Onbekend

Eindstand: 1-4
Ruststand: 0-1

Wedstrijdverslag:

Na in de vorige bekerronde derdeklasser Oene uitgeschakeld te hebben met 0-5 stond er met hoofdklasser Berkum voor het eerst (in de 1/8 finale) een tegenstander van formaat op het programma. Trainers Marcel Post en Edwin Starke hadden hun spelwijze hierop aangepast. Dat bleek gedurende de wedstrijd prima te werken.

De wedstrijd begon attractief met al snel een behoorlijke kans voor Bacuna, maar zijn schot ging over. Niet veel later kwam Allan Bakker over links door. Na een schijnbeweging trok hij naar binnen. Zijn schot werd door keeper Fiddani gekeerd. Daarna gebeurde er weinig noemenswaardig tot halverwege de 1e helft. In de 21e minuut leek Berkum op voorsprong te komen. Een pass die onderweg van richting werd veranderd kwam op de rand van de zestien in de voeten van Van Aggele. Plots stond hij alleen voor Kevin Dijkstra. Het schot van de spits was vervolgens veel te zwak om de DOS keeper te verschalken. In de daarop volgende aanval was het voor de geelzwarten wel raak. Een schitterende voorzet van links van Jochem van Putten werd bij de penaltystip doorgekopt door Twan Knul. In het achterveld kwam de bal terecht bij Allan. Hij bedacht zich niet en nam de bal ineens op de slof en schoot de bal hoog in de korte hoek binnen. Berkum drong voor de rust verder niet aan en wist geen enkele kans af te dwingen.

Dat was direct na de theepauze wel anders. Van Marle was in het veld gekomen en in de 46e minuut kopte hij de bal tegen de paal. DOS kwam goed weg. Enkele minuten later mocht Kevin de bal toch uit het doel vissen. Een afstandsschot van Groothand van dik 35 meter werd door de doelman te laat opgemerkt waardoor Berkum op gelijke hoogte kwam. In de 50e minuut komt DOS bijna weer op voorsprong. Allan bedient Robin Mulder met een slim balletje in de zestien. Robin kopt de bal goed in, maar met veel moeite weet de doelman te bal tot corner te verwerken. In de daarop volgende fase golft het spel op en neer met mogelijkheden voor beide teams. Zo geleidelijk aan zet Berkum DOS wat meer onder druk, maar het speelt te doorzichtig en te weinig overtuigend om het DOS echt moeilijk te maken. DOS speelt ook prima in de organisatie, compact en gedisciplineerd. In de 67e minuut is het opnieuw Groothand die met een schot voor gevaar zorgt. Vanuit de draai rand zestien schiet hij hard richting het doel van Kevin. Met een prachtige reflex tikt hij de bal uit de hoek. In de 75e minuut dwingt Van Marle met een kopbal Kevin nogmaals tot een knappe redding.

Daarna begint het Kamper kwartiertje. In de 76e minuut is er een schitterend aangesneden voorzet van Jochem die door Allan perfect tegendraads in de hoek wordt binnen gekopt. Berkum kan er in de slotfase weinig tegenover stellen. DOS blijft wel scherp en op zoek naar meer treffers. Die komen er in de laatste minuten ook. In de 88e minuut leidt een snelle counter tot de derde treffer. Twan weet de bal vast te houden en bij Jochem te krijgen. Op ongeveer twintig meter afstand recht voor de goal komt de bal bij Allan. Hij bedenkt zich niet en schiet hard richting Fiddani. Op het oog een makkelijke prooi voor de doelman, maar toch belandt de bal tegen de touwen. In de extra tijd mag invaller Frank Jansen bij zijn allereerste balcontact nog de vierde binnenschieten.

Een verdiende en knappe overwinning van de poelänten, die nu nog één overwinning verwijderd zijn van het behalen van de ‘grote’ beker. De tegenstander is nog niet bekend. De loting is waarschijnlijk aanstaande maandag (9 maart).

Opstelling: Kevin Dijkstra, Erik Rotman, Martijn Barneveld, Christian van der Worp (27e Maurice Vespignani), Burak Öztürk, William Jansen, Robin Mulder, Michel Kamphuis, Jochem van Putten (90e Frank Jansen), Twan Knul, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries