs de Blok werd in de zestienmeter door Ayoub knap richting tweede paal gekopt. Keeper Tim Crama zat er nog aan en DOS kreeg een corner. Steyn van Ark slingerde de bal hoog en diep het strafschopgebied in waar Lenhard de Velde bij de tweede paal de bal strak tegen de touwen wist te koppen. Enkele minuten later lijkt Vincent Huisman, na een vrije bal van Nick Hendriks, DOS al op 2-0 te brengen. De immer hardwerkende spits had echter iets te veel tijd nodig waardoor zijn uithaal niet goed uit de verf kwam.

DOS bleef in de eerste helft de bovenliggende partij. FC Horst hanteerde veelvuldig de lange bal en die kwam zelden bij een medespeler aan. Het werd nog één keer gevaarlijk opnieuw door balverlies van DOS zelf. Gelukkig was Fariz op tijd zijn doel uit en kon het trouwe DOS publiek opgelucht ademhalen. De poelänten kregen nog enkele kleine mogelijkheden. Een uithaal van Nick belandde naast het doel en een kopbal van Lenhard ging over het doel.

Na de theepauze kwam DOS vaker in de problemen en lukte het niet om voetballend onder de druk uit te komen. FC Horst kreeg in de 47e minuut al de gelegenheid om vanuit een vrije bal net buiten de zestien en recht voor het doel de gelijkmaker te maken. Het schot van Matijn Blijenburg ging maar net naast. Een uithaal van Roy Kruse een paar minuten later werd over het doel geschoten. Een doelpunt voor het elftal van trainer John Martens hing in de lucht. De goal viel in de 62e minuut, maar de door Jeffrey den Besten geproduceerde kopbal werd gemaakt vanuit buitenspelpositie.

Net als in de eerste helft was het na circa twintig minuten gedaan met de aanvalsdrang van FC Horst. Daarna kreeg DOS weer enkele kansen. Matthijs nam het doel onder vuur en dwong doelman Crama tot een redding. Een schot van Robin Mulder van dichtbij passeerde de lat aan de verkeerde kant. Een kopbal van Vincent werd naast het doel gekopt. De volgende kop kans van Vincent, vanuit een vrije bal van Allan Bakker, was wel raak. Ook dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

De eindfase is wederom voor FC Horst. Plotseling staat Kruse in het strafschopgebied oog in oog met Fariz. De Kamper goalie blijft gefocust op de bal en weet de inzet met zijn borst te keren. In de 88e minuut krijgt Allan, na een fraaie DOS aanval met goed werk van invaller Timo Petersen nog een mogelijkheid om de spanning uit de wedstrijd te halen, maar tot groot gevaar komt het niet. Zo blijft het spannend tot het allerlaatste fluitsignaal van de goed fluitende arbiter Maestre Rocha. Diep in blessuretijd krijgt FC Horst nog een hele grote kans om de verdiende gelijkmaker te maken. Ook nu weet Fariz met uitstekend keeperswerk zijn doel schoon te houden.

Het was voor alle spelers een uitputtingsslag door de warme en zomerse omstandigheden. Beste man aan DOS zijde was ongetwijfeld Fariz, maar matchwinner Lenhard bezorgde DOS drie belangrijke punten. Aankomende week speelt DOS Kampen om 18.00 uur aan de overkant van de IJssel tegen IJVV.

Klik hier voor de samenvatting op YouTube

Opstelling DOS Kampen: Fariz Mesud, Job ter Burg, Martijn Barneveld, Nick Hendriks (46e Toine Mulder), Robin Mulder (78e Rick Diender), Lenhard de Velde, Klaas Jan Mulder, Steyn van Ark, Matthijs de Blok (80e Timo Petersen), Ayoub Lakhloufi (46e Allan Bakker), Vincent Huisman.