DOS bekert door na zakelijke 0-3 zege op Den Ham

Den Ham 1

0 - 3

Dos Kampen 1

Competitie

Groep 1 SR1

Datum

16 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Wedstrijdkarakteristieken Den Ham - DOS Kampen (beker)

Datum: 16 november 2019

Eindstand: 0-3
Ruststand: 0-1

Wedstrijdverslag:

DOS bekert door na zakelijke 0-3 zege op Den Ham

De trainersstaf van DOS had besloten om nogal wat spelers rust te geven en zo stond er tegen Den Ham een op een aantal posities gewijzigd team in het veld. Uiteraard mocht Michel Kamphuis wel tegen zijn oud ploeggenoten aantreden. Zijn optreden bleef echter wel beperkt tot één helft.

De eerste helft leverde bar weinig spektakel op. In de 7e minuut schoot Allan Bakker, vandaag spelend in de spits, na een fraaie combinatie met Michel tegen de paal. Dat was ook het enige wapenfeit in het eerste half uur. Den Ham trok zich vaak diep terug op de eigen helft. DOS had moeite om zich daardoor heen te spelen. Met name omdat het een te laag baltempo hanteerde. Het eerstvolgende gevaar kwam uit een corner. Erik Rotman slingerde de bal hoog voor het doel. Keeper Jeffrey Ekkel stompte de bal weg, precies in de voeten van Timo Petersen. Zijn schot werd vervolgens door Ekkel uitstekend gekeerd. Een minuut later werd Kevin Ruiterkamp de diepte in gestuurd. Net voordat hij gevaar kon stichten kopte de prima spelende Burak Öztürk de bal weg. Vlak voor rust werd de score geopend. Een schitterende pass van Erik werd door Allan in de zestien perfect aangenomen. Dit keer had doelman Ekkel geen schijn van kans. Allan schoot de bal onder hem door waarna het leer in de verre hoek in het netje rolde.

Na rust werd de wedstrijd opener. Den Ham speelde wat verder van de goal af en het tempo ging omhoog. Timo kreeg al snel een goede kans, maar zijn inzet ging naast. Een aantal minuten later had keeper Ekkel geluk. Na een niet al te moeilijk schot liet hij de bal weer los. De bal ging voor hem en Den Ham net aan de goede kant van de paal. Het hoogtepunt van de middag was in de 67e minuut. Wim Snippe veroverde de bal rond de middencirkel. Vanuit zijn ooghoek had hij al gezien dat de doelman te ver voor zijn goal stond. Wim bedacht zich geen moment en haalde uit. De bal belandde op de deklat en kwam weer terug in het veld. Allan was er als de kippen bij en plukte de bal uit de lucht en schoot de bal binnen.

Den Ham bleef voetballen en kon af en toe ook gevaarlijk worden. Met name via Kevin Ruiterkamp en Luuk Kuiper. De prima keepende Henrico Abma moest twee keer ingrijpen en deed dit met verve. In de 78e minuut wist DOS nog eenmaal raak te schieten. Na een goede pass van Twan Knul wist Cris Westerkamp in de korte hoek de keeper te verrassen.

Een solide en zakelijke overwinning in en tegen Den Ham zorgt er voor dat de poelänten nog een ronde door bekeren.

Opstelling: Henrico Abma, Erik Rotman, Bas Adema, Burak Öztürk, Wim Snippe, Michel Kamphuis (45e Delano Rijke), Robin Mulder, Jochem van Putten (70e Twan Knul), Timo Petersen, Cris Westerkamp (80e Pim Boitelle), Allan Bakker.

Door: Jan de Vries

Delen

# samen beter


  • gratis-kennismaken.pngword-lid-button.png

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!